7+1 ανθρώπους που θα συναντήσεις στα πάρτι των γιορτών και πως να τους αντιμετωπίσεις!

Όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Αρθρογράφος: Μαίρη Μιχελή
Μαίρη Μιχελή
Youweekly Editor
7+1 ανθρώπους που θα συναντήσεις στα πάρτι των γιορτών και πως να τους αντιμετωπίσεις!

Σου παρουσιάζω τους 7+1 ανθρώπους που θα συναντήσεις σίγουρα στα πάρτι που θα είσαι καλεσμένη κατά την περίοδο των γιορτών και επίσης σου προτείνω πως να τους αντιμετωπίσεις!

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι γεμάτη πάρτι και συνήθως αυτά μπορεί να φέρουν ανεβασμένους τόνους, ανάμεικτα συναισθήματα και σίγουρα μεθύσια.

Για να μην εξελιχθεί η βραδιά πολύ άσχημη θα σου πω αναλυτικά του τύπους ανθρώπων που θα βρεις μπροστά σου, πως να τους χειριστείς και πως να τους αντιμετωπίσεις όταν χρειαστεί!

Το αγόρι που ποθείς από το γραφείο

Το έχεις φανταστεί εδώ και μήνες και τελικά η στιγμή που περίμενες έφτασε και στέκεσαι κάτω από το γκι μαζί του. Ναιιιιιι, επιτέλους! Τώρα σιγοτραγουδάς διάφορα ερωτικά τραγούδια από μέσα σου και κοιτάζεις!

Αρχικά βρες ένα ήσυχο μέρος. Βρίσκεσαι ακριβώς στη μέση του δωματίου που όλοι συνεργάτες σου από το γραφείο στέκονται ακριβώς δίπλα σου! Για αυτό φύγε και μετακινήσου σε κάποιο πιο διακριτικό μέρος!

Δεύτερον, μην βιαστείς μπορείς να σταματήσεις και να περιμένεις λιγάκι. Κάνε έναν διανοητικό έλεγχο. Μήπως είσαι μεθυσμένη;

Τρίτον, Κοίτα τριγύρω σου και άκου. Αξίζει αυτό που σκέφτεσαι να συμβεί να το γνωρίζουν όλοι την Δευτέρα; Να δημιουργείς σχέση με κάποιον από το γραφείο που εργάζεται είναι περίπλοκο, οπότε σιγουρέψου ότι αξίζει τον κόπο! Επίσης σου έχουμε δώσει αναλυτική λίστα για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν πηγαίνεις στο πάρτι του γραφείου!

Ο μεθυσμένος συνάδελφος

Μετά από 12 μήνες από ξενύχτια και συνομιλίες στην κουζίνα του γραφείου και πάνω από την καφετιέρα, ίσως σκέφτεσαι πως τους έχεις γνωρίσει καλά σχεδόν όλους. Μεγάλο λάθος, τεράστιο! Και να το γιατί: Ποτέ δεν ξέρεις στα αλήθεια κάποιον μέχρι να καταστραφούν όλα μέσα σε μια νύχτα και η τέλεια επαγγελματική τους ταυτότητα είναι πλέον ξεχασμένη!

Αυτό περιλαμβάνει και το αφεντικό, αλλά μην κρίνεις! Θυμήσου ότι στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου υπάρχει αυτό το συναίσθημα της ευφορίας, που σου θυμίζει το κλείσιμο του υπολογιστή σου το βράδυ της Παρασκευής επί 100.

Άλλωστε ότι συμβαίνει εκεί, μένει εκεί! Αν δεις έναν συνάδελφο σου να κάνει εμετό στον κάδο, δεν πρέπει να αναφερθεί ποτέ ξανά! Ο καθένας πρέπει να το ξεχάσει! Και άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις... μπορεί να είσαι εσύ αυτός που θα κάνει εμετό!

Ο συγγενής που θέλει να ξέρει γιατί είσαι ακόμη ελεύθερη

Να περνάς χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους που έχεις να τους δει πάρα πολύ καιρό μπορεί να έχει πολύ πλάκα, αφού είναι εκείνοι που σε ξέρουν όλοι σου την ζωή!

