Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Να πώς θα ξυπνάς χαρούμενη κάθε πρωί!

Για να έχεις πάντα ανεβασμένη διάθεση το πρωί!

Να πώς θα ξυπνάς χαρούμενη κάθε πρωί!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 10.04.2019 15:11

Θες να ξυπνάς χαρούμενη τα πρωινά;

Πόσες είναι οι φορές που κοιμάσαι ένα ολόκληρο 8ωρο, περιμένοντας να γεμίσεις μπαταρίες και ξυπνάς το πρωί νιώθοντας ένα πτώμα; Διαβάστε παρακάτω...

Σίγουρα σου έχει συμβεί περισσότερες από μία φορές! Βρήκαμε το μυστικό για να πάψει να σου συμβαίνει πια!

Δυστυχώς, ο καφές δεν είναι πάντα ο τρόπος να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο ξεκούραστα. Ο απόλυτος τρόπος λοιπόν σύμφωνα με την δασκάλα διαλογισμού, Kelly Morris, δεν περιλαμβάνει καν καφεΐνη, μονάχα λίγη... Beyonce!

Ξεκίνα λοιπόν κάθε σου μέρα χορεύοντας. "Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε ακριβώς μόλις ξυπνήσουμε είναι συνήθως εκείνα που καθορίζουν τη διάθεσή μας για ολόκληρη τη μέρα. Ο χορός είναι ένας τέλειος τρόπος για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί μέσα στη μέρα σου".

Η δυνατή μουσική δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός τρόπος να σηκωθείς το πρωί, αλλά με την κίνηση, το αίμα ρέει πιο εύκολα και επικεντρώνεται στους μύες που ήταν δύσκαμπτοι όλη νύχτα", εξηγεί η Morris. Κι αν έχεις συγκάτοικο ή περίεργο γείτονα, απλά βάλε τ' ακουστικά σου!

Θες να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή; 5+1 συμβουλές για να το καταφέρεις!

Υπάρχει επιστημονική συνταγή για την ευτυχία και την μακροβιότητα; Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν πίστευε πως για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή θα πρέπει να την εξαρτήσουμε από στόχους, όχι από ανθρώπους και αντικείμενα.

Τι λένε οι σύγχρονοι επιστήμονες; Ποιες είναι οι δικές τους οδηγίες για μια καλή ζωή;


Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ παρακολούθησε 800 ανθρώπους κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών -δηλαδή σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του βίου τους- και κατέληξε στα έξι πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και να έχουν πιο ευτυχισμένες ζωές:

1.Να αποφεύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ. Έτσι εξασφαλίζετε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Οι ουσίες και τα οινοπνεύματα δεν βλάπτουν μονάχα σοβαρά την υγεία αλλά και τις σχέσεις.

2.Τα χρόνια της εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά ευεργετικά. Οι απόφοιτοι του αμερικανικού πανεπιστημίου έζησαν καλύτερα και περισσότερο.

3.Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία οδηγεί σε μια χαρούμενη ενήλικη ζωή που διαρκεί περισσότερο. Το πόσο αγαπηθήκατε ως παιδί είναι σε άμεση συνάρτηση με το πόσο και πως θα ζήσετε.

4.Οι σχέσεις είναι το παν για την ανθρώπινη ευτυχία και ευεξία. Και ποιο είναι το πλέον συνηθισμένο λάθος; Όταν κάποιες σχέσεις ξεθωριάζουν ή τελειώνουν, δεν καταβάλλουμε προσπάθεια στο να χτίσουμε νέους δεσμούς.

5.Οι δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων είναι σημαντικές για την εξέλιξη μας. Ο τρόπος που «απαντάμε» στις οδυνηρές σκέψεις και συναισθήματα είναι ενδεικτικός για το πώς και πόσο ζούμε.

6.Η προσφορά στους άλλους και η ανάπτυξη μιας κοινότητας μας καθιστά λιγότερο εγωιστές και περισσότερο ευτυχισμένους.

Το ένα τρίτο του δείγματος -δηλαδή 268 άνθρωποι- ήταν απόφοιτοι του Χάρβαρντ με ημερομηνία γέννησης γύρο στα 1920. Όσο για τα άλλα δύο επιμέρους δείγματα της έρευνας; Το ένα ήταν βιομηχανικοί εργάτες και το άλλο γυναίκες. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μελέτες για την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου σε βάθος δεκαετιών.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τα 13 απλά μυστικά της ευτυχίας για μια καλύτερη ζωή!

9+1 απλές συμβουλές για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου!

Θες να είσαι ευτυχισμένη; Υιοθέτησε αμέσως αυτές είναι τις 9 συνήθειες!

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο Youweekly.gr!

Share