Ζωή χωρίς τύψεις; Κι όμως υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείς!

Ζωή χωρίς τύψεις; Κι όμως υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείς!

Έρευνα αποκάλυψε τα μυστικά για να απαλλαγούμε από τo αρνητικό συναίσθημα που μας κατακλύζει πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο.


Η ζωή είναι πολύ μικρή για να στεναχωριέσαι με μικρά πράγματα, πόσο μάλλον να μετανιώνεις για αυτά. Έρευνες όμως από το Happify, έδειξαν ότι το 90% των ανθρώπων έχει κάνει μια τεράστια υποχώρηση στη ζωή του.


Καιρός να δώσουμε τέλος σε κάτι τέτοιο. Ευτυχώς για εμάς το Happify μας εμπλούτισε με στατιστικές πάνω στο πως η λύπη και η μετάνοια επηρεάζει καταλυτικά τη ζωή μας, ενώ παράλληλα μας βοηθάει να κατανοήσουμε την ψυχολογία της λύπης και πως μπορούμε να την ξεπεράσουμε και να ζήσουμε χαρούμενοι.


Μάθε πως να ζήσεις χωρίς τύψεις και μεταμέλεια.


Τι μετανιώνουμε;


Το 90% των ανθρώπων έχει πει ότι έχουν μετανιώσει πολύ για κάτι που συνέβη στη ζωή τους.


Οι τύψεις είναι το δεύτερο πιο συχνό συναίσθημα μετά την αγάπη.


Ερευνητές από το Northwestern's Kellogg School of Management έδειξαν ότι οι περισσότερες τύψεις έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την οικογένεια, την εκπαίδευση, την καριέρα και τα οικονομικά.


Δώσε βάση στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικές μεταμέλειες είναι πολύ πιο έντονες λόγω της ανάγκης σου να ανήκεις κάπου.


Το 44% των γυναικών έχουν μετανιώσει για τη σχέση τους. Μόνο το 19% των αντρών έχει νιώσει έτσι.


Χάνεις όλη την Πλάκα.


Με την πάροδο στου χρόνου, οι τύψεις του να ενδώσει σε κάποιον πειρασμό ξεθωριάζουν, ενώ απογοητευόμαστε ολοένα και περισσότερο για την πλάκα που έχουμε χάσει.


Γιατί; Επειδή η ενοχή για κάποια ατασθαλία έχει μικρή διάρκεια, ενώ το συναίσθημα του να χάνεις κάτι μεγαλώνει σταδιακά. Τουτέστιν; να είσαι ευχαριστημένος για την ζωή που -μερικές φορές- επιλέγεις ενώ μερικές φορές να επιλέξεις το ανήθικο από την αρετή.


Όσο περισσότερες επιλογές έχουμε, τόσες περισσότερες τύψεις έχουμε για αυτό που επιλέγουμε.


Τι θα μπορούσαμε να είχαμε γίνει. Νιώθουμε περισσότερες τύψεις για τις ευκαιρίες που χάνουμε: Μακροπρόθεσμα είναι πιθανό να μετανιώσουμε για πράγματα που δε κάναμε παρά για αυτά που κάναμε.


Γιατί; Το “ψυχολογικό” ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας βοηθά να συνέλθουμε από άσχημες εμπειρίες πιο γρήγορα από ότι πιστεύουμε, εξαιτίας της ικανότητας μας να εκλογικεύουμε και να αναθεωρούμε το πως αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Μα είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε τα εν λόγω τρικ να ξεπεράσουμε κάτι, χωρίς όμως να το προσπαθήσουμε εξ αρχής.


Τα πλεονεκτήματα των τύψεων.


Οι τύψεις, ένα συναίσθημα που θεωρείται το πιο εποικοδομητικό από τα 12 αρνητικά συναισθήματα, μεταξύ των οποίων και ο θυμός, η ενοχή, ο φόβος και η λύπη.


Γιατί; Ονομάζεται η “Αρχή της Ευκαιρίας”
Όταν έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο, νιώθουμε τύψεις σε περίπτωση που δε το κάνουμε.
Όταν τα πράγματα φαντάζουν πέρα από τις δυνάμεις μας, τα εκλογικεύουμε.


Πως να ξεπεράσεις τις τύψεις;


1. Προσπάθησε να μάθεις κάτι από τα λάθη σου
2. Δες τη θετική πλευρά.
3. Μην μείνεις σε αυτό
4. Κάνε κάτι


5 tips για μια ζωή χωρίς τύψεις.


1. Ζήσε τη ζωή εκείνη που έχει σημασία για ΣΕΝΑ (όχι βάση των προσδοκιών των άλλων)
2. Έχε το θάρρος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.
3. Επίτρεψε τον εαυτό σου να είναι πιο χαρούμενος
4. Βάλε την οικογένεια σου πιο ψηλά από τις αρμοδιότητές σου στο γραφείο.
5. Κράτα επαφή με τους παλιούς σου φίλους.


madamefigaro.gr