Μάθε να είσαι ευτυχισμένη με αυτά τα 3 μαγικά tips!

Διάβασε όλα τα μυστικά!

Μάθε να είσαι ευτυχισμένη με αυτά τα 3 μαγικά tips!

Διάβασε όλα τα μυστικά! Μάθε να είσαι ευτυχισμένη με αυτά τα 3 μαγικά tips! Θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητα σου!

Mushin: Ελευθέρωσε το μυαλό σου

Το “Mushin” σημαίνει ότι το μυαλό σου δεν καθορίζεται από συναισθήματα ή κριτικές. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά πόσο συχνά βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα μόλις γνωρίζεις κάποιον ή έρχεσαι αντιμέτωπη με μία νέα ιδέα ή πρόκληση; Είναι ένας αμυντικός μηχανισμός για να αποφασίσεις γρήγορα αν τα ερεθίσματα που δέχεσαι από το περιβάλλον είναι εχθρικά ή όχι.

Το να οδηγείσαι σε συμπεράσματα χωρίς να έχεις απτές αποδείξεις είναι πιθανό να σε στέλνει σε λάθος κατεύθυνση. Εξασκώντας όμως το Mushin, μπορείς να διευρύνεις τις σκέψεις σου και να αποφύγεις να πάρεις λάθος αποφάσεις. Οπότε την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις ένα νέο πρόβλημα, επίλεξε να μην μπλέξεις το συναίσθημα και να δράσεις αντικειμενικά.

Zanshin: Ευαισθητοποίηση & Παρουσία
Το “Zanshin” σημαίνει ότι έχεις επίγνωση του περιβάλλοντος και είσαι παρούσα σε κάθε στιγμή. Στην ουσία, είναι να έχεις γνώση και συναίσθηση. Είναι σημαντικό να δίνεις προσοχή σε όλες τις ενέργειες, αφού το να είναι κάποιος προσεκτικός έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη και την ευτυχία. Λαμβάνοντας ευχαρίστηση από τα μικρότερα πράγματα στη ζωή μπορεί να σου φέρει περισσότερη χαρά και να σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου.

Αποκτώντας γνώση και συναίσθηση καταφέρνεις να μειώσεις το χάσμα μεταξύ του “ιδανικού” ανθρώπου και του “πραγματικού”, γεγονός που μειώνει το στρες που μπορεί να νιώθεις όταν δεν ζεις σύμφωνα με τις προσδοκίες σου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα κάνεις δουλειές στο σπίτι, όπως για παράδειγμα το πλύσιμο των πιάτων, νιώσε τη δροσιά του νερού και την φρεσκάδα της σαπουνάδας στα χέρια σου. Να είσαι παρούσα σε ό,τι κι αν κάνεις, μικρό ή μεγάλο.

Satori: Φυσική κατάσταση
Το “Satori” είναι η φυσική κατάσταση του νου. Είναι η απόλυτη αρμονία ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό. Μην πέσεις στην παγίδα να βιώσεις το “Satori” κάποια στιγμή στη ζωή σου, αφού είναι κάτι που πρέπει να ζεις καθημερινά. Πρόκειται για μία κατάσταση που μπορείς να συνδέσεις με τα παιδικά σου χρόνια, όταν το μυαλό σου ήταν εντελώς “καθαρό” και ανοιχτό σε νέα ερεθίσματα.

Η εξάσκηση του Satori είναι εξαιρετικά δύσκολη με όλους τους περισπασμούς που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το επιτύχεις είναι μέσω του διαλογισμού. Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες και το άγχος, αυξάνοντας παράλληλα την ικανότητά σου να συγκεντρωθείτε και να μάθει πιο γρήγορα, ενώ μπορεί ακόμα και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Το να παραμείνεις ακίνητη μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις άνετα με την πλάτη σου στον τοίχο, να κλείσεις τα μάτια σου και αναπνέεις βαθιά από τη μύτη. Ξεκίνα μένοντας έτσι για πέντε λεπτά κι αν βρίσκεις δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένη, εστίασε σε ένα φυσικό αντικείμενο, όπως ένα τριαντάφυλλο. Θα συνειδητοποιήσεις ότι θα αισθανθείς δέος και θαυμασμό απλά παρατηρώντας ένα απλό λουλούδι.

Είσαι τοξικός άνθρωπος; Αυτά είναι τα σημάδια που το αποδεικνύουν!

Μήπως είσαι τοξικός άνθρωπος; Βρήκαμε τα σημάδια που το αποδεικνύουν για να πάρει τα μέτρα σου και να αλλάξεις προς το καλύτερο.

Η αυτοκριτική είναι δύσκολο πράγμα και για να γίνει χρειάζονται «κότσια» (ή αλλιώς ψυχικό σθένος). Παρόλο που είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων να την αποφεύγουν μεθοδικά, ένα «χαστούκι» από στοιχεία που δείχνουν ότι αυτοί έχουν τελικά το πρόβλημα, μπορεί να είναι αρκετό για να τους πείσει να μπουν στην διαδικασία.

