Αλλόκοτο κι όμως αληθινό! Ρίξε στον καφέ σου λίγο λεμόνι και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει

Βοηθάει στους πόνους της κοιλιάς

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αλλόκοτο κι όμως αληθινό! Ρίξε στον καφέ σου λίγο λεμόνι και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει

Όπως σας έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, το λεμόνι έχει χρήσιμες ουσίες καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Προκειμένου λοιπόν να "προστετέψετε" το στομάχι σας και να απαλλαγείτε από την γαστρεντερίτιδα αμέσως, τότε σας έχουμε τον ιδανικό αλλά και παραδοσιακό τρόπο.

Πώς θα απαλλαγείτε από τους πόνους στην κοιλιά σας με την χρήση ενός λεμονιού

Λεμόνι στον καφέ σου - Τί κρύβει από πίσω;

Τι να κάνετε

Για να σταματήσει η διάρροια που σας ταλαιπωρεί, αρκεί να φάτε ένα κουταλάκι ωμό ελληνικό καφέ πάνω στον οποίο έχετε στάξει 2-3 σταγόνες φρέσκο λεμόνι.

Ο καφές με τα αλκαλοειδή συστατικά του, σε συνδυασμό με τις αντιδιαρροϊκές ιδιότητες του λεμονιού, θα φέρουν άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι μπορεί να πάθεις αν πίνεις συχνά νερό με λεμόνι

Το νερό με λεμόνι έχει πάρα πολλούς οπαδούς με τους περισσότερους να πιστεύουν πως είναι το μαγικό ρόφημα για να κάψουν το λίπος και να χάσουν τα περιττά κιλά.

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως ο λόγος του τα λεμόνια συμβάλουν στην απώλεια βάρους είναι η πηκτίνη- ένας δομικός ετεροπολυσακχαρίτης που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των επίγειων φυτών-. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, γιατί ενώ τα λεμόνια όντως έχουν πηκτίνη, δυστυχώς δεν την περιέχουν σε τόσο μεγάλη ποσότητα.

Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν το λεμόνι ως μια από τις βασικές τροφές της αλκαλικής δίαιτας, υποστηρίζοντας πως είναι όξινο και όταν μπει στο σώμα θα γίνει αλκαλικό συμβάλλοντας στην ισορροπία του ΡH. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού καμία τροφή δεν μπορεί να αλλάξει τόσο απλά το pH του αίματος. Τα όργανα στο σώμα μας δουλεύουν για να διατηρούν σταθερό το pH και οι τροφές δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Οι 3 λόγοι για να μην πίνετε νερό με λεμόνι είναι... διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr