Πώς να εξασφαλίσουμε καθαρό νερό στο μπάνιο μας…

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πώς να εξασφαλίσουμε καθαρό νερό στο μπάνιο μας…

Ένα ντους διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά. Τι πιο αθώο από το νερό που ρέει για λίγο πάνω μας και φεύγει…

Δύσκολα θα ανησυχήσει κανείς ότι ένα ζεστό μπάνιο θα μπορούσε να επιβαρύνει με οποιονδήποτε τρόπο τον οργανισμό του. Είναι, όμως, τόσο απλό;

Όταν κάνουμε μπάνιο, συνήθως χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, το οποίο καλύπτει όλο το σώμα, διευκολύνοντας το άνοιγμα των πόρων. Έτσι, το δέρμα μας απορροφά πιο εύκολα στοιχεία που βρίσκονται στο νερό. Παράλληλα, όση ώρα βρισκόμαστε στο μπάνιο, εισπνέουμε τους υδρατμούς που έχουν παραχθεί από το ντους και μαζί με αυτούς οτιδήποτε μπορεί να περιέχεται στο νερό.

Nanofilter

Τι μπορεί να “κρύβει” το νερό του μπάνιου μας;

Δυστυχώς, παρόλο που το νερό του δικτύου πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, η ποιότητά του συχνά υποβαθμίζεται από διάφορες αιτίες. Ο υδροφόρος ορίζοντας μπορεί να μολυνθεί από χημικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, παθογόνα από τα ανθρώπινα λύματα. Επίσης, το νερό μπορεί να περιέχει και βαρέα μέταλλα στη “φυσική”, αφιλτράριστη μορφή του, από μόλυβδο μέχρι αρσενικό.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το απαρχαιωμένο ή και κακοσυντηρημένο δίκτυο που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές. Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού, ένα στοιχείο που, υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία μας. Το χλώριο και τα παράγωγά του θεωρούνται γενικά “εχθροί” του δέρματος, αφού μπορεί να προκαλέσει από ξηρότητα μέχρι ερεθισμούς και δερματίτιδες. Από την αντίδραση του χλωρίου με οργανικές ενώσεις στο νερό ευνοείται ο σχηματισμός τριαλομεθανίων (ΤHMs), όπως το χλωροφόρμιο, το οποίο με τη σειρά του είναι ιδιαίτερα τοξικό.

Γιατί να επενδύσουμε σε ένα φίλτρο νερού για το μπάνιο;

Σίγουρα η έκθεσή μας σε χημικά που μπορεί να περιέχει το νερό δεν είναι ίδια όταν κάνουμε ντους στο μπάνιο μας με αυτήν όταν κολυμπάμε, για παράδειγμα, σε μια πισίνα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε τα μέτρα μας. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι ανάλογα με το χρόνο που εκτεθεί το ανθρώπινο σώμα στο νερό του ντους, αυξάνεται σημαντικά η ποσότητα χλωροφορμίου και άλλων παραγώγων (πχ. αλοκετόνες) που απορροφώνται από το δέρμα και μπαίνουν στο σώμα με την αναπνοή.

Σύμφωνα με το Wisconsin State Medical το 1/3 του χλωρίου το παίρνουμε με την πόση και τα 2/3 μέσω της απορρόφησης μέσω του δέρματος

Πώς μπορούμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να φοβόμαστε από το νερό του μπάνιου μας;

Μια επένδυση σε ένα φίλτρο νερού για το μπάνιο μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαντάζει μια πρόσθετη δαπάνη που δεν χρειάζεται. Ας αναλογιστούμε όμως ότι, μέσα στο διάστημα ενός έτους, ο μέσος άνθρωπος κάνει μπάνιο κατά μέσο όρο 120-140 φορές, αν όχι περισσότερες, τι πιο λογικό, να φροντίσουμε ώστε το νερό που έρχεται τόσες φορές σε επαφή με το σώμα μας και σε τέτοιες ποσότητες, να είναι απόλυτα ασφαλές και καθαρό;

Nanofilter youweekly.gr

Star 7300: η ιδανική λύση για το νερό του ντους

Ένα υψηλής ποιότητας φίλτρο νερού για το μπάνιο πρέπει να απομακρύνει το χλώριο και τυχόν επιβλαβή βαρέα μέταλλα, ώστε το νερό να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Τόσο κατά τη διάρκεια της επαφής με το δέρμα μας, όσο και στο βαθμό που εισπνέουμε τους υδρατμούς του μέσα στον κλειστό χώρο του μπάνιου.

Nanofilter νερό

Το Star 7300 της Nanofilter διαθέτει σύστημα τριπλής διήθησης που συνδυάζει πολλαπλά στάδια καθαρισμού:

  1. Στρώση PP Cotton (βαμβάκι-πολυεστέρα), από τις μικρές οπές της οποίας συγκρατούνται σωματίδια άμμου, σκουριάς, ελαφρά στερεά και μια σειρά μικροοργανισμών.
  2. Ίνες ενεργού άνθρακα, με απόδοση έξι (6) φορές μεγαλύτερη από τον συνήθη άνθρακα. Απομακρύνουν ίχνη φυτοφαρμάκων και οργανικά υλικά, ενώ βελτιώνουν την οσμή του νερού.
  3. Υλικό αποξείδωσης, που μέσω ηλεκτροχημικής αντίδρασης, μετατρέπει το χλώριο σε οξυγόνο και ιόντα χλωρίου, τα οποία είναι ακίνδυνα για το σώμα μας.

Έτσι, το φίλτρο νερού μπάνιου Star 7300 κατορθώνει να συγκρατήσει σε ποσοστό ως και 99% όχι μόνο το χλώριο και παράγωγά του, αλλά και τυχόν ίχνη φυτοφαρμάκων και βαρέων μετάλλων, όπως μόλυβδος, υδράργυρος κ.ά.

Επιπλέον, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (30.000 λίτρα), πιστοποίηση από φορείς όπως ο FDA και η SGS, ενώ είναι πολύ πρακτικό στη χρήση, καθώς ο σχεδιασμός του:

  • Επιτρέπει άνετη ροή νερού, με αντοχή πίεσης έως 80 PSI, χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα του φιλτραρίσματος.
  • Βοηθά στην αποφυγή διαρροών από τη συσκευή.
  • Περιλαμβάνει έξυπνο σύστημα ένδειξης για το χρόνο που το φίλτρο χρειάζεται αντικατάσταση.

Nanofilter καθαρό νερό

Nanofilter: καθαρό και υγιεινό νερό για όλη την οικογένεια

Η αγορά ενός φίλτρου νερού δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά στην υγεία και την υγιεινή του σπιτιού μας. Όλοι γνωρίζουμε πόση σημασία έχει να είναι όσο το δυνατό πιο καθαρό το νερό που πίνουμε. Το ίδιο ισχύει και για κάτι τόσο απλό, όσο το νερό του ντους - και τελικά, για οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας.