Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

4+1 σημάδια που δείχνουν πως είστε πλούσιος ακόμα και αν δεν το νιώθετε!

Όλα είναι θέμα ψυχολογίας!

4+1 σημάδια που δείχνουν πως είστε πλούσιος ακόμα και αν δεν το νιώθετε!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 09.04.2019 13:58

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε πολλά χρήματα για να νιώθετε «πλούσιοι», σύμφωνα με αυτούς που βγάζουν πολλά!

Δείτε τα 5 σημάδια που μας το δείχνουν! Διαβάστε παρακάτω...

Πολλοί υποθέτουν ότι το να είσαι «πλούσιος» σημαίνει να είσαι στο top 1% των εισοδηματιών σε κάποια από τις πλουσιότερες πόλεις των ΗΠΑ ή να είσαι σε θέση να αγοράσεις ένα εντυπωσιακό σπίτι ή να περνάς τον χρόνο σου κάνοντας πολυτελείς διακοπές διαρκώς.

Αλλά ο πλούτος μπορεί να είναι τελικά μόνο μια κατάσταση του μυαλού, λένε κάποιοι που έβγαζαν πολλά, αλλά αποφάσισαν να μειώσουν τα εισοδήματά τους για να ακολουθήσουν τα πάθη τους. Η πρώην τραπεζίτης Κρίστιν Άντις, δήλωσε στο Business Insider ότι νιώθει πλουσιότερη κερδίζοντας περίπου το 40% του προηγούμενου εξαψήφιου μισθού της, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο. Ο Νικ και η Ντάριες Σουίφτ, που επίσης άφησαν τις δουλειές τους για να βγάζουν ελάχιστα εισοδήματα, νιώθουν πιο ευτυχισμένοι με λιγότερα. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι του «West Texas Investor’s Club» λένε πως οι σχέσεις τους είναι πιο πολύτιμες από τα χρήματα που κερδίζουν.


Κι ενώ αυτοί μπορεί να θεωρούν πως ο «πλούτος» είναι ένας υποκειμενικός όρος, υπάρχουν ορισμένοι δείκτες πλούτου που δεν μπορούν εύκολα να αμφισβητηθούν.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να μάθετε αν είστε πλούσιοι:


1. Δεν έχετε πολλά χρέη; Είστε πλούσιος

Εάν καταφέρνετε να έχετε ελάχιστα ή καθόλου χρέη, πιθανότατα να είστε πιο πλούσιοι από όσο νομίζετε, λέει ένας σύμβουλος πλούτου για εκατομμυριούχους. Κι αν είστε ένας από τους τυχερούς που μπορείτε να βάλετε στην άκρη ένα μέρος των χρημάτων που κερδίζετε, έχετε περισσότερο πλούτο από τους περισσότερους: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στη ζωή δεν έχει σημασία το πόσα χρήματα βγάζεις. Αλλά το πόσα χρήματα μπορείς να κρατήσεις» γράφει ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι στο κλασικό οικονομικό βιβλίο του «Rich Dad Poor Dad».

2. Μπορείτε να ζήσετε άνετα με αυτά που βγάζετε

Το να ζείτε με αυτά που βγάζετε, ή να ξοδεύετε λιγότερα από όσα κερδίζετε, μπορεί να μην ακούγεται σαν κάτι σπουδαίο αν το κάνετε ήδη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κάνουν ούτε αυτό. Μόνο το 46% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα του 2015 έδειξε πως βγάζουν περισσότερα από όσα ξοδεύουν και μόνο το 47% είχε σταθερούς και προβλέψιμους λογαριασμούς και εισοδήματα από μήνα σε μήνα.
Αν κερδίζετε περισσότερα χρήματα από αυτά που ξοδεύετε στους λογαριασμούς, είστε πλούσιος, καθώς κάνετε κάτι που λιγότερο από το 50% του πληθυσμού μπορεί.

Ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος δήλωσε στο Business Insider πως πολλοί εκατομμυριούχοι τους οποίους συμβουλεύει, ζουν με τα εισοδήματά τους. «Δεν ζουν με λιγότερα από όσα βγάζουν σε καμία περίπτωση, αλλά δεν αγοράζουν πλούσια αυτοκίνητα ούτε ζουν σε υπερμεγέθη σπίτια με πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων».

3. Μπορείτε με ευκολία να αποταμιεύσετε; Είστε πλούσιος

Σύμφωνα με έρευνα του 2018, σχεδόν ένας στους 5 Αμερικανούς δεν έχει κάνει καθόλου αποταμίευση. Η έλλειψη εργασίας με υψηλό εισόδημα, οι υψηλές δαπάνες και τα χρέη είναι οι κύριοι ένοχοι της έλλειψης αποταμίευσης, δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην έρευνα.
Κι αν είστε σε θέση να αποταμιεύσετε οτιδήποτε, τα καταφέρνετε καλύτερα από τους περισσότερους Αμερικανούς. Άρα μπορείτε να λέτε ότι είστε πλούσιοι.

4. Θα μπορέσετε να ζήσετε καλά οικονομικά, όταν συνταξιοδοτηθείτε
Αν έχετε αποταμιεύσει ελάχιστα, αυτά είναι κακά νέα για την συνταξιοδότησή σας. Μια έρευνα του 2019 από την GoBankingRates διαπίστωσε ότι το 43% των Αμερικανών θα συνταξιοδοτηθούν απένταροι. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως δεν έχουν αποταμιεύσει καθόλου χρήματα για την συνταξιοδότηση, επειδή δεν έβγαζαν αρκετά ή επειδή δυσκολεύονταν να καλύψουν τους λογαριασμούς τους.
Αν λοιπόν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την συνταξιοδότηση, είστε και πάλι σε καλύτερη θέση από τον μέσο όρο των Αμερικανών μεγαλύτερης ηλικίας, άρα μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας πλούσιο.

5. Δεν είστε «κολλημένοι», άρα είστε πλούσιοι
«Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει με την πάροδο του χρόνου είναι ότι με πολλούς τρόπους τα χρήματα ξορκίζουν την ελευθερία» έγραψε στο βιβλίο της «#Girlboss», η αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος και ιδρυτής της NastyGal, Σοφία Αμορούζο, και συνέχισε: «Εάν μάθετε να ελέγχετε τα οικονομικά σας, δεν θα βρεθείτε κολλημένοι σε δουλειές, τόπους ή σχέσεις που μισείτε απλά και μόνο επειδή δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πάτε κάπου αλλού. Το να είστε σε καλή οικονομική κατάσταση, μπορεί να σας ανοίξει πολλές πόρτες. Το να είστε σε μια κακή θέση όμως, μπορεί να σας απογοητεύσει».

Θες να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή; 5+1 συμβουλές για να το καταφέρεις!

9+1 απλές συμβουλές για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου!

Σου έχουμε 9+1 απλές συμβουλές για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου!

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτό που είσαι; Με το ποιος είσαι; Αυτά θα σε βοηθήσουν. Διαβάστε παρακάτω...


1 Σεβάσου αυτό που είσαι

Πριν καταλάβεις το πως να αγαπάς τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να μάθεις να τον σέβεσαι. Σταμάτα να εστιάζεις στις αρνητικές πτυχές σου και επικεντρώσου σε αυτά που είσαι καλός. Είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας και τις καλές μας πλευρές. Αυτές υπάρχουν, είτε οι άλλοι τις βλέπουν, είτε όχι. Αν εσύ βλέπεις την αρνητική σου πλευρά, ξεχνάς ό,τι υπέροχο μπορεί να έχεις και μπορείς να μοιραστείς με τους άλλους.

2. Άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου

Η αγάπη και η ευτυχία έρχονται από μέσα. Μόνο αν ανοίξεις τα μάτια σου και αρχίσεις να βλέπεις τα καλά σου στοιχεία, τότε μόνο θα απολαύσεις τις ομορφιές της ζωής. Αν ο αυτοσεβασμός σου είναι "χαμένος" και δεν ψάξεις να τον βρεις, θα είναι πολύ δύσκολο να σε αγαπήσεις ή να πάρεις την αγάπη που αξίζεις από τον κόσμο γύρω σου.

3. Πίστεψε στον εαυτό σου αποφασιστικά

Κάθε μεγάλο ταξίδι, ξεκινά από ένα απλό βήμα. Μπορεί τώρα να νιώθεις πιεσμένος, δυσαρεστημένος και να είσαι σε αδιέξοδο. Αλλά αν είσαι πραγματικά αποφασισμένος να το αλλάξεις, μπορείς από την ίδια κιόλας στιγμή. Συγκεντρώσου στο να αρχίσεις θετικές αλλαγές από λίγο κάθε μέρα, σύμφωνα με τα ζητήματα που σε απασχολούν, όπως π.χ. εργασία, υγεία, ή ακόμα και τα όνειρά σου. Ό,τι κι αν είναι, προσδιόρισέ το και προχώρα με όλη σου την καρδιά. Τα κίνητρα "χρωματίζουν" αλλιώτικα τη διάθεσή μας, μας δίνουν δύναμη και ενέργεια, ενδιαφέρον για τη ζωή και μας ανανεώνουν.

