Σίσσυ Χρηστίδου: Το πιάτο που τρώει όταν κάνει διάλειμμα από την διατροφή της

Είναι κορυφαία συνταγή της Μπαρμπαρίγου και την έχουμε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σίσσυ Χρηστίδου: Το πιάτο που τρώει όταν κάνει διάλειμμα από την διατροφή της

Η Σίσσυ Χρηστίδου όπως σας έχουμε αποκαλύψει κάνει μια συγκεκριμένη διατροφή με την οποία μάλιστα έχασε 6 κιλά σε ένα μήνα - δείτε την εδώ. Ποιο είναι όμως το πιάτο που τρώει κάθε φορά που έχει cheat day, κάθε φορά δηλαδή που κάνει ένα μικρό "διάλειμμα" από αυτήν;

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, μας το έκανε γνωστό κι εμείς ανατρέξαμε και βρήκαμε ολόκληρη την συνταγή αναλυτικά για να το δοκιμάσετε κι εσείς. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία φαγητά που έχει φτιάξει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν.

Η ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου

Σίσσυ Χρηστίδου διατροφή

Αυτό το πιάτο το έφτιαξε σήμερα που βρίσκεται σε καραντίνα με τους γιους της και το αποκάλυψε στους διαδικτυακούς της φίλους. Πάμε να δούμε αναλυτικά, λοιπόν, την συνταγή, έτσι ακριβώς όπως την έκανε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Πώς να φτιάξεις κι εσύ το πιάτο που τρώει στα "διαλείμματα" από την διατροφή της η Σίσσυ Χρηστίδου

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω σας την παραθέτουμε αναλυτικά.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν

Υλικά Συνταγής

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γραμ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κλαδακι φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον πουρέ

  • 8 πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για το κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ, πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το φαγητό σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
  • Σερβίρουμε αμέσως.