Δεν το έχεις πολύ το άθλημα του χιούμορ; Μάθε πως να λες σωστά ένα αστείο!

Για να κάνεις τους άλλους να γελάνε πάντα!

Δεν το έχεις πολύ το άθλημα του χιούμορ; Μάθε πως να λες σωστά ένα αστείο!

Μήπως δεν το έχεις πολύ το άθλημα του χιούμορ; Λες κάτι που θεωρείς χιουμοριστικό αλλά δεν γελάει κανείς; Μάθε πως να λες σωστά ένα αστείο!

Αρχικά το γέλιο δίνει ζωή, υγεία και χαρά. Γιατί να μην μπορείς να προσφέρεις αυτά τα αγαθά;

Το να ξεγελάσεις κάποιον είναι εύκολο. Μπορείς όμως να τον κάνεις να γελάσει πραγματικά;

Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Kansas αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που απολαμβάνουν το χιούμορ αλλά και προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να γελάσουν, έχουν περισσότερες πιθανότητες για μια υγιή και μακρά σε διάρκεια σχέση.

Η ίδια έρευνα απέδειξε επίσης πως το χιούμορ στον χώρο εργασίας σε καθιστά πιο ικανό και σίγουρο, αλλά πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Πέρα από οποιαδήποτε έρευνα όμως, η επιστήμη έχει κάτι να σου πει για το χιούμορ και αυτό είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αστειευτείς σε κάθε περίσταση με ορθό τρόπο.

Στη δουλειά

Πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες που εργάζονται για το ίδιο αποτέλεσμα. Βαρετό αλλά η πραγματικότητα. Ένα κοινό υπάρχει συνήθως: τα (απολαυστικά) αστεία κατά του αφεντικού. Μην το παρακάνεις όμως και ξέρεις γιατί.

Στο ραντεβού

Από όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να σε βοηθήσει το χιούμορ, αυτή εδώ είναι η πιο ζόρικη. Eιδικά να πρόκειται για πρώτο ραντεβού δεν έχεις ιδέα τι της αρέσει και τι όχι και κυρίως δεν γνωρίζεις ποια ακριβώς είναι η αντίληψή της για το τι μπορεί να θεωρήσει αστείο. Μια καλή λύση είναι να είσαι αυτοσαρκαστικός αλλά όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό.

Σε ομιλία μπροστά σε κοινό

Εάν μια ομιλία περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο θέμα ή αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τότε προχώρα άφοβα σε αστεία πάνω σε αυτά. Πες κάποια ιστορία ή περιστατικό που ενδεχομένως σου έχει συμβεί και μπορεί να φανεί διασκεδαστικό. Έχε πάντα υπόψιν όμως πως σχεδόν όλοι μισούν να μιλούν μπροστά σε πολύ κόσμο (εκτός ίσως από τους stand up κωμικούς). Δεδομένου λοιπόν ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση σου, όλοι θα ανακουφιστούν που μιλάς εσύ και ενδεχομένως να είναι φιλικοί μαζί σου. Οφείλεις ωστόσο να επιλέξεις προσεκτικά τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις, ειδικά όταν πρόκειται να αστειευτείς.

Online
Για το καλό σου μην το δοκιμάσεις. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου όλοι έχουν άποψη και -δυστυχώς για μερικούς- εύκολη πρόσβαση πια στο ίντερνετ και τα social media. Πάντα, κάπου θα βρεθεί ο μαλάκας που θα σου χαλάσει το στάτους ή το tweet και θα σε εκνευρίσει. Χωρίς περαιτέρω επιστημονική ανάλυση.

Ξεκίνησε η μέρα σου στραβά; 12 τρόποι για να την κάνεις ομορφότερη!

Η μέρα σου ξεκίνησε στραβά; Σε όλους έχει τύχει. Είναι στο χέρι σου όμως να κάνεις την κάθε ημέρα σου ομορφότερη. Κι όμως υπάρχουν 12 τρόποι για να το πετύχεις!