4. Σήκω από τον καναπέ

Βελτίωσε την φυσική σου κατάσταση, γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην ψυχική σου. Ακόμα και αν δεν είσαι της γυμναστικής και των σπορ, δεν πειράζει. Βγες για περπάτημα, μόνος ή με παρέα. Κολύμπησε, τρέξε, χόρεψε, κάνε δουλειές στο σπίτι. Μην πάρεις το αυτοκίνητο, αλλά πήγαινε στον προορισμό σου με τα πόδια αν δεν είναι πολύ μακριά ή εκτός της περιοχής σου. Ανέβα με τις σκάλες, αντί για το ασανσέρ. Βρες ένα σπορ που παράτησες μικρός και σε ευχαριστούσε και άρχισε το ξανά. Κάνε γιόγκα, που βοηθάει σώμα και ψυχή. Το θέμα είναι να ξεφύγεις από την καθιστική ζωή, η οποία συμβάλει φοβερά αρνητικά στο άγχος και την κατάθλιψη. Τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Θα νιώσεις άλλος άνθρωπος, η αυτοπεποίθηση σου θα ανέβει και η διάθεσή σου θα βελτιωθεί, όπως, φυσικά και η σωματική σου υγεία.

5. Προσοχή στην εμφάνιση

Μπορεί να μοιάζει κάπως "ρηχό", αλλά δυστυχώς, τα "ρηχά" πράγματα, μπορεί να σε "ρίξουν" περισσότερο από όσο συνειδητοποιείς, σε σημείο να αμφισβητείς την αξία σου, παρόλο που μπορεί την ίδια στιγμή να έχεις καταφέρει πολλά καλά πράγματα.

Αφιερώστε χρόνο σε σένα, διαλέξετε ρούχα που σε αναδεικνύουν, πήγαινε στο κομμωτήριο, περιποιήσου τον εαυτό σου. Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις, κάντο για πλάκα, για πείραμα. Δεν θα πιστέψεις πόσο θετική ώθηση θα σου δώσει ένα ωραίο ρούχο ή ένα χτένισμα. Το να βλέπεις κάθε μέρα τον εαυτό σου όμορφο και προσεγμένο. Όταν αναδείξεις τα θετικά σου μέσα από την εμφάνιση και αρχίσεις να νιώθεις κι εσύ καλά, αλλά και να παίρνεις όμορφα κομπλιμέντα από τους γύρω, θα αισθανθείς πολύ καλύτερα για τον εαυτό σου και θα ξεκολλήσεις από τις μίζερες σκέψεις.

6. Βρες ένα πρότυπο που σε εμπνέει

Δεν χρειάζεσαι πρότυπο για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, αλλά θα ήταν μια καλή βοήθεια στο να γίνεις καλύτερος και να εστιάσεις στα όνειρα και τους στόχους σου. Όταν καμιά φορά γοητεύεσαι από την προσωπικότητα κάποιου ή εύχεσαι να γίνεις σαν κι αυτόν, βρες τι είναι αυτό που σου αρέσει σε αυτόν τον άνθρωπο, δες πως σκέφτεται, τι δυσκολίες αντιμετώπισε στη ζωή του, ώστε να μάθεις μέσα από αυτόν και να εμπνευστείς για να γίνεις καλύτερος. Ποτέ, όμως, αντιγράφοντάς τον, αλλά προσαρμόζοντας τις γνώσεις που παίρνεις στη δική σου ξεχωριστή προσωπικότητα.

Αποκαλύφθηκε το μυστικό της επιτυχίας! Τα 8+1 βήματα για το success story της ζωής σου!

