Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πως βοηθάει ο ήλιος στην υγεία σου; 5 οφέλη του που δεν τα γνώριζες!

Πως βοηθάει ο ήλιος στην υγεία σου; 5 οφέλη του που δεν τα γνώριζες!
16.07.2018 17:27
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ηλιόλουστες χώρες σε σύγκριση με αυτές με το πιο ψυχρό κλίμα ζουν σε πιο ξέφρενους ρυθμούς. Ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες σε βγάζουν απ΄τη ρουτίνα και σε ξελογιάζουν!!!

Αν και η ηλιακή ακτινοβολία έχει ενοχοποιηθεί για πολλές βλάβες στο δέρμα σου, έρευνες δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό σου.

Ήξερες ότι:

1.Φτιάχνει τη διάθεση: δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τις μέρες με συννεφιά ο κόσμος είναι κακόκεφος και όταν λάμπει ο ήλιος αυξάνεται κατακόρυφα η διάθεση και η ζωντάνια. Η έρευνα δείχνει ότι το κύριο μήκος κύματος του ηλιακού φωτός διεγείρει αισθητήρες στον αμφιβληστροειδή που ρυθμίζουν το ρολόι του σώματός μας. Αυτό με τη σειρά του ρυθμίζει την ποσότητα της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Η μελατονίνη συνδέεται με την καλή διάθεση.

2.Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής: οι άνθρωποι που ζουν σε ηλιόλουστες χώρες ζουν περισσότερα χρόνια. Ο ήλιος αν και έχει ενοχοποιηθεί για πολλές παθήσεις στο δέρμα και μελανώματα, προάγει την υγεία της καρδιάς και προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια.“ Η επιδημιολογία υποδηλώνει ότι συνολικά, οι άνθρωποι που εκτίθενται σε περισσότερο φως του ήλιου τείνουν να ζουν περισσότερο, παρόλο που ο πληθυσμός τους εμφανίζει πιο πολλούς καρκίνους του δέρματος”.

3.Προστατεύει απ' την παχυσαρκία: έρευνες έχουν δείξει πως η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να βοηθήσει να κρατήσουμε πιο λεπτό το σώμα μας.Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να καταστείλει την ανάπτυξη της παχυσαρκίας και των συμπτωμάτων του διαβήτη τύπου 2.

Δείτε ακόμη: Και όμως, αυτές οι 8 τροφές μειώνουν το άγχος και ανεβάζουν τη διάθεση!

4.Αυξάνει την ερωτική διάθεση: το φως του ήλιου αυξάνει τη λίμπιντο σύμφωνα με μια αυστριακή μελέτη. Τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης κατά το μήνα Αύγουστο είναι μεγαλύτερα ενώ μειώνονται το χειμώνα.

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Share