Κορωνοϊός: Πώς ένας ιός μας ανάγκασε να ανακαλύψουμε ξανά την ζωή

Βρήκαμε ξανά τους εαυτούς μας

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Κορωνοϊός: Πώς ένας ιός μας ανάγκασε να ανακαλύψουμε ξανά την ζωή

Πώς ένας ιός όπως ο κορωνοϊός μας ανάγκασε να ανακαλύψουμε ξανά την ζωή. Οικονομική ελευθερία, υγιές μυαλό και σώμα, ισορροπία ζωής: όσο μοναδικό και αν είναι το κάθε άτομο, οι περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται αυτούς τους κοινούς στόχους.

Οικονομική ελευθερία, υγιές μυαλό και σώμα, ισορροπία ζωής: όσο μοναδικό και αν είναι το κάθε άτομο, οι περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται αυτούς τους κοινούς στόχους. Ιδιαίτερα η ισορροπία ζωής είναι ένας σημαντικός στόχος για πολλούς ανθρώπους, η ικανότητα εξισορρόπησης των προτεραιοτήτων, των παθών και των ευθυνών μας.

Εάν πιστεύετε ότι η «εξεύρεση ισορροπίας» σημαίνει να πιέζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε μέρα, ξανασκεφτείτε το.

Υπάρχει μεγάλη έμφαση σήμερα στο να έχεις μια ισορροπημένη ζωή και η ιδέα είναι πραγματικά αποτυχημένη, λέει η επαγγελματίας σύμβουλος ζωής Belinda Corcoran.

«Λέγοντας σε κάποιον να βρει ισορροπία χωρίς να του προσφέρεις βοήθεια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Συχνά, αυτό που ακούνε οι άνθρωποι είναι ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα. Θα πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται πολλές ώρες, να περνούν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους, να ασκούνται, να παίζουν με το σκύλο και να περνούν χρόνο σε ένα χόμπι, κάθε μέρα - αν δεν τα καταφέρουν όλα αυτά, είναι μια αποτυχία. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, εάν οι άνθρωποι προσπαθούν να τα ταιριάξουν όλα, συνήθως καταλήγουν σε υπερβολική εργασία και εξάντληση, με λίγο χρόνο για να απολαύσουν πραγματικά τη ζωή».

Πώς ένας ιός μας ανάγκασε να ανακαλύψουμε ξανά την ζωή

Η Corcoran λέει ότι όταν οι άνθρωποι θέλουν να αναθεωρήσουν τη ζωή τους, συνήθως τους ακολουθεί τη διαδικασία των πέντε βημάτων, ώστε να μπορούν πραγματικά να επιτύχουν και να απολαύσουν αυτό που προσπαθούν να δημιουργήσουν. «Μόλις γνωρίζουν τη διαδικασία μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους, επειδή η εξεύρεση ισορροπίας είναι μια συνεχής διαδικασία, καθώς οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας αλλάζουν», λέει.

Κορωνοϊός ιός ζωή

Αναγνώριση

Προτού μπορέσετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, πρέπει να είστε σαφείς για το τι σημαίνει ισορροπία ζωής για εσάς. Η ισορροπία της ζωής θα σημαίνει κάτι διαφορετικό για όλους και είναι απαραίτητο να είμαστε ειλικρινείς για το τι είναι σημαντικό για εσάς σε αυτό το στάδιο της ζωής σας. Εάν αρχίσετε να το διαμορφώνεται, πρέπει να βρείτε τι θέλετε στην κορυφή της λίστας σας. Εάν θέλετε να κάνετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας ή να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας, αυτό πρέπει να είναι το επίκεντρό σας. Ο καθορισμός των προτεραιοτήτων σας είναι σημαντικός γιατί θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το χρόνο σας.

Αξιολόγηση

Και πάλι, είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό το βήμα είναι να δούμε πού και πώς ξοδεύετε το χρόνο και την ενέργειά σας. Είναι χρήσιμο να παρατηρείτε και να γράφετε πώς ξοδεύετε το χρόνο σας για μερικές ημέρες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο που περνάτε μπροστά από την τηλεόραση, σε κοινωνικά μέσα ή άλλες ασυνήθιστες δραστηριότητες εκτός συνήθειας. Όλοι έχουμε το ίδιο χρονικό διάστημα, όπου επενδύουμε είναι το πώς διαφέρουμε.

Ερώτηση

Είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα της λαχτάρας για τους αποδεκτούς στόχους της κοινωνίας όταν δεν είναι πραγματικά δικοί σας. «Μερικοί από τους« επιτυχημένους »πελάτες μου έχουν προσπαθήσει να ξοδέψουν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής τους ανεβαίνοντας την εργασιακή σκάλα, μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αυτό που τους φέρνει χαρά», λέει ο Corcoran.

«Είναι ένα τρομακτικό ταξίδι για να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι και να μην ακολουθείτε το πλήθος, αλλά τελικά μόνο εσείς μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας και είναι δική σας ευθύνη να το σχεδιάσετε όπως το θέλετε. Σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας ανακάλυψης πρέπει να είστε πολύ ξεκάθαροι για το πού θέλετε να είστε, πώς θέλετε να φαίνεται η ζωή σας, τι είναι άσχετο στη ζωή σας και ποια είναι τα "musts" σας. "

Σχέδιο

Δεν έχει νόημα απλώς να ευχόμαστε κάτι, ελπίζοντας να υλοποιηθεί «μια μέρα». Πρέπει να διαμορφώσετε ένα σχέδιο δράσης για να επιτύχετε τους στόχους σας. Εάν η προτεραιότητά σας είναι να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας, να είστε ξεκάθαροι για το πώς να το κάνετε αυτό. Μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε μόνο μερικές επιπλέον ώρες μαζί τους τα σαββατοκύριακα, αλλά βεβαιωθείτε ότι περνάτε το χρόνο σας κάνοντας κάτι σημαντικό, χωρίς να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να βρίσκεστε στον υπολογιστή στο διπλανό δωμάτιο. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει συχνά διαπραγματεύσεις με άλλους, έτσι ώστε όλοι και όλα να μπορούν να σας υποστηρίξουν για την επίτευξη του στόχου σας.

Χρόνος

Η επίτευξη ισορροπίας περιλαμβάνει τον έλεγχο του πού πηγαίνετε στη ζωή σας. Οι προτεραιότητες αλλάζουν και πρέπει να κάνετε τακτικά χρόνο για να επανεκτιμήσετε τη ζωή σας.

«Η εκ νέου εφεύρεση της ζωής σας δεν είναι εύκολη. Απαιτείται να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να κάνετε αλλαγές », λέει η Corcoran.

«Μια σημαντική πτυχή της διαδικασίας είναι η κατανόηση ότι όταν κάνετε μια αλλαγή σε έναν τομέα της ζωής σας, κάθε άλλη περιοχή επηρεάζεται. Εάν επιλέξετε να αναπτύξετε την καριέρα σας, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο από έναν άλλο τομέα της ζωής σας. «Όταν το αναγνωρίζετε αυτό, μπορείτε να αφήσετε την ενοχή και την πίεση και να είστε πιο σίγουροι για τους στόχους σας. Για να επιτευχθεί ισορροπία πρέπει να ζήσετε τη στιγμή και να απολαύσετε τη ζωή. Μην εστιάζετε πάντα σε αυτό που πρέπει να κάνετε. ασχοληθείτε πλήρως με αυτό που κάνετε τώρα».

Δείτε επίσης πως να ξεπεράσετε και την κατάθλιψη της καραντίνας.