Δοκίμασέ τους!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν νόημα στη ζωή. Και όμως πολλές φορές χάνουμε όλα εκείνα τα απλά και σημαντικά που θα μπορούσαν να μας κάνουν περισσότερο σοφούς, να μας βοηθήσουν να μην λοξοδρομούμε, να γελάμε περισσότερο και να αισθανόμαστε κάθε ημέρα πως μας αγαπούν.

Χαιρέτησε τους αγνώστους

Στην αρχή θα τους σοκάρεις. Μετά όμως οι πιο ευγενικοί χαμογελούν και σε χαιρετούν κι εκείνοι. Αρκεί ένα λεπτό για να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον κρύο αυτό κόσμο.

Δείξε κατανόηση στους γονείς σου
Μπορεί να μεγαλώνουν και να γκρινιάζουν, αλλά μάντεψε: κι εσύ θα κάνεις το ίδιο όταν φτάσεις στην ηλικία τους.

Κατάγραψε τις σκέψεις σου
Σημείωνε με σειρά προτεραιότητας και ξεκινώντας από τις μακροπρόθεσμες, κατάληξε στις βραχυπρόθεσμες. Κάντο κάθε ημέρα πριν κοιμηθείς.

Γέλασε με την καρδιά σου
Το γέλιο δίνει ζωή. Και ναι μπορείς να γελάς ακόμα και για πράγματα που συνήθως σου χαλούσαν τη διάθεση.

Πίστεψε στη δύναμη των λέξεων
Κάποιες λέξεις έχουν δύναμη.

Προσπάθησε ποτέ να μην λες«ποτέ».

Να ξεχνάς τα «πρέπει» όταν μπορείς.

Συνέχιζε να «ελπίζεις».

Κάποιες φορές το «ίσως» είναι καλύτερο από ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Μην παίρνεις τα πάντα προσωπικά.
Ο καθένας έχει τα θέματά του. Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν αν οι γύρω σου αν υπέθεταν πως εννοούσες κάθε χαζομάρα που έλεγες;

Διάβασε
Η ζωή είναι πολύ μικρή. Συνεπώς δεν έχεις πάντα την πολυτέλεια να μάθεις πώς να κατανοήσεις καλύτερα τις προκλήσεις της. Ένα καλό βιβλίο θα σε βοηθήσει.

Πρόσφερε
Κάθε φορά που δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, κάνε κάτι για κάποιον άλλον. Είναι σίγουρο πως θα νιώσεις καλύτερα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

Μίλησε σε όσους αισθάνονται μόνοι
Επισκέψου κάποιον που είναι στο νοσοκομείο
Γίνε εθελοντής σε τράπεζες τροφίμων

Γράψε μία ιστορία για να στηρίξεις έναν φίλο
Ενίσχυσε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Μοίρασε αγκαλιές
Γενικά κάνε ότι μπορείς για να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε

Αθλήσου
Η άσκηση βοηθάει το μυαλό και το σώμα, οπότε αθλήσου καθημερινά.

Δες τα πράγματα θετικά
Προσπάθησε να βλέπεις την αισιόδοξη πλευρά σε κάθετι που σου συμβαίνει.

Προετοιμάσου για την αποτυχία

Φτιάξε την ημέρα σου όσο καλύτερα μπορείς και προσπάθησε για το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το καταφέρνεις πάντα, αλλά δεν πειράζει.

Πες δυνατά ευχαριστώ
Κάθε ημέρα με το που ανοίγεις τα μάτια σου. Θα σε κάνει να θέλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε ότι και αν ασχοληθείς.

Ακόμα και αν κάνεις 4 από τα παραπάνω 12 πράγματα, θα αισθανθείς σίγουρα καλύτερα και θα χαμογελάσεις. Μήπως να ξεκινήσεις;