"Η μητέρα μου με βοηθά με το παιδί, αλλά μου προκαλεί πίεση" - Ο ειδικός του Youweekly απαντά

Τι συμβουλεύει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο ειδικός του Youweekly έδωσε απάντηση στην Έφη η οποία λέει ότι είναι μεν σημαντική η βοήθεια που της δίνει η μητέρα της με το παιδί, ωστόσο της προκαλεί και πίεση.

Ειδικότερα το ερώτημα είναι το εξής

Η μητέρα μου με βοηθάει στην ανατροφή του δίχρονου γιου μου. Πολλές φορές νιώθω ότι η συμβολή της είναι σημαντική, αλλά ταυτόχρονα η παρουσία της μου προκαλεί πίεση. Γιατί αισθάνομαι έτσι;

Τι απαντά στην Έφη που έχει θέμα με την βοήθεια, αλλά και την πίεση της μητέρας της, ο ειδικός του Youwekly

Αγαπητή Εφη,

Από αυτά που αναφέρεις, φαίνεται ότι από τη μία πλευρά αισθάνεσαι ότι η μητέρα σου προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ανατροφή του γιου σου. Είναι πιθανό εσύ να εργάζεσαι και να τον προσέχει μέχρι εσύ να επιστρέψεις. Ισως ακόμη σε βοηθάει στις διάφορες δουλειές του σπιτιού, που είναι αυξημένες τώρα που έχεις και ένα παιδί. Οπότε αυτό σε κάνει να νιώθεις ευγνωμοσύνη, ανακούφιση και ασφάλεια που έχεις έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης για το μεγάλωμα του γιου σου. Από την άλλη πλευρά, ενδεχομένως η μητέρα σου κάνει διάφορα σχόλια, παρατηρήσεις και υποδείξεις για την ανατροφή του. Αυτά τα σχόλια μπορεί να αφορούν εσένα την ίδια, τον σύζυγό σου ή τα πεθερικά σου. Ως συνέπεια, αισθάνεσαι αμηχανία, πίεση και δυσφορία. Ισως αναρωτιέσαι μήπως θα αισθανόσουν καλύτερα, αν δεν «ανακατευόταν» στις δουλειές σου.

Ολα αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις δεν είναι παράξενα ούτε σπάνια. Πράγματι, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές ελληνικές οικογένειες, όπου η μητέρα μπορεί να βοηθάει την κόρη στην ανατροφή του παιδιού. Μέσα σε αυτά τα αντιφατικά συναισθήματα που αισθάνεσαι, είναι σημαντικό να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει. Μήπως «εκμεταλλεύεσαι» πολύ τη μητέρα σου, της ζητάς υπερβολική βοήθεια και αφοσίωση, οπότε και εκείνη θυμώνει και σου κάνει διάφορα σχόλια; Μήπως από παλιά είχατε μια συγκρουσιακή σχέση, οπότε τώρα αυτό βγαίνει στην επιφάνεια; Είναι χρονικά η κατάλληλη στιγμή να επικοινωνήσεις με τη μητέρα σου, να ανοιχτείς και να εκφράσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Δείτε ωστόσο και τι απάντησε έδωσε ο ειδικός στην Αμαλία, που δεν ξέρει πως να βοηθήσει τα παιδιά της μετά και τον θάνατο του πατέρα τους.

ΠΗΓΗ ΤIVI SIRIAL