Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

5 λόγοι να περιορίσεις τα γαλακτοκομικά απ' τη διατροφή σου. Εσύ, ήξερες πως σε επιβαρύνουν;

5 λόγοι να περιορίσεις τα γαλακτοκομικά απ' τη διατροφή σου. Εσύ, ήξερες πως σε επιβαρύνουν;
Woman Vibe 21.09.2018 15:24
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου μια πληροφορία που με εξέπληξε! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως τα γαλακτοκομικά μπορεί να επιβαρύνουν με κάποιο τρόπο τον οργανισμό μου!

Διαβάστε παρακάτω...

Με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα, θυμήθηκα ένα φίλο μου γιατρό που με παρότρυνε να σταματήσω να τρώω πολλά γιαούρτια, αν δε θέλω να βγάζω σπυράκια! Θυμάμαι δε του έδωσα καμιά σημασία.

Σήμερα κάνοντας έρευνα πάνω στο θέμα και διαβάζοντας την εμπειρία ενός ανθρώπου που έκοψε τα γαλακτοκομικά για 4 χρόνια, θέλω να του ζητήσω συγνώμη που δεν τον άκουσα!

Θα σου απαριθμήσω τα οφέλη που είχε, όταν περιόρισε την κατανάλωση των γαλακτοκομικών:

1.Έχασε βάρος! Και όμως τα γαλακτοκομικά επιβαρύνουν το διαιτολόγιο σου με πολλά λιπαρά και θερμίδες.

2.Μειώθηκε η χοληστερίνη και η πίεση. Μείωσε την ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών που περιέχονται στα τυριά και αύξησε τα ακόρεστα που περιέχονται στα καρύδια και στο ελαιόλαδο.

3.Μειώθηκε το φούσκωμα. Είναι γνωστό πως τα γαλακτοκομικά δεν αφομοιώνονται εύκολα απ' τον οργανισμό και ιδιαίτερα από αυτούς που έχουν δυσανέξια στη λακτόζη!

4.Η επιδερμίδα έγινε πιο καθαρή. Υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν τα γαλακτοκομικά με την εμφάνιση ακμής.

Δείτε ακόμη: Τέλος στην κούραση! Τα 7 τρόφιμα που θα ανεβάσουν τα αποθέματα ενέργειας στα ύψη.

5.Εξαφανίστηκαν οι αλλεργίες. Τα γαλακτοκομικά έχουν ενοχοποιηθεί για διάφορες αλλεργίες, αλλά κυρίως για το βήχα ως σύμπτωμα άσθματος.

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποβαθμίσω τη σημασία των γαλακτοκομικών στη διατροφή σου! Τα γαλακτοκομικά είναι η μεγαλύτερη πηγή ασβεστίου και είναι απαραίτητα στα παιδιά, στις εγκύους και στους ηλικιώμενους. Το ασβέστιο εξασφαλίζει γερά οστά, δόντια και βοηθάει στη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου!

Αν παρουσιάζεις κάποιο απ' τα παραπάνω προβλήματα μπορείς να συζητήσεις με το γιατρό ή το διατροφολόγο σου το θέμα της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών.

Πηγές ασβεστίου εκτός απ' τα γαλακτοκομικά είναι: τα ψάρια, όπως οι σαρδέλες και ο σολομός, οι ξηροί καρποί, όπως τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα ξερά φασόλια και λαχανικά, όπως το μπρόκολο και οι λαχανίδες.

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Share