Γκουάβα ή αλλιώς το φρούτο που "σώζει" την υγεία μας

Πώς ελέγχει η Γκουάβα και τα φύλλα της το επίπεδο ζάχαρης μας;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Γκουάβα ή αλλιώς το φρούτο που

Μπορεί να μην το ξέρατε, ωστόσο το φρούτο Γκουάβα ή αλλιώς το φρούτο που "σώζει" την υγεία μας είναι αρκετά πιο χρήσιμο από ότι θα περιμένατε. Αν δεν μας πιστεύετε έχουμε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε.

Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που κυρτίζει αργά το σώμα σας από μέσα και αφήνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας να ξεπεράσει. Είναι μια κατάσταση στην οποία το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Ο διαβήτης μπορεί να ελεγχθεί (εγκαίρως) κάνοντας κάποιες αλλαγές στο φαγητό και τον τρόπο ζωής. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πως τα φύλλα γκουάβα αλλά και το ίδιο το φρούτο γκουάβα βοηθούν στον έλεγχο του διαβήτη. "Η γκουάβα και τα φύλλα της είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, κάλιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθάνε στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα. Εκτός από αυτό, είναι επίσης ευεργετικό για την καρδιά και το συκώτι. Τα φύλλα γκουάβα βοηθούν στη μείωση του αίματος ζάχαρη κατά 10 τοις εκατό. Αλλά εάν έχετε σοβαρό νεφρικό πρόβλημα, μην το καταναλώνετε επειδή περιέχει υψηλό κάλιο, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές για εσάς". Ωστόσο πολύ καλό στην υγεία σου κάνει και ο ανανάς. και αν δεν τρως πρέπει να ξεκινήσεις τώρα κιόλας να το δοκιμάζεις.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το φρούτο γκουάβα που "σώζει" την υγεία μας

Τόσο τα φύλλα γκουάβα όσο και το φρούτο γκουάβα είναι χρήσιμα στη διαχείριση του διαβήτη καθώς έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), πράγμα που σημαίνει ότι χωνεύεται εύκολα και απορροφάται αργά. Έτσι επηρεάζει τη σταδιακή αύξηση του επιπέδου γλυκόζης. Η γκουάβα είναι χαμηλή στον Γλυκαιμικό Δείκτη (GI) και δίνει πολλά οφέλη για την πρόληψη ασθενειών, επομένως είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό σνακ για άτομα με διαβήτη.

Γκουάβα φρούτο οφέλη υγεία

Ο Γλυκαιμικός Δείκτης (GI) περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πόσο γρήγορα η κυτταρίνη απορροφάται και απορρίπτεται ως γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος. Η αύξηση της γλυκόζης προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα και την απόρριψη ινσουλίνης. Εάν το σώμα σας αφαιρεί υψηλά επίπεδα ινσουλίνης, εναποθέτει περίσσεια σακχάρου ως λιπίδια και μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, την αρτηριακή πίεση και ακόμη και την όρεξή σας.

TAGS