Συναγερμός από τον ΕΟΦ για πέντε προϊόντα χωρίς άδεια κυκλοφορίας

«Διατίθενται στην Ελλάδα ως φάρμακα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός από τον ΕΟΦ για πέντε προϊόντα χωρίς άδεια κυκλοφορίας

Συναγερμό έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα ο ΕΟΦ για πέντε προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά από την εταιρεία META - PHARM χωρίς να έχουν σχετική άδεια κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Τα προϊόντα αυτά είναι:

  • KΥΤΟCELL
  • INFLAVIN
  • OLIGOPON
  • ΑΝΟSONEEM
  • ΜΕNDEZYM

Ο ΕΟΦ αναφέρει: «Τα προϊόντα διατίθενται από την εταιρεία META-PHARM ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Τα προαναφερόμενα αποτελούν ενδεικτικά και, όχι αποκλειστικά, παραδείγματα προϊόντων, που κυκλοφορούν, από τη συγκεκριμένη εταιρεία, ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας», ενώ πριν από λίγες μέρες, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση..

ΕΟΦ προϊόντα χωρίς άδεια κυκλοφορίας

Συναγερμός για συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν CATZKILL PARANOIA BY NOT 4PUSSY το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα σαν συμπλήρωμα διατροφής, βρέθηκε να περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση τις ουσίες caffeine (καφεΐνη)και Synephrine (συνεφρίνη) η οποία δεν περιλαμβάνεται στα συστατικά (δεν αναγράφεται στην ετικέτα) καθώς και το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό Διμέθυλο-άμινο-αιθανόλη (DMAE) σε συγκέντρωση που φαίνεται να έχει φαρμακολογική δράση. Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Best Pharma Supplements Ltd, Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα παραπάνω προϊόντα δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής

«Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ολλανδίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASSF)», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Χθες, ανακοίνωσε πως ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση.

TAGS