Σε ποια ηλικία το σώμα μας είναι στα καλύτερά του;

Σε ποια ηλικία το σώμα μας είναι στα καλύτερά του;
Στο θέμα της εξωτερικής εμφάνισης, πολλοί ίσως να έχουν περάσει ήδη την καλύτερη περίοδο της ζωής τους. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η εμφάνισή τους φτάνει στα καλύτερά λίγο πριν τα 30 και από εκεί και πέρα ξεκινά η κατηφόρα.

Μια νέα έρευνα που έγινε σχετικά με την ιδανική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας απέναντι στην ρεαλιστική, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες απάντησαν πως η ηλικία που νιώθουν τέλεια για το σώμα τους, είναι τα 27. Ωστόσο, τα 28 είναι η ηλικία που οι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα από ποτέ σχετικά με την γενικότερη εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ τα 34 είναι η ηλικία που νιώθουμε πως απολαμβάνουμε την μεγαλύτερη επιτυχία μας, πάντα σύμφωνα με την έρευνα.

Επίσης, αν ελπίζατε πως όλα δεν τελειώνουν εκεί και πως υπάρχει ελπίδα για τις μεγαλύτερες ηλικίες, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε. Η έρευνα, η οποία έγινε σε περισσότερους από 2.000 ενήλικες, έδειξε πως τα 2/3 των ενήλικων ανθρώπων απαντούν μια ηλικία νεότερη από την τωρινή τους όταν ερωτώνται πότε ένιωθαν καλύτερα για την εμφάνισή τους.

Μην ανησυχείτε όμως. Η έρευνα έδειξε επίσης πως όσο μεγαλώνουμε τείνουμε να χαλαρώνουμε αρκετά σχετικά με την εμφάνισή μας και την εμφάνιση των άλλων και δεν μας απασχολεί τόσο όσο παλιότερα. Πιο συγκεκριμένα, το 69% των ανθρώπων ηλικίας 16-34 δήλωσαν πως ανησυχούν πολύ συχνά σχετικά με το πώς δείχνουν, ενώ οι άνθρωποι μεταξύ 50-68 χρονών είπαν πως ανησυχούν λιγότερο σχετικά με τα πάντα -την εμφάνιση, τα οικονομικά τους, την υγεία τους, την οικογένειά τους ή την προσωπική τους επιτυχία.

σώμα

queen.gr