Τι συμβαίνει όταν σε μια σχέση η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άντρα;

Τι συμβαίνει όταν σε μια σχέση η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άντρα;

Με μία γρήγορη ματιά τριγύρω, σύντομα καταλήγουμε πως η διαφορά της ηλικίας που εντοπίζεται ανάμεσα στα ζευγάρια, μεγάλη ή μικρή, θέλει τον άνδρα μεγαλύτερο...


Καθόλου σπάνιο δεν είναι πλέον να συναντάμε σχέσεις όπου αντίθετα, η γυναίκα είναι μεγαλύτερη. Διαβάστε παρακάτω...

Και πρόκειται για κάτι που βλέπουμε ολοένα και περισσότερο πια. Όπως καθετί νέο, έτσι και αυτή η διαφορά ηλικίας, προκαλεί συχνά έντονο σχολιασμό από τους τρίτους, είτε αυτοί είναι οικογένεια είτε είναι άτομα του φιλικού ή επαγγελματικού κύκλου, είτε είναι άτομα που απλώς συναντάμε σε μία καφετέρια, σε ένα κινηματογράφο, σε ένα bar. Στο σημείο αυτό θα πλησιάσουμε λίγο το ζευγάρι, να δούμε πως νιώθει και ποιες είναι οι σκέψεις του καθένα.

Η Γυναίκα
«Δεν είναι κάτι που φανταζόμουν, δεν το απέκλεια και ποτέ βέβαια και δεν είναι και τόσο τραγικό, είμαι 8 χρόνια μεγαλύτερή του. Μαζί του νιώθω όμορφα, περνάω καλά, κάνω πράγματα που είχα καιρό να κάνω και νιώθω πολύ ζωντανή. Έχει όρεξη να κάνει πράγματα και με παρασύρει κι εμένα, μου αρέσει αυτό. Ακόμη και η επαφή, είναι σαν να μαθαίνω ξανά το σώμα μου καθώς μαθαίνω το δικό του. Νιώθω σημαντική όταν με ρωτά για τη δουλειά του και μπορώ να φανώ χρήσιμη λόγω της εμπειρίας μου. Υπάρχουν βέβαια και στιγμές που νιώθω να υπάρχει απόσταση ανάμεσά μας. Η δουλειά του ακόμη δεν είναι σταθερή. Προσπαθώ να θυμηθώ πως ήταν και για μένα στην αρχή…

Επίσης, πως γίνεται στα 32 του να μην μένει μόνος του; Εγώ μένω μόνη από τα 26 μου. Αλλά τουλάχιστον μπορούμε να περνάμε χρόνο στο δικό μου σπίτι, οπότε δεν θέλω να επιμένω. Απλώς προβληματίζομαι κάποιες φορές. Είμαστε μαζί περίπου ένα χρόνο και περνάμε όλο και ομορφότερα, για αυτό και δεν το κρύβω, θέλω να σκέφτομαι το μέλλον του μαζί μου. Όμως εκείνος θέλει; Μπορεί; Πλέον τα 40 πλησιάζουν και μαζί νιώθω να έρχεται και η κλιμακτήριος. Θα μπορούσα άραγε να κάνω οικογένεια και παιδιά μαζί του; Σχεδόν φοβάμαι να το συζητήσω μαζί του, έχω την αίσθηση πως θέλει κάτι χαλαρό αλλά δεν ξέρω αν το αυτό το σκέφτομαι εξαιτίας του ή εξαιτίας όσων μου λένε οι γύρω μου…»

Συνθήκες κοινωνικές και βιολογικές ενδέχεται να την κάνουν να αμφιβάλλει για την επιλογή της. Οι γονείς θα της λένε πως δεν είναι ο κατάλληλος για να στηριχτεί, φίλες και συνάδελφοι που έχουν ή περιμένουν να αποκτήσουν παιδί και η ιδέα της κλιμακτηρίου μπορεί να την πιέζουν να αναθεωρήσει τον σύντροφό της. Είναι θέμα της δικής της διαχείρισης και της αποδοχής που θα δείξει ο σύντροφός της στα βαθιά και ειλικρινά της θέλω, τα οποία καλείται να του επικοινωνήσει όταν αυτά πλέον θα την πλημμυρίζουν.

Ο Άνδρας
«Με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή. Ήταν όμορφη, με άνεση στις κινήσεις της. Ακόμη και σήμερα, παρατηρώ πως εκπέμπει μία σιγουριά και αυτό δεν σταματά να με γοητεύει. Πιστεύω πως έχω βρει όσα έψαχνα και ας παραξενεύει λίγο τους γύρω μου το ότι είναι λίγο πιο μεγάλη από μένα. Δεν με ενδιαφέρει αυτό και δεν το βλέπω ως εμπόδιο. Όπως σε κάθε σχέση, σιγά σιγά έχουμε μάθει ο ένας τον άλλον και συνεννοούμαστε. Στο σεξ πάντως είναι όλα υπέροχα, εκείνη δεν είναι άπειρη, ξέρει τι θέλει και αυτό είναι βολικό και για μένα, απολαμβάνω περισσότερο τις συνευρέσεις μας. Κάποιες φορές δεν την καταλαβαίνω όμως, ενώ μπορεί να είναι πολύ περιποιητική απέναντί μου, ξαφνικά μπορεί να έχει περίεργες απαιτήσεις. Ούτε κι εμένα μου αρέσει που μένω με τους γονείς μου αλλά με διευκολύνει, εκείνη έχει μάθει αλλιώς όμως. Ίσως καταφέρουμε να μείνουμε και μαζί στο μέλλον, αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό, όσο κρατήσει.»

Δείτε ακόμη: «Squirting»: Πως να κάνεις την γυναίκα να εκσπερματώσει προς τα έξω...



Αντίστοιχα για εκείνον, δεν φαίνεται να υπάρχουν πιέσεις από τους γύρω. Υπάρχει φυσικά η οικογένειά του, που μπορεί να πει πως εκείνη θα του κλέψει όλη τη ζωντάνια και την ανεμελιά καθώς θα τον παγιδεύσει με την εμπειρία της, αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετό στις περισσότερες περιπτώσεις. Η σχέση των συντρόφων είναι αυτή που θα κρίνει και το «όσο κρατήσει» που φαίνεται να είναι στον αντίποδα του ενθουσιασμού και της γοητείας που του προσφέρει η γυναίκα.

Δείτε ακόμη: Unicorn style: Το απόλυτο trend στο κρεβάτι! Μόνο για τολμηρούς!


Τελικά...
Ανεξάρτητα από τους γύρω μας, τα πρέπει, τα συνηθισμένα και όλα όσα ενδέχεται να μην κάνουν ευνοϊκές τις συνθήκες για μία σχέση σαν την παραπάνω, αυτό που ουσιαστικά μετρά στο τέλος της ημέρας είναι ο σύντροφος που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας, να μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον ίδιο και με τον εαυτό μας. Εάν λοιπόν, η σχέση μας έχει τα στοιχεία που αναζητάμε και μας ικανοποιούν αναφορικά στην ειλικρινή επικοινωνία, και τα συναισθήματα, παράμετροι όπως η ηλικία δεν έχουν τελικά κάποιον πραγματικά σημαντικό ρόλο.