Ζητά την ανάκληση όλων των παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος o ΕΟΦ

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ζητά την ανάκληση όλων των παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος o ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος «Xomolix INJ.SOL 2,5MG/ML, BTx10 AMP», λόγω δυνητικού κινδύνου παρουσίας σωματιδίων υάλου.

Γιατί ο ΕΟΦ κάνει ανάκληση των παρτίδων

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Kyowa Kirin Holdings B.V.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία ΑΝΑΒΙΩΣΙΣ Ι.Κ.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ (FDA), τα προϊόντα Premium OrgaZen 7000 και Ginseng Power 5000 διαπιστώθηκαν ότι περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να αναγράφονται στην επισήμανσή τους. Τα προϊόντα, τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής είναι πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, χωρίς ωστόσο να έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους. Συνεπώς, η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Ενώ, ο ΕΟΦ είχε βγάλει ανακοίνωση και για το εμβόλιο της AstraZeneca.

ΕΟΦ προϊόντα χωρίς άδεια κυκλοφορίας

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για πέντε προϊόντα χωρίς άδεια κυκλοφορίας

Συναγερμό έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα ο ΕΟΦ για πέντε προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά από την εταιρεία META - PHARM χωρίς να έχουν σχετική άδεια κυκλοφορίας.

Τα προϊόντα αυτά είναι:

  • KΥΤΟCELL
  • INFLAVIN
  • OLIGOPON
  • ΑΝΟSONEEM
  • ΜΕNDEZYM

Ο ΕΟΦ αναφέρει: «Τα προϊόντα διατίθενται από την εταιρεία META-PHARM ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Τα προαναφερόμενα αποτελούν ενδεικτικά και, όχι αποκλειστικά, παραδείγματα προϊόντων, που κυκλοφορούν, από τη συγκεκριμένη εταιρεία, ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας», ενώ πριν από λίγες μέρες, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως ανακαλεί κρέμες για δερματική χρήση..

TAGS