"Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω την καραντίνα..." - Ο ειδικός του Youweekly απαντά

Τι συμβουλεύει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο ειδικός του Youweekly απαντά στον Βαγγέλη, που λέει ότι δεν ξέρει πόσο μπορεί, αυτός και η γυναίκα του, να αντέξουν την καραντίνα, στην οποία βρισκόμαστε. Τι τον συμβουλεύει;

Το ερώτημα έχει ως εξής:

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε την καραντίνα. Αισθάνομαι ότι ο χρόνος κυλάει πολύ αργά. Αυτή η υποχρεωτική συνήθεια «μένουμε σπίτι» στην αρχή ήταν σαν μια ξεκούραση για εμένα, αλλά πια νιώθω δυσφορία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω αυτή την αλλαγή εγώ και η σύζυγός μου…

Τι απαντά λοιπόν ο ειδικός του Youweekly για την καραντίνα και πώς να την αντέξουμε;

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Η αλλαγή αυτή τις τελευταίες εβδομάδες με τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι μια κατάσταση που κανείς μας δεν περίμενε ότι θα ζούσαμε. Και είναι αναμενόμενο να μας προκαλεί ποικίλα δυσάρεστα συναισθήματα. Ετσι και εσύ, είναι πιθανό να βρίσκεσαι σε κατάσταση σοκ και να έχεις άρνηση γι’ αυτό που συμβαίνει. Αναρωτιέσαι μέχρι πότε θα συνεχιστεί όλο αυτό και προσπαθείς να διατηρείς την ελπίδα. Παράλληλα, νιώθεις στενοχωρημένος και θυμωμένος καθώς νομίζεις ότι ίσως να είσαι «αβοήθητος» σε όλο αυτό που συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι είναι αναγκαίο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα του «μένουμε σπίτι».

συμβουλές για καραντίνα

Αυτό συμπεριλαμβάνει να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα που μας «σαμποτάρουν». Σε αυτή τη φάση κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει χρονικά όλο αυτό. Αν από τώρα αισθάνεσαι ότι η υπομονή σου εξαντλείται, τότε θα βιώνεις όλο και πιο επώδυνα τις ημέρες που κυλούν. Μέχρι να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα, όπως πριν, έχουμε να υιοθετήσουμε μια διαφορετική οπτική.

Για παράδειγμα, θα βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις σαν μια περίοδο ενδοσκόπησης και ανασυγκρότησης της ζωής σου, του εαυτού σου. Να δεις πιο καθαρά τις προτεραιότητες και τους στόχους σου. Επίσης, να επενδύσεις περισσότερο στην οικογένειά σου και να δυναμώσεις τη σχέση με τα παιδιά σου και τη σύζυγό σου. Δείτε ωστόσο και τι απάντησε ο ειδικός στο ερώτημα του "έχει κλεισtεί στον εαυτό του τι να κάνω".

ΠΗΓΗ ΤV 24