Δυσπεψία; Όχι πια!

Δυσπεψία; Όχι πια!

Τα φυτικά ένζυμα του Ultimate Digestive Enzyme επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης και προλαβαίνουν άμεσα τα δυσάρεστα συμπτώματα της δυσπεψίας

Πολύ συχνά υποφέρουμε από δυσπεψία, είτε επειδή τρώμε βαριά γεύματα ή επειδή οι τροφές περιέχουν πολύ λακτόζη, γλουτένη ή φυτικές ίνες, που το πεπτικό μας δυσκολεύεται να διασπάσει. Έτσι βιώνουμε ανεπιθύμητα συμπτώματα, όπως ρεψίματα και καούρες μέχρι έντονη έλλειψη ενέργειας.

Το Ultimate Digestive Enzyme περιέχει 7 φυτικά πεπτικά ένζυμα που βοηθούν στην αποδόμηση των διαφορετικών μακροθρεπτικών ουσιών, «κόβουν» τις τροφές σα μικρά ψαλίδια και διασπούν λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ίνες, άμυλο, λακτόζη και σύνθετα σάκχαρα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη όλων των τροφών και τη μείωση των γαστρεντερικών συμπτωμάτων όπως αέρια, φουσκώματα, όξινες αναγωγές, ρεψίματα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

Τα ένζυμα δρουν κατά μήκος όλου του πεπτικού σωλήνα και ανακουφίζουν το πάγκρεας όταν αυτό χρειάζεται να υπερλειτουργεί για να συνδράμει στην πέψη, ενώ μειώνουν φλεγμονές και τροφικές αλλεργίες. Ταυτόχρονα βοηθούν στη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων ενέργειας και σε μείωση της πείνας και της λαιμαργίας.

Γιατί προκύπτουν πεπτικά προβλήματα

Η πέψη στο στομάχι απαιτεί ισορροπία και επάρκεια σε στομαχικά οξέα, χολικά άλατα και παγκρεατικά ένζυμα. Ειδικά το πάγκρεας εκκρίνει ένζυμα όπως πρωτεάση, λιπάση και αμυλάση για να βοηθήσει στην πέψη πρωτεϊνών, λιπών και αμύλων. Εάν δεν παράξει επαρκώς τα ένζυμα που απαιτούνται στη δεδομένη φάση, μπορεί να προκύψουν διάρροια, κράμπες, δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών και μετεωρισμός / φούσκωμα.

Η γήρανση, το στρες, η εγκυμοσύνη, τα γονίδια, προβλήματα υγείας, τα φάρμακα κ.ά. επηρεάζουν τη σωστή πέψη. Π.χ. κάποιοι άνθρωποι δεν παράγουν ποτέ κάποια ένζυμα, άλλοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη γιατί στερούνται το ένζυμο λακτάση που απαιτείται για την πέψη γαλακτοκομικών, άλλοι ακολουθούν δίαιτες με πολλές πρωτεΐνες ή πολλά λιπαρά ή κετογονική διατροφή ή διαιτητικές διατροφές που απαιτούν πιο μεγάλη πεπτική προσπάθεια κ.ά. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει αυξημένη ανάγκη για πεπτικά ένζυμα.

Τι ένζυμα περιέχει το Ultimate Digestive Enzyme

Το Ultimate Digestive Enzyme λειτουργεί σε ευρύ φάσμα pΗ σε όλο το πεπτικό σύστημα (κυρίως στο στομάχι και το λεπτό έντερο) και περιέχει τα παρακάτω ένζυμα:

• Πρωτεάση: βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών και λειτουργεί σε ευρεία περιοχή pH (3-6)

• Αλφα-γαλακτοσιδάση: συμβάλλει στην πέψη υδατανθράκων όπως λαχανικά, όσπρια, τροφές ολικής κ.ά.

• Λιπάση: βοηθά στη διάσπαση και την πέψη των λιπών

• Αμυλάση: βοηθά στην πέψη του άμυλου και των υδατανθράκων

• Λακτάση: αφομοιώνει τη λακτόζη και βοηθά στην πρόληψη συμπτωμάτων δυσανεξίας στη λακτόζη, όπως αέρια, φουσκώματα, κράμπες, διάρροια

• Cellulase: διασπά τις ίνες κυτταρίνης των λαχανικών

• Βρωμελίνη: βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών

Μια κάψουλα με πεπτικά ένζυμα πριν ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος θα σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια και να αποφύγετε δυσάρεστα συμπτώματα όπως βάρος, αέρια και λήθαργο που θα χαλάσουν τη διάθεσή σας στην υπόλοιπη ημέρα.

Το Ultimate Digestive Enzyme είναι κατάλληλο για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη, απόλυτα ασφαλές για περιστασιακή και μακροχρόνια χρήση, έχει εγγυημένη δραστικότητα και εκφράζεται με τις διεθνώς αποδεκτές μονάδες δραστικότητας FCC.

Προϊόν ΕΟΦ. Παρασκευάζεται στον Καναδά από την FMD για τη MedMelon, τηλ. 2310 449441, www.medmelon.gr