Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

«Συντηρώ τον άνεργο γιο μου που δεν θέλει να δουλέψει! Τι να κάνω για να βρει δουλειά;» - Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr σου απαντά!

Ιδού η απάντηση...

«Συντηρώ τον άνεργο γιο μου που δεν θέλει να δουλέψει! Τι να κάνω για να βρει δουλειά;» - Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr σου απαντά!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 24.05.2019 15:28

Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr σου απαντά στα ερωτήματα σου. Συντηρώ τον άνεργο γιο μου που δεν θέλει να δουλέψει, λέει αναγνώστρια.

Πάμε να μάθουμε την ιστορία της.

«Ο γιος μου είναι άνεργος και τον βοηθάω οικονομικά. Πιστεύω ότι δεν προσπαθεί αρκετά να βρει δουλειά και επίσης με στενοχωρεί που συνέχεια κατηγορεί τους άλλους γι’ αυτό. Τελευταία βρίζει τους μετανάστες ότι φταίνε για τη δική του ανεργία. Αλεξάνδρα»

Αγαπητή Αλεξάνδρα,

Η αλήθεια είναι ότι η εποχή μας είναι μια δύσκολη περίοδος όπου η εύρεση εργασίας είναι επίπονη διαδικασία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να απογοητευτούμε και να σταματήσουμε να προσπαθούμε. Μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση είναι απαραίτητο να γίνουμε πιο μαχητικοί και εφευρετικοί όσο ποτέ. Να διεκδικούμε και να ανακαλύπτουμε ευκαιρίες και να παίρνουμε τα σωστά ρίσκα. Είναι μάταιο και απαισιόδοξο να πείσουμε τον εαυτό μας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη φάση το εύκολο είναι να θυμώσουμε, να μείνουμε άπραγοι και να κατηγορούμε τους άλλους. Καταλαβαίνω την ανησυχία και το ενδιαφέρον για τον γιο σου. Ομως με το να κατηγορεί τους μετανάστες για την ανεργία του δεν κερδίζει τίποτα. Το να τους βρίζει είναι ένας τρόπος να ξεσπάει τον θυμό του και να μην παίρνει την ευθύνη της δικής του ζωής. Μίλησε μαζί του, προέτρεψέ τον να ενεργοποιηθεί περισσότερο και να σταματήσει να ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

"Είμαι στρεσαρισμένη και παίρνω αγχολυτικά χάπια για να κοιμηθώ! Νιώθω πως αν δεν τα πάρω δεν μπορώ!" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

"Είμαι στρεσαρισμένη και παίρνω αγχολυτικά χάπια για να κοιμηθώ! Νιώθω πως αν δεν τα πάρω δεν μπορώ!" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Είμαι πολύ στρεσαρισμένη από διάφορα προσωπικά προβλήματα. Τα βράδια για να νιώσω καλύτερα συνηθίζω να παίρνω τα αγχολυτικά χάπια της μητέρας μου. Κάποιες φορές νιώθω ότι αν δεν τα πάρω δεν μπορώ να κοιμηθώ. Τερέζα

Την ερώτηση αυτή, θα απαντήσει ο Ψυχολόγος του Youweekly.gr κ.Αργύρης Θεοδωρόπουλος.

Αγαπητή Τερέζα, μπορώ να καταλάβω πόσο πιεσμένη νιώθεις αυτό το διάστημα όπου στο μυαλό σου κυριαρχούν οι διάφορες δυσκολίες σχετικά με τα προσωπικά σου ζητήματα. Φαίνεται ότι έχεις ανάγκη για βοήθεια, την οποία δεν σου τη δίνει κανείς και έτσι καταλήγεις να την ψάχνεις μέσα από τα αγχολυτικά. Όμως δεν γνωρίζεις τι παρενέργειες μπορεί να έχουν τα χάπια αυτά. Καταρχάς, κανένα φάρμακο δεν μπορείς να το πάρεις από μόνη σου, με δική σου επιλογή.

Μόνο ο γιατρός είναι ο πλέον ειδικός που θα κρίνει ποιο είδος καθώς και ποια δοσολογία είναι η κατάλληλη για τη δική σου περίπτωση. Πέρα από αυτό, τα αγχολυτικά μπορεί να προκαλέσουν εξάρτηση, κάτι που ίσως έχεις αποκτήσει καθώς δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς αν δεν τα πάρεις. Επίσης, μπορεί να σου προκαλέσουν άλλες παρενέργειες, όπως δυσκολίες στη μνήμη, τη συγκέντρωση.

Ακόμη, κάποιους ανθρώπους μπορεί να τους κάνουν ευερέθιστους και να έχουν ξεσπάσματα θυμού. Είναι σημαντικό να βρεις τρόπους να διαχειρίζεσαι τα διάφορα προβλήματα, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά, σε πρώτη φάση μόνη σου χωρίς να είναι απαραίτητα τα φάρμακα. Αν οι δυσκολίες που περνάς είναι τόσο έντονες και δεν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις, τότε είναι ωφέλιμο να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Αισθάνομαι πίεση μέσα στον γάμο και ότι η υπομονή μου εξαντλείται! Τι να κάνω;" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

"Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου κι έχω κλειστεί στον εαυτό μου!" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο Youweekly.gr!

Share