Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φουσκώματα και ενοχλήσεις στο έντερο; Πότε πρέπει να πάρεις προβιοτικά!

Φουσκώματα και ενοχλήσεις στο έντερο; Πότε πρέπει να πάρεις προβιοτικά!
Woman Vibe 30.11.2018 16:02
Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη

ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Ονομάζομαι Νατάσα Σπυρίδη, είμαι φαρμακοποιός και έχω αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Ολοι γύρω μου έβρισκαν πάντα πολύ αντιφατικές τις δύο αυτές επιλογές μου! Σκεφτόμουν πώς η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να έχει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω αυτή τη στήλη για να μετάφέρω με τρόπο άμεσο και εύκολο όλα όσα διάβασα, αλλά και έμαθα τόσα χρόνια, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας. Όλα όσα με ρώτανε οι φίλοι μου, η οικογενειά μου, οι πελάτες για θέματα υγείας, ομορφιάς, άσκησης, καλής ψυχολογίας. Σε όλα αυτά, η Νατάσα είναι εδώ!

Το "μότο" μου είναι <<Κανείς δεν είναι σαν εσένα και αυτή είναι η δυναμή σου>>.
Πιστεύω στην μοναδικότητα του καθενός από εμάς και θα ήθελα με τις συμβουλές μου να βοηθήσω ο καθένας μας να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Φροντίζοντας σωστά το "μέσα", δημιουργούμε ένα ακόμη καλύτερο "έξω".

Αρθρογράφος: Νατάσα Σπυρίδη
ΝΑΤΑΣΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να θεωρηθεί ένας οργανισμός υγιής είναι η σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.

Για να συντελεστούν σωστά πολλές βασικές διαδικασίες του οργανισμού, θα πρέπει ο γαστρεντερικός σωλήνας να είναι πλούσιος σε εντερική χλωρίδα. Διαβάστε παρακάτω...


Η εντερική χλωρίδα βοηθάει να γίνεται σωστά η πέψη των τροφών, η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, η αποβολή των τοξινών και η προστασία από παθογόνα μικρόβια.

Για να είναι ένας οργανισμός λειτουργικός, αποτοξινωμένος, υγιής, όμορφος, λαμπερός και να μην υποφέρει από φουσκώματα στην κοιλιακή χώρα θα πρέπει να έχει ένα υγιές γαστρεντερικό.
Δυστυχώς, η εντερική χλωρίδα επηρεάζεται από παράγοντες όπως η ηλικία, το άγχος, το στρες, η λήψη φαρμάκων και η καθημερινή διατροφή.
Όταν αυτοί οι παράγοντες είναι επιβαρυντικοί αλλοιώνεται η ποιότητα της χλωρίδας του εντέρου.

Δείτε ακόμη:Αρρωσταίνεις; Ο γιατρός μας εξηγεί πως να γίνεις καλά γρήγορα και αν χρειάζεσαι αντιβίωση! (Βίντεο)

Η λήψη προβιοτικών βοηθάει στην αποκατάσταση και προστασία της χλωρίδας.

Προϊόντα πλούσια σε προβιοτικά είναι τρόφιμα όπως το γιαούρτι που αποτελούνται από ζωντανούς μικροοργανισμούς που αυτοί επιζούν κατά τη διαδικασία της πέψης, περνούν το έντερο και συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας, βελτιώνοντας την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας.

Πότε πρέπει κάποιος να λαμβάνει οπωσδήποτε προβιοτικά;

Επειδή οι τροφές στερούνται μεγάλης περιεκτικότητας σε προβιοτικά, καλό είναι όσοι έχουν ευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα, κάνουν λήψη αντιβιοτικών ή έχουν συμπτώματα όπως συχνή διάρροια η δυσκοιλιότητα καθώς και κολίτιδα να λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε προβιοτικά και πρεβιοτικά (η τροφή των προβιοτικών).

Νατάσα Σπυρίδη Φαρμακοποιός

Share