Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Οι 5 ευεργετικές δράσεις της ερωτικής επαφής στην υγεία σου!

Οι 5 ευεργετικές δράσεις της ερωτικής επαφής στην υγεία σου!
11.07.2018 18:05
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Η ερωτική ικανοποιήση έχει ευεργετικές δράσεις στην υγεία σου! Σύμφωνα με έρευνες, η ενεργή σεξουαλική ζωή βοηθάει στα παρακάτω:

1.Έχεις μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο: το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και στη διαχείριση του πόνου.Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο από τους πονοκεφάλους, την αρθρίτιδα, τον έμμηνο πόνο και πολλά άλλα.

Δείτε ακόμη:Χάπι της επόμενης μέρας! Πότε πρέπει να το πάρεις και τι παρενέργειες μπορεί να έχει;

2.Φαίνεσαι πιο νέος και φρέσκος: βελτιώνει τη γενική υγεία και οι υγιείς άνθρωποι φαίνονται ακόμη πιο φρέσκοι και λαμπεροί.Οι μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που έχουν έντονη ερωτική ζωή έχουν την τάση να φαίνονται νεότερες.

3.Μειώνει το στρες: η σεξουαλική επαφή και ο οργασμός φαίνεται ότι βοηθούν σημαντικά στη μείωση του άγχους.

4.Βελτιώνει την υγεία: Σύμφωνα με μελέτες οι γυναίκες που είχαν επαφή μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερες ποσότητες ανοσοσφαιρίνης Α (ένα αντίσωμα που είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού για την καταπολέμηση ασθενειών και λοιμώξεων)

5.Καλύτερη ποιότητα ύπνου: οι άνθρωποι που έχουν περισσότερο ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Share