Ξέχνα τον καφέ το πρωί - Πιες χυμό πορτοκάλι και θα δεις "θαύματα"

Σε ξυπνάει αμέσως

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ξέχνα τον καφέ το πρωί  - Πιες χυμό πορτοκάλι και θα δεις

Αν ο καφές που πίνεις το πρωί πλέον δε σε ξυπνάει, τότε πρέπει να τον ξεχάσεις, και να ξεκινήσεις να πίνεις συστηματικά, χυμό πορτοκάλι. Είναι σίγουρο πως μόλις σου γίνει συνήθεια, θα δεις "θαύματα" και δε θα θες να τον αντικαταστήσεις με τίποτα.

Κάθε πρωί παίρνεις βιαστικά τον καφέ σου για να πας στη δουλειά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Προσπάθησε για μία μόνο φορά, να μην κάνεις αυτή την κίνηση και να δοκιμάσεις να πιεις, έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι που θα σε τονώσει.

Αν λατρεύεις το πορτοκάλι, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσεις και αυτό το γλυκό ψυγείου. Σου έχουμε εδώ τη συνταγή και θα σε "τρελάνει"!

Σύμφωνα με ειδικούς διατροφολόγους, ο χυμός πορτοκάλι μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο boost για το πρωινό σου ξύπνημα, σε αντίθεση με τον καφέ, ο οποίος δεν σε ξυπνάει στην πραγματικότητα.

Χυμός πορτοκάλι το πρωί

Σε πείραμα που έγινε, ζητήθηκε από 24 νέους άνδρες να κάνουν μία σειρά από διανοητικά τεστ με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε μέρα, ξύπναγαν και έπιναν ένα διαφορετικό ρόφημα. Την πρώτη μέρα ήπιαν ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, τη δεύτερη χυμό με γεύση πορτοκάλι γεμάτο με ζάχαρη και συντηρητικά.

Τη μέρα που καταναλώθηκε ο χυμός πορτοκάλι, η απόδοση των νεαρών ανδρών στα τεστ ήταν υψηλότερη. Καλύτερη ήταν και η ταχύτητά τους αλλά και η προσοχή τους στη λεπτομέρεια. Η ενέργειά τους παράλληλα είχε μεγαλύτερη διάρκεια.

Μόλις 250 ml χυμού ήταν αρκετά, για να δώσουν στον εγκέφαλο την ώθηση που χρειαζόταν προκειμένου να τα βγάλει πέρα σε μία δύσκολη μέρα.

Ακόμα πιο θαυματουργός, είναι ο ζεστός χυμός πορτοκάλι

Απίστευτο κι όμως θαυματουργό αυτό το ρόφημα! Είμαστε σίγουροι πως δεν γνώριζες ότι αν πιεις ζεστό χυμό πορτοκαλιού μαζί με κανέλα μπορείς να νικήσεις την αρρώστια ή οποιαδήποτε άλλη γρίπη!

Η ακόλουθη θεραπεία με βάση την κανέλα, το πορτοκάλι και το λεμόνι, θα σας εκπλήξει!

Αυτό που θα αποκτήσουμε με αυτή τη θεραπεία είναι λιγότερες παρενέργειες από παθήσεις και πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση.

Χάρη στη βιταμίνη C από το λεμόνι και την αντιβακτηριακή δράση της κανέλας, θα αναπτύξετε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε τον πυρετό ή τη δημιουργία υπερβολικής βλέννας. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε αυτήν την συγκλονιστική θεραπεία.

Συστατικά

  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (250 ml)
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι (50 ml)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.)

Παρασκευή

  • Ξεκινάμε παίρνοντας έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Μόλις το κάνουμε αυτό, θα τον ζεστάνουμε για 5 λεπτά μαζί με το ξυλάκι κανέλας και το μέλι.
  • Αφότου περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές χυμό λεμόνι.
  • Πιείτε το κάθε πρωί κατά τη διάρκεια του πρωινού σας και θα δείτε πόσο καλά θα αισθανθείτε έπειτα.