Μήπως έχεις ΑΛΛΕΡΓΙΑ στα αντηλιακά; Δες τί πρέπει να προσέξεις!

Μήπως έχεις ΑΛΛΕΡΓΙΑ στα αντηλιακά; Δες τί πρέπει να προσέξεις!

Μήπως υποφέρεις από οίδημα, κνησμό ή ακόμα και «φουσκάλες» μετά από μια μέρα στον ήλιο;


Αυτές οι αντιδράσεις είναι ένδειξη ότι μπορεί να είσαι αλλεργική στο αντηλιακό σου! Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από τις ισχυρές ηλιακές ακτίνες και τις ακτίνες UV, που προκαλούν εγκαύματα ακόμα και καρκίνο του δέρματος.


Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία, που συνεπάγεται την επιλογή ενός αντηλιακού αποτελεσματικού και ασφαλούς.


Μια αλλεργική αντίδραση σε αντηλιακά προϊόντα δεν είναι πάντα άμεσα εμφανής. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να εκδηλωθούν αμέσως μετά τη χρήση του ή μπορεί να γίνουν εμφανείς μετά από χρόνια χρήση. Τα είδη των αντιδράσεων μπορεί να ποικίλουν και να προκύψουν από την άμεση επαφή με μία λοσιόν ή μέσω φωτοαλλεργίας, η οποία γίνεται, όταν το φως του ήλιου αντιδρά με τις χημικές ουσίες στα αντηλιακά.


Αν διαπιστώσεις ότι έχεις αλλεργία στο αντηλιακό σου, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς καθόλου! Επίλεξε κάποιο άλλο ή ακόμα καλύτερα επίλεξε κάποιο φαρμακευτικό και προστάτευσε τον εαυτό σου από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.


O καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν τυχόν αλλεργίες είναι η αποφυγή αντηλιακών που έχουν κάποιο κοινό συστατικό, στο οποίο έχεις μάλλον ευαισθησία.
Ο δερματολόγος μπορεί να σου δώσει περαιτέρω ειδικές συμβουλές, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητη σε αντηλιακά προϊόντα.


misswebbie.gr