Όμως όταν όλη η οικογένεια είναι τριγύρω σου δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την θεία Πόπη που αρχίζει να αναρωτιέται δυνατά γιατί ένα τόσο γλυκό και όμορφο κορίτσι σαν εσένα είναι ακόμη μόνη της! Είστε όμως οικογένεια επομένως πρέπει να την συγχωρέσεις!

Αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ! Δοκίμασε αυτό: «Πρέπει να είναι η προσωπικότητα μου που είμαι ακόμη μόνη, γιατί η εμφάνιση μου σίγουρα δεν φταίει».

Μπουμ, θεία Πόπη, τώρα τι θα μου πεις;

Ο πρώην που ακόμη δεν έχεις ξεπεράσει

Να τος, εδώ είναι η έκρηξη από το παρελθόν! Αυτό μπορεί να εξελιχθεί με δύο τρόπους. #1 Είναι ακόμη εξευτελιστικά κούκλος και... Αχ Θεέ μου, ακόμη φοράει το ίδιο άρωμα με αυτό που είχα ερωτευτεί! Ή #2 Μόλις έκανα λίγο εμετό μέσα στο στόμα μου.

Είτε είναι παντρεμένος και ευτυχισμένος, ή ελεύθερος δίνοντας σου την απόλυτη ευχαρίστηση ή απλά έκανε πως δεν σε είδε που μπήκες από την πόρτα. Εντάξει, τώρα η κατάσταση γίνεται αμήχανη.

Να είσαι γοητευτική, αλλά πολυάσχολη. Για παράδειγμα, αν πρέπει να χαιρετήσεις αναγκαστικά τότε σχεδίασε μετά να πας στο μπαρ/τουαλέτα ή οπουδήποτε αλλού. Σταμάτα στα γρήγορα, ρώτα τον πως είναι και μετά συνέχισε προς το μπαρ/ τουαλέτα.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην ρωτήσεις αν θέλει να πιει κάτι από ευγένεια, καθώς αυτό μπορείς να φέρει περισσότερη συζήτηση. Πες του απλά ευγενικά ότι πρέπει να φύγεις και ότι χάρηκες που τον είδες!

Η πεθερά

Αν η σχέση σας πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο τότε η εορταστική περίοδος είναι η τέλεια στιγμή. Είναι όλα σχετικά με τα: κοπλιμέντο, συμβιβασμό και πλήρη υποβολή! Τα κοπλιμέντα πρέπει να στοχεύουν στο μαγείρεμα ή στην σπουδαία συλλογή που έχει.

Κάνε την δουλίτσα σου και ρώτα την για εκείνη - το πιο πιθανό είναι ότι κανείς άλλος μέσα στο σπίτι δεν την ρωτάει και θα την κολακεύσεις!

Ο συμβιβασμός έχει να κάνει με το σεβασμό ότι βρίσκεσαι στο σπίτι της! Εάν πρέπει να μείνετε εκεί εξετάστε καλύτερα την εκδοχή για διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο αντί αντί να υπάρχει η συζήτηση «που θα κοιμηθούμε;».

Αν επιμένει να μείνετε στο σπίτι της τότε πρέπει να την σεβαστείς και μην είσαι σίγουρη ότι είναι εντάξει με την σκέψη ότι θα μοιραστείτε το ίδιο κρεβάτι. Επίσης, πάντα πρέπει να στέλνουμε μια ευχαριστήρια κάρτα.

Τέλος, η πλήρης υποβολή έχει να κάνει με το ότι υπάρχει μια ιεραρχία και είσαι σε χαμηλότερη βαθμίδα από αυτήν, αλλά μην ασχοληθείς και πολύ με αυτό γιατί δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αν ήταν έτσι θα κέρδιζες!

Η φρεσκοχωρισμένη φίλη

Αυτήν την χρονιά θα ακολουθήσεις την φρεσκοχωρημένη σου φίλη και θα σε χρειαστεί σε κάθε βήμα της. Κάθε ημέρα θα ξεκινάει με την άρνηση του να σηκωθεί από τον καναπέ, επειδή είναι στην απόλυτη φρίκη που χώρισε, για να μην αναφερθώ στα γελοία μηνύματα που έστειλε στον πρώην της το προηγούμενο βράδυ.

Μόνο το ότι θα ξυπνήσεις την επόμενη μέρα στην ίδια φρίκη είναι τραγικό. Πες της ότι λίγες ώρες μόνη της είναι το καλύτερο πράγμα για εκείνη. Αλλά δεδομένου ότι μάλλον θα αρχίσει να πίνει, η δουλειά σου ως φίλη είναι να βρίσκεσαι σε εγρήγορση για να αποτρέψεις τυχόν μηνύματα που θα θελήσει να στείλει και να την συγκρατήσεις από τα κλάματα σε δημόσιο χώρο.

Οι παλιοί φίλοι από το σχολείο

Τέλεια, εδώ είμαστε! Το μπαρ που ξενυχτούσες όταν ήσουν 18 εν έχει αλλάξει καθόλου και αυτό αφορά και τους θαμώνες τους μαγαζιού. Το να μαζεύεσαι με τους παλιούς συμμαθητές και τους παιδικούς σου φίλους τα Χριστούγεννα διαθέτει διάφορα συναισθήματα.

Μην κάνεις κάποιον να νιώσει άσχημα για τον δρόμο που τράβηξε, ούτε να νιώσεις εσύ άσχημα ακόμη κι αν στην ενήλικη ζωή του είναι πιο άνετος κάποιος από εσένα.

Αν είσαι στα αλήθεια δυστυχισμένη, υποσχέσου στον εαυτό σου κάποιες θετικές αλλαγές για τη νέα χρονιά. Αλλά για τώρα, στην υγειά όλων!

Έχετε κανονίσει να πάτε ταξίδι τα Χριστούγεννα; Με αυτά τα tips θα εξαφανίσετε το άγχος και θα τα έχετε όλα στην εντέλεια!

Μήπως έχετε για τα Χριστούγεννα κανονίσει να πάτε κάποιο ταξίδι και... ήδη σας έχει πιάσει άγχος; Με αυτά τα tips θα το εξαφανίσετε και θα τα έχετε όλα στην εντέλεια.

Για όποιους δεν το γνωρίζουν το άγχος - ειδικά στην Αμερική - είναι η πιο συνηθισμένη ψυχική ασθένεια. Μπορεί να προέλθει από την δουλειά, αλλά και από την προσωπική μας ζωή.

Ωστόσο επίσης, μπορεί να προέλθει πριν από κάποιο ταξίδι. Μάλιστα, ο ο Δρ Indra Cidambi, ιατρός διευθυντής του Κέντρου Δικτυακής Θεραπείας έχει πει πως το συγκεκριμένο άγχος όντως υπάρχει και μπορεί να το πάθει αρκετός κόσμος.

Για εσάς που θέλετε να απολαύσετε το ταξίδι σας, αλλά και την προετοιμασία του, παρακάτω θα δείτε μερικά tips για να το εξαφανίσετε:

1 Αναγνωρίστε το άγχος σας.
2 Μάθε περισσότερα για αυτό.
3 Κάντε ένα σχέδιο.
4 Γράψτε μια λίστα.
5 Αποφύγετε τον καφέ και άλλα διεγερτικά.
6 Πάρτε μαζί σας μια χάρτινη σακούλα.
7 Μασήστε ένα κύβο πάγου
8 Ψεκάστε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
9 Κατεβάστε κάποια εφαρμογή χαλάρωσης στο κινητό σας.
10 Δοκιμάστε την υπνοθεραπεία.
11 Δείτε κάποιο γιατρό

Ένας από τους λόγους που μπορεί να έχετε άγχος για το ταξίδι είναι πώς μπορεί πίσω στο σπίτι να έχετε ξεχάσει κάποιο φως ανοιχτό ή ακόμη χειρότερα μια ηλεκτρική συσκευή.

Αν είστε από εκείνους που έχουν άγχος μέχρι και στην οδήγηση, υπάρχουν tips για να το ξεπεράσεις και αυτό.