Βάλε μαγειρική σόδα στο στόμα σου - Λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες

Είναι θαυματουργό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλε μαγειρική σόδα στο στόμα σου - Λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες

Η μαγειρική σόδα εκτός από την τριχοφυΐα βοηθά και στην ανακούφιση του πόνου από τις άφθες, καθώς και τη φλεγμονή των ούλων. Μπορεί να μην γίνεται να τις εξαφανίσετε, ωστόσο, μπορείτε με την σόδα για της ανακουφίσετε.

Η ακριβής αιτία εμφάνισής τους είναι άγνωστη. Οι ειδικοί τις αποδίδουν σε γενετική προδιάθεση, ορισμένους ιούς, στον τραυματισμό του βλεννογόνου του στόματος και κυρίως στις διαταραχές του ανοσολογικού μηχανισμού και ιδιαίτερα των λεμφοκυττάρων. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι συνοδεύονται από έντονο πόνο.

Πως να ανακουφίσετε τις άφθες με μαγειρική σόδα

Για το λόγο αυτό, συνιστώνται στοματικά πλυσίματα βάζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σόδας σε ένα ποτήρι νερό. Μπορείτε επίσης να βάλετε τη σόδα απευθείας πάνω στην άφθα για ένα εγγυημένο απολυμαντικό αποτέλεσμα.

Μαγειρική σόδα άφθες

Λευκά δόντια σε 3 λεπτά: Βάλε ένα κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα σε...

Η μαγειρική σόδα, σε συνδυασμό με κάποια άλλα φυσικά συστατικά, έχει πολλές εναλλακτικές χρήσεις στην υγιεινή αλλά και στην περιποίηση ομορφιάς σε πρόσωπο και σώμα.

Μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας μπορούν να προστατεύσουν το ξηρό δέρμα (δες εδώ πώς θα σταματήσεις την κυτταρίτιδα), να συμβάλουν στη λεύκανση δοντιών, ακόμη και να καταπολεμήσουν μυκητιασικές μολύνσεις.

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει το στόμα, αποτρέπει την εμφάνιση πέτρας και κοιλοτήτων και προσδίδει περισσότερη λευκότητα στα δόντια και φρεσκάδα στην αναπνοή. Στις περιπτώσεις κακής αναπνοής πρέπει να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως στοματικό διάλυμα. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό, κάνουμε γαργάρες και μετά ξεπλένουμε το στόμα μας με καθαρό νερό.

Λευκά δόντια με μαγειρική σόδα

Για πιο φωτεινά δόντια; Με μια πρέζα μαγειρικής σόδας στην οδοντόκρεμα οι λεκέδες θα αρχίσουν να φεύγουν.

Προσοχή όμως

Η ιδιότητα αυτή της διττανθρακικής σόδας οφείλεται στην ελαφρώς λειαντική της δράση στο σμάλτο των δοντιών. Γι’ αυτό προτείνεται η χρήση να μην είναι συχνή. Ακόμη και αν είναι φυσικό, το διττανθρακικό μπορεί να αντενδείκνυται σε ορισμένες περιπτώσεις ή παράλληλα με συγκεκριμένες θεραπείες. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή οδοντιάτρου.

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς την μαγειρική σόδα και στο μπάνιο... για το δέρμα σου...

Πολύ συχνά τα αφρόλουτρα προκαλούν ξηρότητα, και εκείνη με τη σειρά της κνησμό και ερυθρότητα ‒ ειδικά αν συνδυαστούν με νερό που είναι ιδιαίτερα σκληρό. Μια φυσική λύση για την προστασία του δέρματος είναι να ρίξετε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο χλιαρό νερό όταν γεμίζετε την μπανιέρα. Μετά το μπάνιο το δέρμα θα είναι πιο απαλό και σφριγηλό. Αλλά πάνω από όλα θα υπάρχει η αίσθηση ηρεμίας, αφού η μαγειρική σόδα είναι επίσης γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες.

Τip: Μπορείτε να αναμείξετε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα με ½ φλιτζάνι άλατα Epsom και να προσθέσετε το μείγμα στη ζεστή μπανιέρα. Μερικές σταγόνες από φαρμακευτικά βότανα ή αιθέρια έλαια, όπως ο ευκάλυπτος και η λεβάντα, θα βοηθήσουν τον οργανισμό να ιδρώσει και να αποτοξινωθεί.