Είσαι εθισμένη στη μαύρη σοκολάτα; Δες τι κάνει στην υγεία σου

Δεν είχαμε ιδέα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Είσαι εθισμένη στη μαύρη σοκολάτα; Δες τι κάνει στην υγεία σου

Είσαι εθισμένη στη μαύρη σοκολάτα; Δες τι κάνει στην υγεία σου, δεν είχαμε ιδέα για αυτή της την επιρροή και πραγματικά μείναμε κάγκελο μόλις είδαμε πως μπορεί να επηρεάσει θετικά τον οργανισμό μας, αυτή η συνήθεια μας.

Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν όφελη για την υγεία στην κατανάλωση ορισμένων τύπων μαύρης σοκολάτας. Στην πραγματικότητα, η μαύρη σοκολάτα με υψηλή συγκέντρωση κακάο (τουλάχιστον 70% κακάο, 30% βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο) λέγεται ότι είναι ο νικητής, σύμφωνα με δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση Experimental Biology 2018 στο Σαν Ντιέγκο

Τι κάνει η μαύρη σοκολάτα στην υγεία σου

Πολλοί θα χαρούν να μάθουν ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θετικά στη μείωση των επιπέδων στρες και της φλεγμονής και στη βελτίωση της διάθεσης, της μνήμης και της ανοσίας. Ωστόσο πολύ καλό στην υγεία σου κάνει και ο ανανάς. και αν δεν τρως πρέπει να ξεκινήσεις τώρα κιόλας να το δοκιμάζεις.

Μαύρη σοκολάτα υγεία

Ενώ είναι γνωστό ότι το κακάο είναι μια σημαντική πηγή φλαβονοειδών, αυτή είναι η πρώτη φορά που το αποτέλεσμα έχει μελετηθεί σε ανθρώπους για να προσδιορίσει πώς μπορεί να υποστηρίξει τη γνωστική, ενδοκρινική και καρδιαγγειακή υγεία.

Και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία σας. Φτιαγμένο από σπόρο του κακάου, είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον πλανήτη. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα (όχι αυτός με τη ζάχαρη) μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλατε λίγη σοκολάτα , δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι. Ίσως θέλετε ακόμη και να δώσετε στον εαυτό σας μια δικαιολογία για να είστε τόσο υγιείς.