Πολλές συμπεριφορές παγιώνονται χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε και δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουμε από τα σύννεφα κρίνοντας τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σημάδια που δείχνουν ότι ενδεχομένως να είστε ένα τοξικό άτομο
1. Για όλα τα προβλήματά σας φταίνε οι άλλοι
Το νούμερο ένα σημάδι ενός τοξικού ατόμου είναι η μετάθεση της ευθύνης για πράγματα που πηγαίνουν στραβά σε οποιονδήποτε άλλον του είναι βολικό. Αλήθεια, ποιες είναι οι πιθανότητες σε όλες τις διαμάχες και διαφωνίες που είχατε, να μην φταίγατε ποτέ εσείς; Είναι εξαιρετικά απίθανο και παρόλο που αυτή η πεποίθηση αυτο-εξυπηρετεί, έχει ως αποτέλεσμα την αποξένωση από τους άλλους.

2. Λέτε συνεχώς πράγματα «από πίσω»

Αν και κάθε γκρίνια δεν αξίζει μια αντιπαράθεση, πρέπει να είστε πρόθυμοι και ικανοί να συζητήσετε τα προβλήματα με τους ανθρώπους, όταν είναι απαραίτητο. Μια τέτοια συμπεριφορά αρμόζει σε κάθε ώριμο ενήλικα. Εάν, αντί γι’ αυτό προτιμάτε να τα λέτε «από πίσω», πιθανόν σας λείπουν οι διπλωματικές ικανότητες και να αντιμετωπίζετε τα ζητήματα με έναν «παιδικό» τρόπο.

3. Σας αρέσει να «αναμασάτε» τις συζητήσεις

Κάποιες φορές, τα λόγια των άλλων αξίζουν επανεξέταση. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κανένα κρυμμένο μυστικό νόημα σε αυτά που εκφράζουν. Η επιλογή σας να τα αναλύετε είναι απλώς μια τάση σας να βλέπετε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και να τα παραβλέπετε όταν είναι υπαρκτά.

4. Παίρνετε (πολλά) περισσότερα από όσα δίνετε

Κανείς δεν εκτιμά έναν φίλο που είναι «εκεί» μόνο στα καλά, αλλά είναι εύκολο να πέσει ο ίδιος στην παγίδα. Αν θυμάστε τους φίλους, την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας, μόνο όταν θέλετε κάτι (και εξαφανίζεστε όταν έρθει η ώρα να ανταποδώσετε), λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι αυτό θα έχει –αργά ή γρήγορα- αρνητική επίδραση στη ζωή σας.

5. Έχετε εχθρούς

Αν δεν είστε πολιτικός, τότε ποιος πραγματικά θα μπορούσε να ήταν ο λόγος για να έχετε εχθρούς στη ζωή σας; Είναι φυσιολογικό να περνούν άνθρωποι από τη ζωή μας, σε διάφορες χρονικές στιγμές και να την επηρεάζουν με διάφορους τρόπους (το ίδιο ισχύει και για εμάς). Αλλά αν μπορείτε να ονομάσετε κάποιους από αυτούς «εχθρούς», τότε είτε έχετε εμπλακεί σε σοβαρές εχθροπραξίες (κακό), είτε φαντάζεστε ότι έχετε εχθρούς (επίσης κακό).

6. Έχετε frenemies

Το να έχει κανείς frenemies είναι χειρότερο από το να έχει γνήσιους εχθρούς. Ποιο θα μπορούσε να είναι το όφελος μιας στενής επιφανειακά σχέσης όταν δεν συμπαθεί ο ένας τον άλλον; Σίγουρα δεν μπορεί να είναι κάτι υγιές ή θετικό. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που εμπλέκονται σε μια τέτοια σχέση.

7. Έχετε γνωστούς αλλά όχι φίλους

Εάν από τη ζωή σας έχουν περάσει άπειρες γνωριμίες, αλλά κανένας πραγματικός φίλος, τότε η καλύτερη εξήγηση είναι ότι υπάρχει κάτι που κάνει τους ανθρώπους να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας. Εάν έχετε κάνει προσπάθειες να μετατρέψετε κάποιες από αυτές τις γνωριμίες σε φιλία, χωρίς αποτέλεσμα, είναι πιθανό να υψώνετε «κόκκινες σημαίες», χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Ποιος θέλει να αναπτύξει σχέσεις με κάποιον που φαίνεται ήδη σαν να έχει περισσότερα προβλήματα από ό,τι αξίζει;

8. Σας αρέσει το δράμα

Κανενός η ζωή δεν είναι πάντα ρόδινη, ωστόσο, το «δράμα» θα πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, πλασάρετε την ζωή σας σαν αρχαία τραγωδία τότε, εκτός του ότι πρέπει να το «κοιτάξετε»- το πιθανότερο είναι να καταλήξετε ο μοναδικός πρωταγωνιστής αλλά και ο μοναδικός θεατής της.

ΠΗΓΗ