Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο - Φτιάξτε σπιτικό αδυνατιστικό ρόφημα μόνο με 3 υλικά και θα δείτε γρήγορα αποτελέσματα

Θα σας "λύσει" τα χέρια

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο - Φτιάξτε σπιτικό αδυνατιστικό ρόφημα μόνο με 3 υλικά και θα δείτε γρήγορα αποτελέσματα
HEALTH NEWS 19.08.2022 15:20
Από Ίρις Βίλα

Προκειμένου να χάσετε ισορροπημένα τα κιλά σας, χρειάζεται να συνδυάσετε σωστή διατροφή αλλά και γυμναστική. Εμείς σας βρήκαμε το ρόφημα με κανέλα, λεμόνι και μέλι, το οποίο πίνεται κρύο αλλά και ζεστό και σίγουρα θα σας "λύσει" τα χέρια.

Δείτε επίσης πώς μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια από το σπίτι σας με λεμόνι κι ακόμα 1 υλικό

Το ρόφημα με κανέλα και λεμόνι

Υλικά

  • 1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη ή μισό ξύλο κανέλα
  • 1 κουταλάκι μέλι (προτιμήστε οργανικό μέλι)
  • χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κούπα βραστό νερό

Το απόλυτο σπιτικό ρόφημα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε την κανέλα στο βραστό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Προτιμούμε γνήσια κανέλα Κεϋλάνης. Αν δεν βρίσκουμε, στην περίπτωση της σκόνης, ζεσταίνουμε το νερό και την περνάμε από το γνωστό φίλτρο του καφέ, ώστε να εξασφαλίσουμε πως η αδιάλυτη στο νερό και τοξική κουμαρίνη, δεν θα περάσει και στο ρόφημά μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, χυμό από φρέσκο λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Δεν προσθέτουμε το μέλι σε ζεστό νερό γιατί θα εξαφανίσει τα οφέλη του μελιού.

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να βάζουμε τα λεμόνια στην κατάψυξη

Τα οφέλη του λεμονιού είναι πάρα πολλά (ειδικά για το σώμα μας και την απώλεια βάρους), και είναι γνωστό πως το να πίνετε νερό με λεμόνι βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του. Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Οι επιδράσεις που έχουν τα λεμονοειδή συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αναλυθεί σε αρκετές επιστημονικές έρευνες (έρευνα #1, έρευνα #2, έρευνα #3, έρευνα #4).

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από αυτά τα λεμονοειδή συστατικά υπάρχουν στην φλούδα και όχι στην σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά λεμονοειδή συστατικά.

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό, ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα λεμονοειδή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν - Ποιους πόνους μπορούν να απομακρύνουν οι φλούδες λεμονιού

Σπιτικό ρόφημα κολοκύθας με κανέλα - Πίνε το μια φορά την ημέρα και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα

Share