3 top tips που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου!

Θα αλλάξει ριζικά!

3 top tips που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου!

Δείτε τα 3 top tips που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου!

Νιώθεις διαρκώς αγχωμένος και στρεσαρισμένος;

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να βελτιώσεις τη ζωή σου και να θέσεις τους στόχους σου! Με λίγη οργάνωση και προσπάθεια μπορείς να γίνεις πιο παραγωγικός. Αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο; Με πρόγραμμα μπορείς να προλάβεις τα πάντα, από το διάβασμα μέχρι τις εξόδους με την παρέα.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου!

Μπορεί μερικές φορές να μην αισθάνεσαι έτοιμος να κάνεις γυμναστική, να νιώθεις πολύ κουρασμένος ή απλώς να βαριέσαι. Ξεπέρασε όλα τα παραπάνω συναισθήματα, πιέσου λίγο και αμέσως μόλις ξεκινήσεις θα συνειδητοποιήσεις ότι άξιζε τον κόπο. Τα ψυχολογικά οφέλη της άσκησης είναι πολλά και θα το καταλάβεις στα πρώτα κιόλας λεπτά που βρίσκεσαι στο μάθημα. Οι ενδορφίνες θα σε γεμίσουν αισιοδοξία και θα σε βοηθήσουν να αποφορτιστείς μετά από μία δύσκολη ημέρα στο γραφείο, καθώς και να αποβάλεις το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

Προετοίμασε τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ

Για να μην τρέχεις το πρωί, απλώς προετοίμασε τα πάντα πριν πέσεις στο κρεβάτι. Μπορείς να κάνεις μικρές κινήσεις που θα κάνουν την ημέρα σου λίγο πιο εύκολη. Αυτό σημαίνει να προετοιμάσεις το γεύμα σου, να δεις τι ρούχα θα φορέσεις και να ετοιμάσεις την τσάντα σου. Μπορείς να καταγράψεις όλα όσα θα χρειαστείς προκειμένου να μην σου λείψει τίποτα. Έτσι, δεν θα αγχώνεσαι την τελευταία στιγμή.

Κατάγραψε τις υποχρεώσεις σου!

Ένα τετράδιο είναι αρκετό για να οργανωθείς. Εκεί, μπορείς να καταγράψεις τους στόχους σου, τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου. Θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα ψυχολογικά, να βάλεις τη ζωή σου σε τάξη, και να γνωρίζεις τα επόμενά σου βήματα.

Πριν κοιμηθείς σημείωσε όλα όσα σε απασχολούν και αμέσως θα νιώσεις πιο ανάλαφρος. Έτσι, θα μειώσεις το άγχος και το στρες.

Αυτή η αθώα συνήθεια μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου!

Αυτή η η «αθώα» συνήθεια που μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου...

Μάθε τώρα ποια είναι και ελάττωσε το όσο μπορείς!

Το να αποφασίσεις αν θα αποκαλύψεις ένα μυστικό είναι μια διαδικασία που μπορεί να σε αγχώσει και ίσως να σε αρρωστήσει.

Από μόνο του το μυστικό θα σε κάνει να αναρωτηθείς για το αν χρειάζεται να το κρατήσεις. Για να προστατεύσεις εσένα ή κάποιον άλλο ή απλά γιατί κάποιος άλλος στο ζήτησε;

Κι έπειτα, πρέπει να σκεφτείς τι θα συμβεί εφόσον αποκαλυφθεί το μυστικό, αν θα πληγωθεί κάποιος, αν θα αλλάξει ακόμα και η ζωή κάποιου ή η δικιά σου με αρνητικό τρόπο;

Σίγουρα το να κρατήσεις μυστικό ένα πάρτι γενεθλίων μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει αλλά ακόμα κι εκεί κάποιοι δεν αγαπούν τις εκπλήξεις.

Είναι σαφές πια πως τα μυστικά δεν κάνουν καλό και αντίθετα μπορούν να βλάψουν ακόμα και την υγεία μας.Σύμφωνα με έρευνα του The Experience of Secrecy του Columbia Business School, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις (ψυχολογικές και σωματικές) σε άτομα που κρατούσαν μυστικά και όπως έγινε γνωστό εκείνοι που κρατούσαν μυστικά είχαν χειρότερους δείκτης συνολικής υγείας.

Τελικά πρέπει να κρατάμε μυστικά;

Οι ειδικοί λένε πως όχι αλλά τονίζουν πως αν φοβάσαι το τι θα συμβεί μετά ή την κριτική που θα δεχτείς, υπάρχουν τρόποι να φύγει ένα μυστικό από πάνω σου: Πες το ανώνυμα σε ένα online forum, μίλα με έναν ειδικό θεραπευτή ψυχικής υγείας που το απόρρητο τον δεσμεύει να μην πει το μυστικό ή γράψε ένα γράμμα, ακόμα κι αν το στείλεις τελικά μέσα σε ένα μπουκάλι στη θάλασσα.