Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Ακράτεια: Υπάρχει θεραπεία;

Ακράτεια: Υπάρχει θεραπεία;
HEALTH NEWS 25.10.2021 08:26

Έχεις ακράτεια ούρων ή μήπως υποφέρεις από το σύνδρομο της υπερλειτουργικής κύστης; Εάν κάτι από αυτά σε απασχολεί τότε μη φοβάσαι και μίλησε για τα συμπτώματα που σε ταλαιπωρούν, αφού φυσικά απευθυνθείς στον ειδικό γιατρό, τον ουρολόγο, ο οποίος θα σου συστήσει την κατάλληλη θεραπεία! Αυτό εξάλλου μας προτείνει και η νέα καμπάνια της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας με μότο «Δεν κρατιέμαι» που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Astellas.

Λίγα λόγια για την εκστρατεία «Δεν κρατιέμαι»

Η καμπάνια με μότο «Δεν κρατιέμαι» και hashtag #denkratiemai στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της ακράτειας και της υπερλειτουργικής κύστης, συστήνοντας στα άτομα που έχουν εμφανή συμπτώματα να επισκεφθούν άμεσα τον ειδικό γιατρό, τον ουρολόγο.

Η ακράτεια είναι ένα σύμπτωμα και όχι μια ασθένεια, που μπορεί να έχει διάφορες μορφές, από την απώλεια λίγων σταγόνων ούρων μέχρι την πλήρη αδυναμία συγκράτησής τους, ενώ το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης, χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο συμπτωμάτων, με κυρίαρχα την επιτακτικότητα (ξαφνική επιθυμία για ούρηση, που είναι δύσκολο να ανασταλεί) και τη συχνουρία. Σε κάθε περίπτωση η έγκυρη διάγνωση και φυσικά και η συμβολή του ειδικού γιατρού, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον ουρολόγο, θα σου δώσουν τη λύση συστήνοντάς σου την κατάλληλη θεραπεία.

ελληνική ουρολογική εταιρία

Ενημερώσου σωστά!

Βασικό επικοινωνιακό όχημα της καμπάνιας είναι η ιστοσελίδα denkratiemai.gr, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα συμπτώματα αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπερλειτουργικής κύστης. Επιπλέον, τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο μπορούν να βρουν χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις σε τυχόν απορίες τους. Σημείωσε ότι κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας είναι η δημοφιλής ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, που συμβουλεύει το κοινό να μην αφήσει την πάθηση να γίνει εμπόδιο στη ζωή του, ενώ με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτεί τον ουρολόγο του.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ στο denkratiemai.gr.

Μια πρωτοβουλία της Astellas με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΟΕ | Copyright 2021

εκστρατεία δεν κρατιέμαι

Σημείωση: Οι παραπάνω πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.

Share