Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βλέπεις στον ύπνο τον πρώην σου; Ο λόγος δεν είναι τυχαίως! Τι σημαίνει!

Βλέπεις στον ύπνο τον πρώην σου; Ο λόγος δεν είναι τυχαίως! Τι σημαίνει!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 21.03.2018 18:30
Follow us on Google News

Τον έχεις χωρίσει! Δεν τον θες άλλο! Σου τέλειωσε! Είναι βλάκας! Άπιστος! Αιχρός! Πόνεσες, έκλαψες, το αποδέχτηκες, προχώρησες! Σωστά; Τότε γιατί να τον βλέπεις συνέχεια στον ύπνο σου;

ΓΙΑΤΙ; Γιατί; Γιατί διάολε να εμφανίζεται και εκεί; Και τι στο καλό θέλουν να σου πουν αυτά τα όνειρα («όνειρα». Τέλος. Πάντων.). Διαβάστε παρακάτω...

Πάντως δεν είναι απαραίτητα επειδή θέλεις να ξαναείστε μαζί. Αν αναρωτιέσαι τι παιχνίδια σου παίζει ο εγκέφαλός σου και επαναφέρει τον πρώην σου στα όνειρά σου, σού έχουμε μερικές πιθανές εξηγήσεις.

1. Δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι θέλεις

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Terri Orbuch, το να ονειρεύεσαι τον πρώην σύντροφό σου μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάς τρόπους να κλείσει αυτός ο κύκλος (όχι της σχέσης, αλλά των συναισθημάτων σου). Μπορεί για παράδειγμα ο τρόπος που είπατε το τελικό αντίο να μην ήταν ο πιο ευγενικός και πιο ήπιος και να ψάχνεις τρόπους να βρεις γαλήνη ή να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό που είχατε, τελείωσε.

2. Έχεις άγχος τι θα γίνει με τον νέο τύπο που γνώρισες
Ο λόγος που δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε μια παλιά σχέση είναι επειδή η εγκατάλειψη του παρελθόντος (και μέχρι τη δεδομένη στιγμή παρόντος) μας έρχεται μαζί με τις ανασφάλειες και το φόβο μήπως ζήσουμε εκ νέου την ίδια (πονεμένη) ιστορία.

Αν έχεις καταφέρει να πας ένα βήμα παραπέρα με έναν νέο άνθρωπο με τον οποίο όμως είστε ακόμα στο στάδιο της γνωριμίας, υπάρχει πιθανότητα να ξαναγυρνάς στα περασμένα για δύο λόγους: Είτε επειδή μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις πρώην και (πιθανό) νυν, είτε επειδή έχεις άγχος αν θα λειτουργήσει το νέο σου φλερτ. «Σε αυτή τη φάση, ο ψυχισμός σου προσπαθεί με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσει ότι αυτό που πας να ξεκινήσεις θα πετύχει», λέει η Αlly Mead, ψυχολόγος που ειδικεύεται στην ανάλυση των ονείρων.

3. Ο πρώην είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σου

Με άλλα λόγια μπορεί να συμβολίζει ένα κομμάτι του εαυτού σου. Ποιο; Αυτό που άφηνες μονίμως πίσω για να είναι εκείνος ικανοποιημένος και ευτυχισμένος. Έτσι, η εικόνα του πρώην σου μπορεί να εκπροσωπεί την ανάγκη να ξαναβρείς τα χαμένα κομμάτια του εαυτού σου και να αλλάξεις τρόπο σκέψης αρχίζοντας να δίνεις προτεραιότητα και στον εαυτό σου.

4. Δεν τον έχεις ξεπεράσει και σου λείπει
Μέχρι στιγμής έχουμε εξετάσει τις πιθανότητες να είσαι οκ που δεν είστε πλέον μαζί. Αυτό είναι το best case scenario. Το worst case είναι να μην έχεις ξεπεράσει τίποτα. Να ξυπνάς και να εύχεσαι να ήσασταν και πάλι μαζί. Να νιώθεις ότι τα σαββατοκύριακα είναι άδεια μακριά του. Να σου λείπει α-φό-ρη-τα. Ωστόσο αυτό που σου λείπει μπορεί να μην είναι εκείνος αυτός, καθεαυτός, αλλά η ζωή που είχες μαζί του. Το σπίτι που μένατε, οι καθημερινές σας συνήθειες.

5. Δεν τον έχεις συγχωρήσει ακόμα
Αν τα πράγματα μεταξύ σας τελείωσαν με απότομο τρόπο και χωρίς να σου άφησε το περιθώριο να ξαναεπικοινωνήσεις μαζί του δεν είχες ποτέ τη δυνατότητα για συγχώρεση. Με αυτό τον τρόπο, τα επαναλαμβανόμενα όνειρα με τον πρώην φάτσα-κάρτα μπορεί να είναι ένας τρόπος του μυαλού σου να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσεις να τον συγχωρέσεις. Που είναι και το μυστικό για να τον ξεχάσεις και να βοηθήσεις ώστε τα όνειρα να σταματήσουν.

athensmagazine.gr

Share