Το αγαπημένο φαγητό της Αθηνάς Οικονομάκου θεραπεύει μέχρι και ασθένειες

Ποιο είναι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το αγαπημένο φαγητό της Αθηνάς Οικονομάκου θεραπεύει μέχρι και ασθένειες

Το αγαπημένο φαγητό της Αθηνάς Οικονομάκου θεραπεύει μέχρι και ασθένειες. Είναι ιδανικό για σένα που προσέχεις την διατροφή σου και δεν θέλεις να τρως ανθυγιεινά πράγματα και θα βελτιώσει ακόμα και την υγεία σου.

Η αγαπημένη ηθοποιός κρατάει τον εαυτό της απασχολημένο όσο καιρό βρίσκεται μέσα στο σπίτι, και μία από τις δραστηριότητες που επιλέγει είναι η μαγειρική.

Συγκεκριμένα σήμερα, όπως ενημέρωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η Αθηνά Οικονομάκου μαγείρεψε φακές που είναι ένα τέλειο πιάτο αν κάνεις νηστεία ή ακόμα και αν κάνεις διατροφή.

Με την παρακάτω φωτογραφία αποκάλυψε τι μαγείρεψε, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε μοιραστεί ακόμα μία συνταγή για ψάρι με βραστά ή ψητά λαχανικά που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

Δείτε τι μαγείρεψε:

Αθηνά Οικονομάκου

Πως οι φακές που μαγείρεψε η Αθηνά Οικονομάκου θεραπεύουν μέχρι και ασθένειες

Ο Ιπποκράτης (Κως, 460 π.Χ. - Λάρισα, 377 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ιατρός και θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία της ιατρικής. Αναφέρεται ως ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης ως ο ιδρυτής της Ιπποκρατικής Ιατρικής Σχολής. Ο Ιπποκράτης είναι ο θεμελιωτής της ορθολογικής ιατρικής που κατόρθωσε να την απαλλάξει από τα μεταφυσικά στοιχεία, τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις, τις δαιμονολογίες και τις δεισιδαιμονίες της εποχής.

Ο Ιπποκράτης θεωρούσε την αναποφλοίωτη φακή πως προκαλεί κοιλιακά προβλήματα σε αντίθεση με το ζωμό της φακής, τον οποίο συνιστούσε κατά των πόνων της καρδίας, της δύσπνοιας και σε παθήσεις του ύπατος. Το ίδιο και ο αρχαίος ιατρός Γαληνός εξαίρει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ζωμού της φακής στην αντιμετώπιση της διάρροιας, της δυσεντερίας και των μητρορραγιών στις γυναίκες. Η φακή απέκτησε αρνητική φήμη κατά την περίοδο του Μεσαίωνα, όπου και θεωρήθηκε πως διαθέτει αντιαφροδισιακές ιδιότητες και πως για το λόγο αυτό καταναλωνόταν αρκετά από τους μοναχούς στα μοναστήρια.