Πες μου τι χρώμα φοράς να σου πω ποιος είσαι...

Τα χρώματα μας δείχνουν την ψυχοσύνθεσή μας

Πες μου τι χρώμα φοράς να σου πω ποιος είσαι...

Πες μου τι χρώμα επιλέγεις να φορέσεις, να σου πω πως νιώθεις!

Τι χρώμα πουκάμισο να φορέσω για την αυριανή συνέντευξη; Τι χρώμα φόρεμα να βάλω στο γάμο; Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου; Τι χρώμα να αγοράσω το αυτοκίνητό μου; Τι χρώμα all-star να αγοράσω;

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, καθημερινά καλούμαστε να επιλέξουμε κάποιο χρώμα. Με ποιο κριτήριο καταλήγουμε στην απόφασή μας, όμως;
Τι μας ελκύει τελικά στα χρώματα που επιλέγουμε περισσότερο και πως αυτά συνδέονται με τον ψυχισμό και την ιδιοσυγκρασία μας;

Η δύναμη των χρωμάτων στη ζωή μας είναι μεγάλη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ουράνιο τόξο συμβολίζει την ευτυχία. Κάθε χρώμα επηρεάζει τη διάθεσή μας και η προτίμησή μας σε κάποιο χρώμα αποκαλύπτει μέρος του χαρακτήρα μας.

Καθένα από τα χρώματα έχει τη δική του δυναμική και εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα. Κάθε χρώμα επιδρά διαφορετικά στον καθένα μας, μας φορτίζει με διαφορετική ενέργεια και μας βοηθά να αποκτήσουμε ψυχική ηρεμία.

Ας δούμε την ερμηνεία του κάθε χρώματος και ίσως δοθεί μια εξήγηση στις χρωματικές μας επιλογές!

1. Κίτρινο: Το χρώμα του Ήλιου, ένα γήινο χρώμα, που σχετίζεται με την πνευματικότητα. Συμβολίζει τη δημιουργία, τη χαρά και τη δόξα, αλλά και το μίσος και τη δειλία. Το κίτρινο είναι ένα έντονο χρώμα επικοινωνιακά, καθώς μπορεί να συλλάβει την προσοχή των άλλων. Εκφράζει τη νεότητα ενώ “καθαρίζει” το μυαλό μας από τις άσχημες σκέψεις. Συνήθως προτιμάται από ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση έμπνευσης.

2. Κόκκινο: Το χρώμα της φωτιάς, του αίματος και της δύναμης. Το κόκκινο αποτελεί το κατ’ εξοχήν χρώμα του πάθους και συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα, το θυμό, και την ορμή. Αποτελεί ένα θερμό χρώμα που διακατέχεται από ένταση και συγκίνηση. Όσοι το επιλέγουν είναι πολύ πιθανόν να θέλουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος.

3.Μπλε: Το χρώμα του ουρανού, της θάλασσας και του αέρα. Το μπλε συμβολίζει την ηρεμία και τη γλυκύτητα, τη σταθερότητα, την καθαρή σκέψη, τη σοβαρότητα και την καθαρότητα της ψυχής. Σαν χρώμα της ηρεμίας αποτελεί το χρώμα του διαλογισμού και της περισυλλογής, γι’ αυτό και θεωρείται ιδανικό για χώρους εργασίας. Η επιλογή του μπλε χρώματος γίνεται συνήθως από άτομα που νιώθουν πως έχουν ανακτήσει τις δυνάμεις τους.

4.Πράσινο: Είναι το κατ’ εξοχήν χρώμα της φύσης και της ισορροπίας. Το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα, την αναγέννηση, την ωριμότητα, την ευημερία και την ανάσταση. Λογίζεται σαν το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς και του αλτρουισμού. Είναι το πιο κατευναστικό χρώμα που υπάρχει, καθώς φέρνει τη δυναμική ισορροπία ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε. Όσοι το επιλέγουν είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται σε αναζήτηση πραγματικής αγάπης.

