Θες να φτάσεις 100 χρονών; Να τι πρέπει να τρως καθημερινά

Τελικά είμαστε ότι τρώμε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θες να φτάσεις 100 χρονών; Να τι πρέπει να τρως καθημερινά

Η διατροφή παίζει τεράστια ρόλο στην υγεία μας και σίγουρα επηρεάζει τα πάντα! Μήπως λοιπόν είμαστε ότι τρώμε; Τι να τρώμε για να είμαστε καλά και να φτάσουμε τα 100;

Πόσο κρέας τρώμε μέσα σ’ ένα χρόνο;

Λοιπόν, σύμφωνα με τον μέσο όρο κατανάλωσης σε μια χώρα, ένας Αμερικανός τρώει 120 κιλά κρέας, ένας Ισπανός 100, ένας Γερμανός 90 και ένας Έλληνας περίπου 80 κιλά κρέας το χρόνο.

Συνολικά για να καλυφτεί η παγκόσμια ζήτηση παράγονται 340 εκατομμύρια τόνοι κρέατος και θανατώνονται 80 δισσεκατομύρια ζώα κάθε χρόνο.

Τα τελευταία 50 χρόνια η κατανάλωση κρέατος έχει τετραπλασιαστεί. Παρατηρείται πως όσο αυξάνεται σε μια χώρα το κατ κεφαλήν εισόδημα αυξάνεται και η κατανάλωση κρέατος. Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκονται οι Ινδοί, οι οποίοι καταναλώνουν μόλις 5 κιλά κρέας το χρόνο. Μήπως ήρθε ώρα να παραγγείλουμε και εμείς καμιά σαλατίτσα;

Τι τρώνε για να ζουν μέχρι τα 100;

Στην Οκινάουα, ένα νησί της Ιαπωνίας στον ειρηνικό ωκεανό, οπού οι εκατοντάχρονοι, σε αναλογία με τον πληθυσμό, είναι περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη, τρώνε γλυκοπατάτες.

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φλαβανοειδή, καροτενοειδή και βιταμίνη A. Ουσίες με αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Το διαιτολόγιο τους επίσης περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, προϊόντα σόγιας και καλαμάρι, ενώ δεν λείπει πότε από το τραπέζι τους το τόφου και τα φύκια.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος της μακροβιότητας τους σε σχέση με την διατροφή είναι... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr