Έχετε κανονίσει να πάτε ταξίδι τα Χριστούγεννα; Με αυτά τα tips θα εξαφανίσετε το άγχος και θα τα έχετε όλα στην εντέλεια!

Ακολουθήστε τα βήμα προς βήμα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έχετε κανονίσει να πάτε ταξίδι τα Χριστούγεννα; Με αυτά τα tips θα εξαφανίσετε το άγχος και θα τα έχετε όλα στην εντέλεια!

Μήπως έχετε για τα Χριστούγεννα κανονίσει να πάτε κάποιο ταξίδι και... ήδη σας έχει πιάσει άγχος; Με αυτά τα tips θα το εξαφανίσετε και θα τα έχετε όλα στην εντέλεια.

Για όποιους δεν το γνωρίζουν το άγχος - ειδικά στην Αμερική - είναι η πιο συνηθισμένη ψυχική ασθένεια. Μπορεί να προέλθει από την δουλειά, αλλά και από την προσωπική μας ζωή.

Ωστόσο επίσης, μπορεί να προέλθει πριν από κάποιο ταξίδι. Μάλιστα, ο ο Δρ Indra Cidambi, ιατρός διευθυντής του Κέντρου Δικτυακής Θεραπείας έχει πει πως το συγκεκριμένο άγχος όντως υπάρχει και μπορεί να το πάθει αρκετός κόσμος.

Για εσάς που θέλετε να απολαύσετε το ταξίδι σας, αλλά και την προετοιμασία του, παρακάτω θα δείτε μερικά tips για να το εξαφανίσετε:

1 Αναγνωρίστε το άγχος σας.
2 Μάθε περισσότερα για αυτό.
3 Κάντε ένα σχέδιο.
4 Γράψτε μια λίστα.
5 Αποφύγετε τον καφέ και άλλα διεγερτικά.
6 Πάρτε μαζί σας μια χάρτινη σακούλα.
7 Μασήστε ένα κύβο πάγου
8 Ψεκάστε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
9 Κατεβάστε κάποια εφαρμογή χαλάρωσης στο κινητό σας.
10 Δοκιμάστε την υπνοθεραπεία.
11 Δείτε κάποιο γιατρό

Ένας από τους λόγους που μπορεί να έχετε άγχος για το ταξίδι είναι πώς μπορεί πίσω στο σπίτι να έχετε ξεχάσει κάποιο φως ανοιχτό ή ακόμη χειρότερα μια ηλεκτρική συσκευή.

Αν είστε από εκείνους που έχουν άγχος μέχρι και στην οδήγηση, υπάρχουν tips για να το ξεπεράσεις και αυτό.

Έχεις άγχος; Αυτά τα 2 smoothies μειώνουν το στρες!

Έχεις πολλές ευθύνες και νιώθεις ότι έχεις έντονο άγχος για όλα; Υπάρχει τρόπος να καλμάρεις! Αυτά τα 2 smoothies που σου παρουσιάζουμε μειώνουν το στρες!

Καταπολεμούν το άγχος και φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς από το στρες: από βαθιές διαφραγματικές αναπνοές και ασκήσεις χαλάρωσης μέχρι και ψυχοθεραπεία. Μήπως όμως ξεχνάς να τροφοδοτήσεις το σώμα σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Οι χυμοί έιναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσφέρεις αυτές τις θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό οσυ γρήγορα και εύκολα. Όταν πίνεις ένα φρέσκο πράσινο χυμό μπορείς να πάρεις μια γενναία δόση ενέργειας. Χωνεύονται γρήγορα και το σώμα σου επωφελείται από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει.

Το στρες σε παχαίνει!

Όταν έχεις στρες αυξάνεται η επιθυμία σου για γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, για υδατάνθρακες και γλυκά. Πολλοί άνθρωποι που ξεκίνησαν να πίνουν χυμούς μείωσαν την επιθυμία τους για ανθυγιεινά γεύματα σύμφωνα με έρευνες. Επίσης, το άγχος εξαντλεί το μαγνήσιο από το σώμα σου, το οποίο είναι απαραίτητο για τουλάχιστον 300 βιολογικές λειτουργίες στον οργανισμό σου, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Τι πρέπει να περιέχουν οι χυμοί σου

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου. Άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το αβοκάντο, το γιαούρτι, οι μπανάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και η μαύρη σοκολάτα.

Νερό καρύδας: Περιέχει μέταλλα που βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των επιπέδων των ηλεκτρολυτών που σου παρέχουν ηρεμία.

Μπανάνες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σε τρυπτοφάνή, ένα αμινοξύ που παρέχει ηρεμία και σε βιταμίνη Β6. Η τρυπτοφάνη παίρνει μετατρέπεται με τη βοήθεια του Β6 σε σεροτονίνη, η χημική ουσία του εγκεφάλου που ενισχύει τη διάθεσή σου και σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα.

2 antistress smoothies

1 Για να αποσυμπιεστείς: Aβοκάντο με δυόσμο

Σου φώναξε το αφεντικό και σου ανέβηκε η... πίεση; Το αβοκάντο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τη μειώσεις. Έχουν περισσότερο κάλιο από μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα. Ο μάραθος είναι χωνευτικός και επιδρά κατευναστικά. Ο δυόσμος θα σε τονώσει.

Για 1 ποτήρι θα χρειαστείς:
8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
3 φέτες του αβοκάντο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο, χοντροκομμένι μάραθο
1/2 χυμό ανανά (όχι σιρόπι)

Πώς να το φτιάξεις
Κόψε το μάραθο και τα φύλλα δυόσμου. Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα. Μπορείς να το πιεις με παγάκια ή χωρίς.

2 Για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου: Smoothie μπανάνας

Περιέχει κάλιο που βοηθά στο να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα η αρτηριακή πίεση, η μπανάνα περιέχει επίσης μαγγάνιο και βιταμίνη Β, η οποία απελευθερώνει σεροτονίνη - την ορμόνη που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Για 1 ποτήρι θα χρειαστείς:
1 μπανάνα
1/2 χυμό ανανά (όχι σιρόπι)
5-6 παγάκια

Πώς να το φτιάξεις
Σε ένα μπλέντερ, σπάσε τον πάγο και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε καλά και αν θέλεις πρόσθεσε λίγη καρύδα. Εναλλακτικά μη βάλεις ανανά αλλά πρόσθεσε μία κουταλιά μέλι και μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο για πιο σοκολατένια απόλαυση.