Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τα Χριστούγεννα τελειώνουν και αυτοί είναι οι 5 στόχοι που πρέπει να θέσεις αυτή την χρονιά

Πώς θα κάνεις το 2020 καλύτερο

Τα Χριστούγεννα τελειώνουν και αυτοί είναι οι 5 στόχοι που πρέπει να θέσεις αυτή την χρονιά
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 03.01.2020 15:24

Τα Χριστούγεννα τελειώνουν και αυτοί είναι οι 5 στόχοι που πρέπει να θέσεις αυτή την χρονιά.

Γράψε τους στόχους σου σε ένα χαρτί και κόλλησε το κάπου που θα βλέπεις καθημερινά. Οι μεγάλες αποφάσεις και πλάνα, ατελείωτες πιθανότητες είναι συνήθως μερικές από τις βλέψεις που έχουμε όλοι όταν σκεφτόμαστε τους στόχους μας.

Ωστόσο οι λίστες πρέπει πλέον να μην περιλαμβάνουν δραματικές αλλαγές, αλλά περισσότερη αυτοεκτίμηση, και πράγματα που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Αντί να φτιάξεις την λίστα σου και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και ειδυλλιακές καταστάσεις που δεν μπορούν να επιτευχθούν, πάρε μερικό χρόνο και σκέψου γιατί θέλεις αυτά τα πράγματα για τον εαυτό σου.

Έχεις στόχο να χάσεις κιλά; Ρώτα τον εαυτό σου γιατί! Είναι επειδή δεν νιώθεις καλά με σένα; Ή επειδή συγκρίνεις εσένα με άλλους; Πριν ξεκινήσεις αυτό το «ταξίδι» συγκεντρώσου στο γιατί θέλεις να πετύχεις αυτούς τους στόχους.

Σκέψου την αξία σου και συγκεντρώσου.

Εδώ είναι 5 ιδέες του τι να κάνεις.

1. Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη σου

2. Να είσαι πιο συγκαταβατικός. Μην μένεις στην αρνητικότητα.

3. Μετονόμασε τα όνειρα σου ως «σχέδια»

4. Συμβιβάσου με το υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να ελέγχεις

5. Εμπιστέψου το ένστικτο σου

Εντωμεταξύ δες όσο προλαβαίνεις πώς να φτιάξεις το ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί και να το απολαύσεις λίγες ημέρες ακόμα.

80/20: Η δίαιτα που θα αλλάξει μετά τα Χριστούγεννα για πάντα το βάρος σου!

80/20, αυτή είναι η δίαιτα που θα αλλάξει μετά τα Χριστούγεννα για πάντα τους κανόνες του βάρους σου.

Η 80/20 δεν είναι μία ακόμα δίαιτα αλλά ένας τρόπος ζωής που μπορεί να οδηγήσει σε μία μόνιμη απώλεια βάρους. Οι γυναίκες που έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με εξαντλητικές δίαιτες, μαθαίνουν να τρώνε με ισορροπία και το μέτρο, ένα concept που δεν υπάρχει στις fad diets. Με την 80/20 diet μπορείς να κάνεις δίαιτα χωρίς να δεχτεί πλήγμα η κοινωνική σου ζωή (μπορείς να δειπνήσεις σε ένα εστιατόριο ή να πιεις ένα cocktail), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υιοθετείς την έννοια του “clean eating”.

Η κατανομή είναι απλή: Το 80% της διατροφής σου αποτελείται από καλές τροφές και το 20% από αυτές που θέλεις να ενδώσεις. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα μαθηματικά, αφού ο υπολογισμός είναι εύκολος: Αν φας τρία μεγάλα γεύματα την ημέρα, τρία από αυτά τα γεύματα την εβδομάδα είναι το «ελεύθερο» 20% . Αν φας πέντε μικρά γεύματα την ημέρα, τότε επτά από αυτά την εβδομάδα αποτελούν το 80%. Ο κανόνας 80/20 δεν σου στερεί τις μικρές απολαύσεις, απλά σε μαθαίνει να ενδίδεις με μέτρο. Έχοντας στο μυαλό σου ότι υπάρχει ένα 20% για ατασθαλίες, δεν στερείσαι, αλλά θέτεις τα όρια που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

3 μεγάλα γεύματα την ημέρα: 21 γεύματα την εβδομάδα. 80/20 = 17 «καλά» και 3 treat* γεύματα την εβδομάδα
5 γεύματα την ημέρα: 35 μικρά γεύματα την εβδομάδα. 80/20 = 28 «καλά» και 7 καλά γεύματα την εβδομάδα
2000 θερμίδες περίπου την ημέρα (ημερήσιο δείγμα): 80/20 = 1.600 «καλές» και 400 treat θερμίδες ανά ημέρα
2000 θερμίδες περίπου την ημέρα (εβδομαδιαίο δείγμα): 80/20 = 11.200 «καλές» και 2.800 treat θερμίδες ανά εβδομάδα

Το Hollywood έχει να επιδείξει αρκετά success stories σχετικά με την 80/20 diet. Η trainer της Jessica Alba, Yumi Lee, έχει αποκαλύψει ότι χάρη στην 80/20 diet, η Jessica καταφέρνει να διατηρεί ένα υγιές βάρος. «Δεν μπορείς να είσαι συνεχώς 100%, αλλά μπορείς να είσαι 80%» τονίζει η Yumi και προτείνει μικρά, τακτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, στοχεύοντας να κάνεις υγιεινές επιλογές το 80% του χρόνου σου.
Το supermodel Miranda Kerr έχει εξηγήσει με τη σειρά της πώς ο 80/20 κανόνας έχει κάνει θαύματα στη σχέση της με το φαγητό. Χωρίς να έχει τύψεις ή να πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένους κανόνες, η Miranda εξηγεί «Το φαγητό είναι φίλος μου και η μεθοδικότητα είναι το μυστικό. Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να καταναλώνεις τα πάντα με μέτρο».

Share