5. Πορτοκαλί: Θερμό χρώμα και ένα από τα χρώματα του Ήλιου, το πορτοκαλί συμβολίζει τη χαρά, την ευτυχία, τη φιλία, τη ζεστασιά και την αισιοδοξία. Είναι χρώμα που εκφράζει φαντασία, δημιουργικότητα, αλλά και δυναμισμό. Σαν χρώμα προσδίδει μια ιδιαίτερα υγιή αίσθηση. Σαν χρώμα επιλέγεται συνήθως από ανθρώπους που είναι φιλόδοξοι και έχουν ροπή στις απολαύσεις.

6.Γκρι: Προκύπτει από την ανάμειξη λευκού και μαύρου, ενώ χαρακτηρίζεται από έλλειψη φαντασίας και περιορισμένη αντίληψη και δημιουργικότητα. Συνήθως συμβολίζει το συμβιβασμό και τη ψυχρότητα, δίνοντας παράλληλα ένα σημείο κρυφής ελπίδας. Επιλέγεται κυρίως από άτομα που έχουν τάσεις απομόνωσης, που δεν θέλουν να τους ταράζουν την ηρεμία. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα χρώμα μοντέρνο που επιλέγεται κατά κόρον, καθώς διευκολύνει σε πολλές χρωματικούς συνδυασμούς.

7.Καφέ: Το καφέ χρώμα συμβολίζει τη σταθερότητα σε πεποιθήσεις και την αξιοπιστία. Δεν προτιμάται από ανθρώπους αυθόρμητους, αλλά συνήθως από πρακτικούς που τους αρέσει η ρουτίνα της καθημερινότητας.

8. Μωβ: Το μωβ είναι το χρώμα της διανόησης, του πλούτου και της πολυτέλειας. Αποτελεί ένα πνευματικό χρώμα με “πινελιές” θλίψης και μελαγχολίας. Συχνά υποδηλώνει και μια τάση για οραματισμό και τελειομανία. Επιλέγεται κυρίως από ανθρώπους, που είναι σε αναζήτηση πνευματικής ισορροπίας.

9. Λευκό: Το λευκό χρώμα συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την πίστη και τη διαφάνεια. Εκφράζει την ειλικρίνεια, την αθωότητα και τη λάμψη. Είναι το κατ’ εξοχήν χρώμα που μας βοηθάει να απαλλαγούμε από αρνητικές σκέψεις και παράλογους φόβους. Όσοι επιλέγουν το χρώμα συνήθως κάνουν θετικές σκέψεις ή/και είναι σε αναζήτηση μια νέας αρχής.

10. Το μαύρο χρώμα δείχνει δύναμη, κομψότητα και μυστήριο. Βέβαια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σκοτάδι, το φόβο και το θάνατο. Είναι αυστηρό σαν χρώμα, ενώ εμπνέει σταθερότητα και σοβαρότητα. Ενδεχομένως υποδηλώνει πειθαρχία, εσωστρέφεια, αλλά και φόβο για το μέλλον. Πολύ συχνά επιλέγεται από ανθρώπους που θέλουν να επιβληθούν.

Ανάλυσέ το ή μήπως όχι; 4 + 1 tips για να μην σκέφτεσαι τελικά τόσο πολύ!

"Είναι αλήθεια ότι περνάνε και οι άντρες κρίση ηλικίας;" Ο ειδικός του YouWeekly.gr απαντά!

Ο ειδικός του YouWeekly.gr είναι εδώ και απαντά σε όλα σας τα διλήμματα! "Είναι αλήθεια ότι περνάνε και οι άντρες κρίση ηλικίας;"

Το ερώτημα έχεις ως εξής!

"Είναι αλήθεια ότι περνάνε και οι άντρες κρίση ηλικίας; Έχω ακούσει ότι οι μεσήλικοι άντρες περνάνε και αυτοί μια «κρίση ηλικίας». Είναι κάτι αντίστοιχο όπως οι γυναίκες περνούν εμμηνόπαυση; Τι ακριβώς συμβαίνει; Στέλιος"

«Η φίλη μου υποφέρει ψυχολογικά. Πώς να την πείσω να πάει σε ειδικό;»! Ο ειδικός του Youweekly σου απαντά!