7. Κοινωνικοποιήσου

Δεν είσαι ο μόνος που μπορεί να νιώθει άσχημα με τη ζωή του. Η ζωή δεν είναι δύσκολη ή άδικη μόνο μαζί σου. Η απόφαση, όμως, να αλλάξεις οπτική είναι στα χέρια σου. Κοινωνικοποιήσου, μίλα με χαρούμενους ανθρώπους. Βρες άτομα με παρόμοια όνειρα και ενδιαφέροντα με σένα. Με το να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και να βλέπεις τους άλλους να επιθυμούν και να απολαμβάνουν την παρέα σου, θα αισθανθείς αμέσως πολύ πιο όμορφα με τον εαυτό σου.

8. Απόφυγε την αυστηρή κριτική

Είναι υπέροχο συναίσθημα να αισθάνεσαι και να δείχνεις καλά, να σε θαυμάζουν οι γύρω σου και να νιώθεις την αγάπη όλων συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου. Αλλά χρειάζεται χρόνος, θέληση και υπομονή. Δεν πρέπει να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου, περιμένοντας να αλλάξουν όλα αμέσως. Δώσε χρόνο και άσε τις καλές μέρες να έρθουν και να κυλήσουν αργά. Με τις απλές αυτές συμβουλές για το πώς να αγαπάς τον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις πολλά σιγά σιγά, αλλά μόνο αν εμπιστευτείς την προσπάθειά σου, χωρίς να είσαι βιαστικός και επικριτικός.

9. Βρες τις σωστές παρέες

Μπορείς να ακούς τις απόψεις των άλλων και να είσαι ανοιχτός, αλλά ποτέ μην αφήσεις κανέναν να κυριαρχεί ή να κοντρολάρει τις σκέψεις σου, καταλήγοντας να θυμώνεις με σένα και να νιώθεις ένα τεράστιο κενό. Αν έχεις φίλους που θέλουν να σε ελέγχουν, να σε χειρίζονται ή σου φέρονται υποτιμητικά με οποιονδήποτε τρόπο, ίσως είναι καιρός να απομακρυνθείς από την παρέα μαζί τους. Είναι σημαντικό να περνάς χρόνο με ειλικρινείς, απλούς, "καθαρούς" ανθρώπους που σε σέβονται και σε εκτιμούν, γιατί το αξίζεις και μέσα από την παρέα τους θα γίνεις και εσύ καλύτερος και θα νιώσεις πιο χαρούμενος, πιο ευτυχισμένος, ισορροπημένος και πλήρης.

10. Διατηρήστε τον έλεγχο της ζωής σου

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ορισμένοι άνδρες αισθάνονται αδύναμοι μπροστά στις συζύγους τους και μερικές γυναίκες εξαρτώμενες από την κυριαρχία των αυταρχικών τους συζύγων. Στάσου στα δικά σου πόδια και στα δικά σου επιτεύγματα.

Αφήνοντας κάποιον άλλον να παίρνει τον έλεγχο των αποφάσεων και της ζωής σου γενικά, θα έρχεσαι σε διαρκή σύγκρουση με τον εαυτό σου, παίρνοντας το λάθος σήμα ότι είσαι ένας αδύναμος, ανίκανος και αβοήθητος άνθρωπος. Από την άλλη, οι οποιεσδήποτε αρνητικές απόψεις των ανθρώπων που αγαπάς θα σε επηρεάζουν συνέχεια αρνητικά σε σχέση με το τι πιστεύεις για σένα.

Είσαι στα... down σου; Πώς να φτιάξεις τη διάθεσή σου σε 2 λεπτά!

Μην αφήνεις τίποτα αρνητικό να μπει στην θετική σου πορεία και τον ενθουσιασμό σου για μια καλύτερη ζωή. Τα αγαπημένα σου πρόσωπα μπορεί να προσπαθούν να βοηθήσουν κατά καιρούς με τις συμβουλές τους. Άκουσε τες, ακολούθησέ τες αν θέλεις και νιώθεις έτσι. Αλλά, να ξέρεις πως εσύ έχεις τον έλεγχο και είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου και μην ξεχνάς να ακούς τη δική σου εσωτερική φωνή πριν αποφασίσεις κάτι.

Κάνε τουλάχιστον μία θετική αλλαγή στη ζωή σου κάθε μέρα. Ανακαλύπτοντας το πως να αγαπάς τον εαυτό σου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στη ζωή σου. Και όσο αναλαμβάνεις πρωτοβουλία να αλλάξεις κάποια πράγματα προς το καλύτερο, θα αισθάνεσαι καθημερινά, πιο ευτυχισμένος, ολοκληρωμένος και βέβαια, πιο αξιαγάπητος από ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο Youweekly.gr!

Share