Ξεχάστε τον οδοντίατρο! Βγάλτε την πέτρα από τα δόντια σας στο σπίτι με μαγειρική σόδα και αλάτι

Με αυτό το κόλπο θα σώσετε την τσέπη σας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξεχάστε τον οδοντίατρο! Βγάλτε την πέτρα από τα δόντια σας στο σπίτι με μαγειρική σόδα και αλάτι

Έχετε κι εσείς πρόβλημα με την πέτρα αλλά δεν μπορείτε με τίποτα τον τροχό στον οδοντίατρο; Το Youweekly.gr θα σας αποκαλύψει ένα σίγουρο κολπάκι με μαγειρική σόδα και αλάτι για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα αυτό χωρίς καν να κουνηθείτε από το σπίτι σας.

Είναι μια απλή συνταγή νοικοκυράς που είναι πάρα πολύ εύκολη. Χρησιμοποιούμε υλικά που πολύ πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι σας. Για εκείνους που είναι δύσπιστοι, φαίνεται πως υπάρχει μια επιστημονική βάση σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες ικανότητες. Μπορείτε να αρχίσετε την αφαίρεση της πέτρας σήμερα κιόλας.

Τι χρειάζεστε:

  • Αλάτι
  • Μαγειρική σόδα
  • Νερό

Εκτέλεση

  • Βάλτε το αλάτι σε ένα μικρό μπολ ή μια κούπα.
  • Προσθέστε δύο κουταλάκια σόδα στο αλάτι και ανακατέψτε καλά τα δύο υλικά.
  • Ρίχνετε στο μείγμα λίγο λίγο ένα κουταλάκι νερό ενώ ανακατεύετε.
  • Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια πάστα η οποία θα μπορεί να σταθεί σε οδοντόβουρτσα.
  • Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας με αυτή τη σπιτική οδοντόκρεμα. Βουρτσίζετε για τουλάχιστον τρία λεπτά πηγαίνοντας το βουρτσάκι σε όλη την επιφάνεια των δοντιών και σε όλα τα δόντια. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με νερό.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές τον μήνα για να κρατάτε την πλάκα αλλά και την πέτρα μακριά από το στόμα σας. Δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκέπτεστε τον οδοντογιατρό σας τόσο συχνά για αφαίρεση της συσσωρευμένης πέτρας.

Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή! Αν βγάλετε στο στόμα σας άφθα δείτε τι πρέπει να βάλετε αμέσως για να σας περάσει! Το έχετε όλοι στα σπίτια σας...

Σε πονάνε τα δόντια σου και υποφέρεις από ουλίτιδα; Πώς η μαγειρική σόδα θα σε σώσει!

Σε πονάνε τα δόντια σου και υποφέρεις από ουλίτιδα; Η μαγειρική σόδα θα σε σώσει. Με ένα μόνο μικρό μυστικό και θα απαλλαγείς για λίγο από την ενόχληση που έχεις και θα ανακουφιστείς με αυτό το μικρό αλλά χρήσιμο μυστικό.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda: είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη.Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Λευκό χαμόγελο

Ανακατεύουμε μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρικής σόδας με την οδοντόπαστα μας. Αυτό το απαλό μείγμα καθαρίζει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τα δόντια χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών.

Εάν έχουμε ουλίτιδα ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με λίγο νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα παρόμοιο με οδοντόκρεμα και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας κατά μήκος της γραμμής των ούλων, κάνουμε μασάζ με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Επίσης, φρεσκάρουμε το στόμα μας με γαργάρες – μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με ένα ποτήρι νερό.

μαγειρική σόδα σαμπουάν