Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έληξε η κρέμα ή το αντηλιακό που χρησιμοποιώ! Τι κάνω τώρα;

Έληξε η κρέμα ή το αντηλιακό που χρησιμοποιώ! Τι κάνω τώρα;
18.06.2018 12:33
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Αν χρησιμοποίησες μια ληγμένη κρέμα ή σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις και έχεις ενδοιασμούς, δεν υπάρχει κίνδυνος.

Πολλές φορές μπορεί να παραμελήσουμε να δούμε την ημερομηνία λήξης μιας κρέμας ή του αντηλιακού που χρησιμοποιούμε.

Οταν μια κρέμα ή ένα οποιοδήποτε προιόν προορίζεται για εξωτερική χρήση και έχει λήξει, συνήθως αλλοιώνεται η σύνθεση του. Θα παρατηρήσετε διαφορά στην υφή, στο χρώμα και ενδεχομένως στην οσμή του.

Μετά τη λήξη της, η κρέμα μας δεν πρόκειται να μας δημιουργήσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα αν χρησιμοποιήθει.Ομως, μειώνεται η δραστικότητα της και δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική. Όσο περισσότερος καιρός έχει περάσει από την ημερομηνία λήξης τόσο λιγότερο δραστική είναι.

Δείτε ακόμη:Πως ξέρω ότι διάλεξα το σωστό αντηλιακό;

Αν λοιπόν το αντηλιακό σας είναι ληγμένο δεν κινδυνεύετε άμεσα από τη χρησιμοποιησή του, αλλά από τη μειωμένη προστασία που σας προσφέρει απέναντι στον ήλιο.

Θα πρέπει όμως, να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ένα ληγμένο προιόν χρησιμοποιηθεί από μικρό παιδί ή σε ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα, γιατί μπορεί να προκαλέσει κάποια δερματίτιδα.

Καλύτερο είναι σαφώς ένα ληγμένο προιόν να αντικατασταθεί! Αν όμως, βρεθήκατε προ εκπλήξεως και το χρησιμοποιήσατε ή δεν είχατε την επιλογή να το αντικαταστήσετε, μην πανικοβληθείτε!

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Share