Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Αποσύρει αντισηπτικά μαντηλάκια

Δώστε προσοχή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Αποσύρει αντισηπτικά μαντηλάκια

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες από τον ΕΟΦ, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξήγησε πως αποσύρει μία συγκεκριμένη μάρκα από αντισηπτικά μαντηλάκια, τα «Activemed-αντισηπτικά μαντηλάκια» καθώς δε διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. «Η εταιρεία HOTELWARE HELLAS A.E.B.E., που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά, οφείλει να το αποσύρει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», ενώ πριν από μερικές μέρες προειδοποίησε για συγκεκριμένες μάσκες.

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε από την κυκλοφορία γνωστό αντιβιοτικό

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αφορά ορισμένες παρτίδες από το αντιβιοτικό ZERBAXA® PD.C.SO.IN (1+0.5)G/VIAL., το οποίο είναι σε μορφή ενέσιμης σκόνης, για διάλυση και έγχυση ενδοφλεβίως.

Η απόφαση για ανάκληση του φαρμάκου πάρθηκε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

ΕΟΦ αντιβιοτικό

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, πως ο ΕΟΦ προσφάτως ανακάλεσε και γνωστό αντισηπτικό χεριών, δείτε εδώ ποιο.

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για πώληση ψευδεπιγράφων εμβολίων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους πολίτες για πώληση ψευδεπιγράφων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων κάνει γνωστή την προειδοποίηση της Interpol που αφορά την διαπίστωση ιδιαίτερα δραστηριοποίησης παράνομων κυκλωμάτων για πώληση φαρμάκων και εμβολίων για την COVID-19.

Αναφέρει ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν ήδη κρούσματα (διαδικτυακά κα σε φυσικό επίπεδο), καθώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν «νωρίτερα» εμβόλια ή «ασφαλέστερα» και πιο «αποτελεσματικά» φάρμακα, επηρεαζόμενοι από εξαιρετικές προσφορές και παραπλανητικές διαφημίσεις.

Ο ΕΟΦ ενστερνίζεται πλήρως την προειδοποίηση και καλεί όλους σε επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό οποιαδήποτε δελεαστική προσφορά ή πληροφορία προκύψει για την προμήθεια φαρμάκου εκτός της νόμιμης εφοδιαστική αλυσίδας, και ιδιαίτερα εμβολίου για την COVID-19, εκτός του πλαισίου του εθνικού σχεδιασμού που έχει ήδη δρομολογήσει και ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

«Η προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτών και επιχειρήσεων αναμένεται να ενταθεί όσο διαρκεί η πανδημία, και ειδικά τώρα που επίκειται η έγκριση των πρώτων εμβολίων για την COVID-19 και η έναρξη των εμβολιασμών», σημειώνει ο ΕΟΦ.

Υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως μέσω διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε εξαιρετικό κίνδυνο την υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή του ασθενούς - καταναλωτή που θα τα χρησιμοποιήσει.

TAGS