Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αυτή η αθώα συνήθεια μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου!

Δεν είναι τόσο αθώας όσο νόμιζες...

μυστικό
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 18.06.2019 17:30

Αυτή η η «αθώα» συνήθεια που μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου...

Μάθε τώρα ποια είναι και ελάττωσε το όσο μπορείς!

Το να αποφασίσεις αν θα αποκαλύψεις ένα μυστικό είναι μια διαδικασία που μπορεί να σε αγχώσει και ίσως να σε αρρωστήσει.

Από μόνο του το μυστικό θα σε κάνει να αναρωτηθείς για το αν χρειάζεται να το κρατήσεις. Για να προστατεύσεις εσένα ή κάποιον άλλο ή απλά γιατί κάποιος άλλος στο ζήτησε;

Κι έπειτα, πρέπει να σκεφτείς τι θα συμβεί εφόσον αποκαλυφθεί το μυστικό, αν θα πληγωθεί κάποιος, αν θα αλλάξει ακόμα και η ζωή κάποιου ή η δικιά σου με αρνητικό τρόπο;

Σίγουρα το να κρατήσεις μυστικό ένα πάρτι γενεθλίων μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει αλλά ακόμα κι εκεί κάποιοι δεν αγαπούν τις εκπλήξεις.

Είναι σαφές πια πως τα μυστικά δεν κάνουν καλό και αντίθετα μπορούν να βλάψουν ακόμα και την υγεία μας.Σύμφωνα με έρευνα του The Experience of Secrecy του Columbia Business School, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις (ψυχολογικές και σωματικές) σε άτομα που κρατούσαν μυστικά και όπως έγινε γνωστό εκείνοι που κρατούσαν μυστικά είχαν χειρότερους δείκτης συνολικής υγείας.

Τελικά πρέπει να κρατάμε μυστικά;

Οι ειδικοί λένε πως όχι αλλά τονίζουν πως αν φοβάσαι το τι θα συμβεί μετά ή την κριτική που θα δεχτείς, υπάρχουν τρόποι να φύγει ένα μυστικό από πάνω σου: Πες το ανώνυμα σε ένα online forum, μίλα με έναν ειδικό θεραπευτή ψυχικής υγείας που το απόρρητο τον δεσμεύει να μην πει το μυστικό ή γράψε ένα γράμμα, ακόμα κι αν το στείλεις τελικά μέσα σε ένα μπουκάλι στη θάλασσα.

Έρευνα αποκαλύπτει: Οι πολυάσχολοι άνθρωποι είναι...

Νέα έρευνα ήρθε να αλλάξεις τα δεδομένα που είχαμε έως τώρα! Αποκαλύπτει ότι οι απασχολημένοι άνθρωπο είναι...

Πόσες φορές τον περασμένο μήνα καθίσατε για ώρες μπροστά στην τηλεόραση χωρίς να κάνετε τίποτα ή ήπιατε καφέ για περίπου δύο ώρες με τον κολλητό σας; Έχετε χρόνο τελικά στη διάθεσή σας ή είστε από εκείνους που ζηλεύουν τους ανθρώπους με άνετο πρόγραμμα;

Οι ερευνητές ήθελαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος δουλεύει τόσο πολύ και του αρέσει να είναι μονίμως απασχολημένος. Και τελικά βρήκε την απάντηση. Μια ομάδα εθελοντών κλήθηκε να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο και μόλις ολοκληρώσει την έρευνα να παραδώσει ο καθένας τις απαντήσεις του περιμένοντς 20 λεπτά μέχρι να περάσει στη δεύτερη φάση της δοκιμασίας.

Σε αυτά τα 20 λεπτά είχαν τη δυνατότητα είτε να κάτσουν στην αίθουσα αναμονής χωρίς να κάνουν τίποτα, είτε να πάνε σε μια πιο μακρινή τοποθεσία προκειμένου να παραδώσουν τις απαντήσεις τους, κάτι που θα τους κόστιζε 15 λεπτά από τον χρόνο τους. Με μεγάλη έκπληξη οι ερευνητές είδαν πως οι περισσότεροι από τους εθελοντές προτίμησαν να περπατήσουν 15 λεπτά από το να περιμένουν άπραγοι 20 λεπτά της ώρας.

Σε μια επόμενη ομάδα εθελοντών, άλλαξαν τα δεδομένα και προσέφεραν με την παράδοση των απαντήσεων και από ένα γλυκό σε κάθε εθελοντή. Το γλυκό θα ήταν ίδιο, είτε στην αίθουσα αναμονής είτε στον προορισμό που απείχε 15 λεπτά περπάτημα από το κέντρο της έρευνας. Σε αυτή την περίπτωση οι περισσότεροι επέλεξαν να παραμείνουν στην αίθουσα αναμονής καθώς θεώρησαν πως με την κατανάλωση του γλυκού θα παρέμεναν έστω και για λίγο απασχολημένοι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

9+1 απλές συμβουλές για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου!

12 τρόποι για να κοιμηθείτε βαθιά, να είστε χαρούμενοι και χαλαροί!

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο Youweekly.gr!

Share