Μήπως η ζήλια σου έχει ξεφύγει;

Μήπως η ζήλια σου έχει ξεφύγει;
Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι είναι το αίσθημα της ζήλιας; Κι αν όντως έχει εισβάλει στη ζωή σου, τότε θα το χαρακτήριζες υπαρκτό ή δημιούργημα της φαντασίας σου;

Συχνά, η ζήλια εκφράζεται με τρόπους λιγότερο λογικούς από αυτούς που θα περίμενε κανείς. Πράγματι, μπορεί να αισθανθείς κι εσύ ότι ο εκάστοτε ερωτικός σου σύντροφος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε κάποιο άλλο θηλυκό, όμως αυτή σου η εντύπωση είτε επιβεβαιωθεί είτε όχι, ενδέχεται να καταλήξει σε μια καταστροφή.

Ποια είναι άραγε τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στα πρόθυρα; Έχει αλλάξει η συμπεριφορά σου προς το χειρότερο και πως εκφράζεται αυτό στο περίγυρο σου;

Σημάδι πρώτο: Η ανακριτική διαδικασία σε καθημερινή βάση. Καθημερινή, συνεχή, άδικη και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον έναν σύντροφο εκ μέρους του άλλου, για υποτιθέμενη απιστία ή ροπή στην απιστία.

Σημάδι δεύτερο: Εκρήξεις αναίτιες στη διάρκεια της ημέρας, που προκαλούνται από τις συνεχείς σκέψεις σου για άπιστη συμπεριφορά του συντρόφου. Ζητάει συχνά συγγνώμη επειδή έχει παραφερθεί και υπόσχεται να μην το ξανακάνει, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει την υπόσχεσή του.

Σημάδι τρίτο: Παρερμηνεία των όσων συμβαίνουν δίπλα σου, που οδηγεί σε διαρκή καχυποψία. Δεν πιστεύεις απολύτως τίποτα δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ακόμα και για απλά πράγματα. Ζήλια για οτιδήποτε, μια ματιά, ένα τηλέφωνο, ακόμα και αν αυτό το τηλέφωνο αφορά μια δουλειά, ακόμα και δικιά του δουλειά, που δεν εμπλέκει πουθενά τον σύντροφό του.

Σημάδι τέταρτο: Το πιο επικίνδυνο, πέρα από το γεγονός ότι η ζωή είναι αφόρητη με τέτοια επίπεδα ζήλιας, είναι το γεγονός ότι το άτομο πολύ συχνά γίνεται βίαιο. Η βία αυτή παίρνει πολλές μορφές, είναι λεκτική, στην πιο ήπια μορφή και μπορεί να φτάσει και σε χειροδικία στην πιο σοβαρή μορφή της.

govastileto.gr