Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τα 3 προϊόντα δέρματος που θα πρέπει οπωσδήποτε να φυλάξετε μακριά απο τον ήλιο.

Τα 3 προϊόντα δέρματος που θα πρέπει οπωσδήποτε να φυλάξετε μακριά απο τον ήλιο.
19.06.2018 16:28
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Αυτό το καλοκαίρι, στα σχέδιά σας είναι σίγουρα να απολαύσετε τον ήλιο! Αλλά, ενώ η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα σας, η θερμότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει τον όλεθρο στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Είτε είστε έξω στην παραλία, είτε έχετε έναν τόνο ηλιακού φωτός που κοιτάζει μέσα από κάποιο παράθυρο του σπιτιού σας, θα πρέπει να έχετε επίγνωση του πού φυλάσσετε τα προϊόντα για την επιδερμίδα σας, γιατί οι ακτίνες θα μπορούσαν να καταστρέψουν την αποτελεσματικότητα των συστατικών.

Αυτά είναι τα 3 προιόντα με τα οποία θα πρέπει να είστε απόλυτα προσεκτικοί και δε θα πρέπει να εκθέσετε σε περιοχές με ηλιακή ακτινοβολία:

1.Προϊοντα με Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Το συστατικό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στο φως του ήλιου και τη θερμότητα, οπότε αν έχετε τους ακριβούς ορούς σας κοντά σε ένα παράθυρο ή σε έντονο ηλιακό φως, σκεφτείτε να τους μετακινήσετε σε δροσερό, σκοτεινό χώρο.

2.Προϊόντα με Ρετινόλη

Λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η ηλιακή ακτινοβολία στη ρετινόλη, συνιστάται να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη μόνο τη νύχτα. Όχι μόνο θα λειτουργήσουν καλύτερα ενώ κοιμάστε, αλλά θα είναι επίσης πιο αποτελεσματικά και ασφαλή αφού αποθηκευτούν σε ένα σκοτεινό, δροσερό περιβάλλον.

Δείτε ακόμη:Πως ξέρω ότι διάλεξα το σωστό αντηλιακό:

3.Αντηλιακό


Είναι εντελώς ειρωνικό, αλλά η διατήρηση του SPF στον ήλιο δεν είναι ιδανική για την προστασία σας. Ο καυτός ήλιος μπορεί να απενεργοποιήσει την προστασία του αντηλιακού σας από τον ήλιο και να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Έτσι, όταν βγείτε έξω για μια μέρα στην παραλία, κρατήστε το αντηλιακό σας κρυμμένο σε μια μονωμένη περιοχή, έτσι ώστε να μην διατρέχετε τον κίνδυνο να βλάψετε το προϊόν σας.

Νατάσα Σπυρίδη

Share