Νέα εξέταση από την Affidea στη μάχη κατά της πανδημίας: Ποσοτικός προσδιορισμός ολικών αντισωμάτων έναντι της ακίδας S SARS-CoV-2

Παρέχεται και κατ’ οίκον μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέα εξέταση από την Affidea στη μάχη κατά της πανδημίας: Ποσοτικός προσδιορισμός ολικών αντισωμάτων έναντι της ακίδας S SARS-CoV-2

Η Affidea, στο πλαίσιο και του εμβολιασμού για τον SARS-CoV-2, ενισχύει τη φαρέτρα της με τις διαγνωστικές εξετάσεις έναντι της COVID-19, εντάσσοντας τον ποσοτικό προσδιορισμό ολικών αντισωμάτων έναντι της ακίδας S του SARS-CoV-2 στον ορό.

Η εξέταση, η οποία περιλαμβάνει τον ποσοτικό προσδιορισμό των ολικών αντισωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ΙgG, που αναπτύσσονται έναντι της περιοχής πρόσδεσης στον υποδοχέα RDP της πρωτεΐνης ακίδων S του ιού SARS-CoV-2, διενεργείται στα Διαγνωστικά Εργαστήρια της Affidea στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς επίσης και στη Σπάρτη και στην Καλαμάτα.

H ανάλυση χρησιμοποιεί μία ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη που αντιπροσωπεύει την RDP του αντιγόνου S σε μορφή ανάλυσης διπλού αντιγόνου τύπου “σάντουιτς”, η οποία ευνοεί τον ποσοτικό προσδιορισμό αντισωμάτων υψηλής συγγένειας έναντι του SARS-CoV-2. H ποσοτικοποίηση της αντισωματικής απόκρισης μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του ειδικού τίτλου αντισωμάτων και να συμβάλλει στη μακροχρόνια παρακολούθηση της δυναμικής της αντισωματικής απόκρισης σε ασθενείς. Η συγκεκριμένη εξέταση έχει ευαισθησία μεθόδου 98,8% και ειδικότητα 99,91%.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση του τίτλου των αντισωμάτων που αναπτύσσουν οι εξεταζόμενοι μετά από εμβολιασμό, αφού ολοκληρώσουν και τη 2η δόση, καθώς τα εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί επικεντρώνονται στην πρόκληση ανοσολογικής απόκρισης έναντι της περιοχής πρόσδεσης στον υποδοχέα RDP, της πρωτεΐνης ακίδων S του SARS-CoV-2.

H εξέταση γίνεται με απλή αιμοληψία, χωρίς ραντεβού, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους εξεταζόμενους, και το αποτέλεσμα μπορεί να δοθεί αυθημερόν για λήψεις μέχρι τις 12:00 το πρωί, διαφορετικά αποστέλλεται την επόμενη ημέρα ηλεκτρονικά.

Η εξέταση είναι διαθέσιμη και κατ’ οίκον, μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών της Affidea. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί (https://affidea.gr/).