Αγαπητέ Στέλιο,

Στις γυναίκες η εμμηνόπαυση είναι μια κατάσταση που περιλαμβάνει διάφορες αλλαγές, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι το σταμάτημα της περιόδου (έμμηνος ρύση). Αυτό συμβαίνει επειδή διακόπτεται η λειτουργία των ωοθηκών καθώς δεν υπάρχουν άλλα ωάρια.

Όπως στις γυναίκες υπάρχει η εμμηνόπαυση, έτσι και οι άντρες οι οποίοι βρίσκονται στη μέση ηλικία, περνούν μια αντίστοιχη φάση που λέγεται «ανδρόπαυση». Δηλαδή και στον άντρα μετά τα 50 υπάρχει μείωση της λειτουργίας των γεννητικών αδένων, των όρχεων, με συνέπεια την ελάττωση της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης.

Όμως οι όρχεις δεν σταματούν τελείως να λειτουργούν, γι’ αυτό και ο όρος «ανδρόπαυση» δεν είναι απόλυτα σωστός. Επίσης, υπάρχουν και άλλες σημαντικές αλλαγές, οργανικές και ψυχολογικές, που είναι πιθανό να παρουσιαστούν σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Οι κυριότερες είναι οι μεταπτώσεις στη διάθεση (π.χ. κατάθλιψη), κούραση, οξυθυμία, μείωση της ερωτικής επιθυμίας και συχνότητας των πρωινών στύσεων, αύξηση του σωματικού βάρους με παράλληλη ελάττωση της μυϊκής μάζας κ.ά. Πότε θεωρείται αναγκαίο ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο γιατρό; Σε περίπτωση που τα παραπάνω συμπτώματα είναι έντονα και προκαλούν δυσλειτουργία στην καθημερινή ζωή του άντρα, τότε απαιτείται ιατρική θεραπευτική παρέμβαση.

Όπως στις γυναίκες υπάρχει ορμονική θεραπεία, έτσι και στους άντρες μπορούν να χορηγηθούν ορμόνες (κυρίως τεστοστερόνη) μετά από διαγνωστικές εξετάσεις και τακτική ιατρική παρακολούθηση.

ΠΗΓΗ: TV24

"Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;" Ο ειδικός του YouWeekly σου απαντά!

"Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;" Ο ειδικός του YouWeekly απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα ερωτικά σας ζητήματα!

Το ερώτημα έχει ως εξής!

Γιατί δεν βλέπω πια τον άντρα μου ερωτικά;

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Είμαι είκοσι χρόνια παντρεμένη και νιώθω έλλειψη ερωτικής επιθυμίας εδώ και έναν χρόνο. Ποια είναι τα πιθανά αίτια γι’ αυτό;

Ρούλα

Βλέπεις ότι η αδερφή σου έχει πολύ θυμό μέσα της; Να τι να κάνεις!

Αγαπητή Ρούλα,

Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αναφέρουν οι γυναίκες. Η γυναίκα βιώνει μια άρνηση για οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή καθώς μειώνονται και οι σεξουαλικές της φαντασιώσεις. Αυτό έχει συνέπειες και για τον σύντροφο, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να βιώσει απόρριψη και ματαίωση από τη στάση της γυναίκας του. Η έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας οφείλεται σε βιολογικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Οι κυριότεροι βιολογικοί παράγοντες είναι η μείωση των οιστρογόνων, που όταν μειωθούν προκαλούν μειωμένη διάθεση για σεξ, οι ασθένειες του θυρεοειδούς αδένα και οι παρενέργειες από φαρμακευτική αγωγή. Οι κυριότεροι ψυχολογικοί παράγοντες είναι η αρνητική εικόνα που έχει σχηματίσει μια γυναίκα για το σώμα της, η κατάθλιψη, το άγχος, οι κακές σχέσεις με τον σύντροφο και η αυστηρή ανατροφή που έχει λάβει από την οικογένειά της. Μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά στον σύζυγό σου για τη δυσκολία που νιώθεις, χωρίς να τον «χρεώσεις» και να αναζητήσεις τη λύση, ξεκινώντας αρχικά με εξετάσεις που θα προτείνει ο γυναικολόγος σου.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