Είναι σκληρές και αντιαισθητικές; Το απόλυτο υλικό που θα κάνει την διαφορά στις φτέρνες σου

Πρέπει να το δοκιμάσεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Είναι σκληρές και αντιαισθητικές; Το απόλυτο υλικό που θα κάνει την διαφορά στις φτέρνες σου

Σε περίπτωση που οι φτέρνες σας έχουν φτάσει στο σημείο να απότελούν μεγάλο πρόβλημα για εσάς, τότε σας έχουμε για μια ακόμη φορά την λύση προκειμένου να απαλλαχθείτε από τις σκασμένες φτέρνες είτε για λόγους αισθητικής είτε επειδή έχουν αρχίσει να σας ενοχλούν.

Το μυστικό "κρύβεται" φυσικά πίσω από την μαγειρική σόδα. Μπορείτε να δείτε επίσης πώς να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό μόνο με μαγειρική σόδα.

Πώς θα αποκτήσεις "βελούδινες" φτέρνες

  • Κάντε απολέπιση στα ξηρά σημεία του πέλματος για τουλάχιστον 10 λεπτά με ένα φυσικό σκραμπ. Θα χρειαστείτε ελαιόλαδο που θρέφει το προβληματικό σημείο και καστανή ζάχαρη η οποία θα διώξει τα νεκρά κύτταρα. Αφού τα αναμίξετε ξεκινάτε τη διαδικασία. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε σχολαστικά την περιοχή.
  • Στη συνέχεια γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, προσθέτοντας μαγειρική σόδα (1 κουταλάκι γλυκού). Ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί τελείως και απολαύστε το ποδόλουτρό σας για περίπου 20 λεπτά.
  • 3. Με μία ράσπα ή ελαφρόπετρα τρίψτε καλά τα σκληρά σημεία. Προσέξτε να μην ασκείτε πολύ δύναμη διότι υπάρχει κίνδυνος να πληγώσετε τις φτέρνες σας και εκτός από πόνο να προκληθεί και μόλυνση.

Εξωτερική φωτογραφία: _Em______

Εσωτερική φωτογραφία: Azza_Hafizah/ PixaBay

Όταν μπεις για μπάνιο ρίξε και λίγη μαγειρική σόδα στα μαλλιά

Αν είστε fan των DIY θεραπειών και θέλετε να αποφύγετε τις σκληρές συνέπειες των εμπορικών προϊόντων που είναι φορτωμένα με χημικά, θα σας δείξουμε έναν τρόπο για να ετοιμάσετε το δικό σας φυσικό σαμπουάν το οποίο θα έχει απίστευτα αποτελέσματα.

Μπορεί να σας φανεί παράξενο αρχικά, καθώς δεν κάνει αφρό όπως τα εμπορικά σαμπουάν, αλλά θα το συνηθίσετε με την πάροδο του χρόνου και τα αποτελέσματα θα σας κάνουν να το προτιμήσετε.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Σε ένα μικρό μπουκαλάκι, ανακατέψτε τη σόδα με νερό, σε αναλογία 1 προς 3. Φτιάξτε ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας, δηλαδή εάν έχετε μακρά μαλλιά, αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 9 κουταλιές της σούπας νερό.
  • Στη συνέχεια, εφαρμόστε σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, από τις ρίζες προς τις άκρες και αφήστε το να δράσει για 1-3 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Ξεπλύνετε τα μαλλιά για μια ακόμη φορά χρησιμοποιώντας μηλόξυδο. Αναμείξτε 1 μέρος με 4 μέρη νερού. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης αιθέρια έλαια για καλύτερο άρωμα. Ξεπλύνετε τα μαλλιά ακόμα μία φορά. Προσέξτε το ξύδι να μην πέσει στα μάτια σας.
  • Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την πρώτη χρήση. Μετά από μερικές φορές ακόμη, τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και η τρίχα θα είναι ισχυρή, λαμπερή και απίστευτα υγιής!