Πλύσιμο χεριών και ξηρότητα - Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μοιράζεται τα μυστικά της

Οι συμβουλές της!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πλύσιμο χεριών και ξηρότητα - Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μοιράζεται τα μυστικά της

Τώρα με τον κορωνοϊό, πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας. Πώς μπορούμε όπως να τα "σώσουμε' από την ξηρότητα; Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μοιράζεται τα μυστικά της.

Τώρα που πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας, λόγω κορονοϊού, χρησιμοποιώντας, παράλληλα, και αντισηπτικά, η επιδερμίδα τους υποφέρει από ξηρότητα. Όσο ενοχλητικά, όμως, και αν είναι τα σκασμένα χέρια, υπάρχει μια απλή λύση: κρέμα χεριών - και μάλιστα άφθονη. Εξασφαλίστε καλύτερη όψη και αίσθηση για τα χέρια σας, ακολουθώντας τις συμβουλές μας για απαλό και φροντισμένο δέρμα.

Αυτά είναι τα μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου για το πλύσιμο των χεριών και την ξηρότητα

1. Προστατέψτε τα: Τα ξηρά, σκασμένα χέρια υποφέρουν ήδη αρκετά. Αν τα χέρια σας είναι σε αυτήν την κατάσταση, φορέστε, όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, γάντια, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, ειδικά όταν πλένετε τα πιάτα ή καθαρίζετε το μπάνιο.

2. Ενυδατώστε τα: Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά τα χέρια σας χρειάζονται συχνή ενυδάτωση. Πρέπει να έχετε πάντα μια ενυδατική κρέμα στην κουζίνα, στο κομοδίνο και στον νιπτήρα, για να θυμάστε να τη χρησιμοποιείτε τακτικά μέσα στην ημέρα (επίσης, έτσι θα τη βρίσκετε εύκολα, όταν τη χρειάζεστε).

3. Αναζητήστε προϊόντα με γλυκερίνη: Συχνά, η καλύτερη κρέμα για ξηρά χέρια είναι αυτή που περιέχει γλυκερίνη, γι’ αυτό φροντίστε να περιέχεται στη σύνθεση του προϊόντος σας. Είναι μια υγραντική ουσία (δηλαδή, βοηθά στην κατακράτηση νερού), με αποτέλεσμα να «κλειδώνει» την υγρασία μέσα στο δέρμα σας, διατηρώντας το ενυδατωμένο και απαλό.

4. Φροντίστε τα ξηρά χέρια τη νύχτα: Βάλτε άφθονη ποσότητα μιας πλούσιας κρέμας στα χέρια σας πριν να κοιμηθείτε και φορέστε βαμβακερά γάντια. Έτσι, τα χέρια σας θα απολαύσουν μια πλούσια αίσθηση φροντίδας όλη τη διάρκεια της νύχτας, οπότε το πρωί θα ξυπνήσετε με απαλό και λείο δέρμα.

πλύσιμο χεριών σαπουνάδα

Πλύντε τα σωστά!

Μετά το ξέσπασμα του ιού στην Κίνα αλλά και τα κρούσματα σε ευρωπαϊκές χώρες (με σημαντικότερα αυτά της Ιταλίας), ο ιός έφτασε και στη χώρα μας.

Οι ειδικοί έχουν ήδη αναφέρει πολλές φορές ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, αλλά συνιστούν ψυχραιμία. Τονίζουν πως ο πανικός είναι κακός σύμβουλος... Κύριος και βασικός, σε τέτοιες περιπτώσεις, τρόπος αντιμετώπισης του ιού παραμένει το πλύσιμο των χεριών ύστερα από κάθε μας συναλλαγή. Και όμως, μπορεί τόσο καιρό να πλέναμε τα χέρια μας λάθος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχει ο σωστός τρόπος, που είναι πολύ σχολαστικός και απομακρύνει τα μικρόβια.

Ο ΠΟΥ έδωσε στη δημοσιότητα οδηγίες και κανόνες υγιεινής, οι οποίοι θα πρέπει, όμως, να τηρούνται όλο τον χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή και την έξαρση των ιώσεων και της γρίπης. Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό, αφού τα χέρια μας μπορεί να «φιλοξενούν» πολλά και διαφορετικά επικίνδυνα βακτήρια, τα οποία οδηγούν σε ασθένειες.

Τέτοια βακτήρια είναι τα E.coli, Salmonella, Clostridium difficile, το καμπυλοβακτηρίδιο, το MRSA (το οποία είναι ανθεκτικό σε πολλά αντιβιοτικά), ο κορωνοϊός αλλά και πιο «ήπια», όπως εκείνα που προκαλούν κρυολόγημα και ίωση. Χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό, θα πρέπει να επιμένουμε στην περιοχή των νυχιών, τα οποία και μαζεύουν τα περισσότερα βακτήρια. Το τρίψιμο των δαχτύλων πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικό, ενώ μετά τις παλάμες καλό είναι να τρίβετε και τα χέρια σας μέχρι τους αγκώνες, ειδικά αν τα έχετε εκτεθειμένα. Ο καθένας θα πρέπει να έχει τη δική του πετσέτα μέσα στο σπίτι, η οποία θα αλλάζει καθημερινά. Δείτε ωστόσο και τα μυστικά ομορφιάς της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

ΠΗΓΗ TV 24