Πρόβλημα δυσκοιλιότητας; Αυτές οι 3 τροφές θα σε βοηθήσουν! Η μία είναι το ελαιόλαδο...

Έχουν όντως αποτέλεσμα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πρόβλημα δυσκοιλιότητας; Αυτές οι 3 τροφές θα σε βοηθήσουν! Η μία είναι το ελαιόλαδο...

Η σχέση σου με την τουαλέτα αποτελεί τον πιο δύσκολο δεσμό στη ζωή σου; Υπάρχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Αυτές οι 3 τροφές θα κάνουν την καθημερινότητά σου καλύτερη. Η μία από αυτές είναι το ελαιόλαδο που είναι ευρέως γνωστό. Οι άλλες δυο όμως;

Αρχικά, αξίζει να γνωρίζεις πως δύο από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης δυσκοιλιότητας είναι η έλλειψη φυτικών ινών από τη διατροφή σου και η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού. Σίγουρα, μόλις αντιμετωπίσεις τα δύο αυτά ζητήματα, θα δεις τραγική διαφορά στη λειτουργία της αφόδευσης.

Σιγουρέψου ότι καταναλώνεις αρκετή ποσότητα φυτικών ινών. Η προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση ορίζεται στα 25 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν ούτε το ¼ της ποσότητας ινών που απαιτείται αφού έχουν βγάλει τα φρούτα και λαχανικά από τη διατροφή τους και καταναλώνουν κρέας.

Αυτές είναι οι 3 τροφές που σε βοηθάνε στην δυσκοιλιότητα

  • Λαχανικά: καρότα και λάχανο.
  • Ψωμί: από πιτυρούχο σιτάλευρο, σίκαλη, φρυγανιές και παξιμάδια ολικής αλέσεως.
  • Το ελαιόλαδο είναι φυσικό καθαρτικό, γι' αυτό και σε περιόδους που υποφέρεις από δυσκοιλιότητα, μην αρκείσαι στο ένα κουταλάκι σε κάθε φαγητό, αλλά ρίξε μια κουταλιά της σούπας ή και παραπάνω.

Πώς δρούνε τα καθαρτικά στην δυσκοιλιότητα

τροφές για την δυσκοιλιότητα

Τα καθαρτικά δρούνε με διάφορους τρόπους και η αποτελεσματικότητα του κάθε καθαρτικού διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε γενικές γραμμές, τα καθαρτικά που αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων (συμπληρώματα φυτικών ινών) είναι τα πιο ασφαλή για μακροχρόνια χρήση. Αντίθετα, τα καθαρτικά που διεγείρουν την κινητικότητα του εντέρου (πχ αυτά που περιέχουν σέννα) είναι τα πιο δυσμενή για τον οργανισμό και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο περιστασιακά και όχι σε τακτική βάση.

Κι επειδή υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με την κατακράτηση αυτό είναι το σπιτικό ρόφημα με το οποίο μπορείς να την αντιμετωπίσεις