Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη δίνει νέα στοιχεία στην δημοσιότητα! Τι συνέβη με την αυτοψία της τροχαίας;

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη δίνει νέα στοιχεία στην δημοσιότητα! Τι συνέβη με την αυτοψία της τροχαίας;

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης, μιλά στο People για την απόφασή τους να δημιουργήσουν ένα ίδρυμα στη μνήμη του τραγουδιστή και εξηγεί ποιες θα είναι οι δράσεις του, ενώ παραθέτει τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Παντελής Παντελίδης δεν οδηγούσε το μοιραίο τζιπ.


Αναλάβατε την εκπροσώπηση της οικογένειας Παντελίδη λίγο καιρό μετά το τραγικό ατύχημα. Είστε ένας άνθρωπος που έχει τακτική επικοινωνία μαζί τους. Πώς είναι σήμερα η ζωή της οικογένειας;


Είναι μια κλασική, δεμένη ελληνική οικογένεια, που βιώνει τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο ενός μέλους της, ενός νέου ανθρώπου, 33 ετών. Η οικογένεια θρηνεί τον γιο και αδελφό Παντελή και όχι τον καλλιτέχνη Παντελή Παντελίδη. Βεβαίως, είναι σημαντικό ότι η οικογένεια βιώνει ένα κύμα συμπαράστασης όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά απ’ όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνισμός. Διαβαστε παρακάτω...


Στην εκπομπή Αυτοψία ανακοινώθηκε η απόφαση της οικογένειας να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στη μνήμη του Παντελή Παντελίδη, που θα συνεχίσει τη φιλανθρωπική δράση που είχε ο τραγουδιστής. Ήταν μια ιδέα της μητέρας του; Εκείνη θα το αναλάβει; Ποιες θα είναι οι δράσεις του;


Είναι μια απόφαση που λήφθηκε συλλογικά, προκειμένου να λάβει επίσημο μανδύα, αλλά και να διευρυνθεί η δράση που είχε ήδη αναπτύξει ο Παντελής. Ο Παντελής δεν ήταν φιλοχρήματος, δεν αγαπούσε τα χρήματα. Τον ικανοποιούσε η δυνατότητα που είχε να προσφέρει σε όποιον είχε ανάγκη. Αυτό επιθυμεί η οικογένεια να συνεχιστεί, γιατί νιώθει ότι αυτό θα ήθελε ο Παντελής. Η κύρια δράση του θα είναι η στήριξη κοινωνικών δομών της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ιωνίας, αλλά και η υποστήριξη νέων καλλιτεχνών που έχουν μεράκι, όρεξη, ταλέντο, αλλά στερούνται οικονομικής δυνατότητας.


Πώς είναι ψυχολογικά η μητέρα του ένα χρόνο μετά το ατύχημα; Όλοι μιλούν για μια μητέρα-βράχο, που στηρίζει όλη την οικογένεια.


Πώς να είναι μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί της; Συντρίμμια. Δεν έχει επανέλθει στην καθημερινότητα. Κλαίει κάθε στιγμή που σκέφτεται το γιο της. Είναι όμως ένας άνθρωπος με ψυχική δύναμη τεράστια, που δίνει το δικό της ξεχωριστό αγώνα να κρατήσει όρθια την οικογένειά της, να προστατέψει το όνομα του Παντελή και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του. Θα την χαρακτήριζα «ευαίσθητα δυναμική».


Είναι ένα πρόσωπο που όλοι περιμένουν να μιλήσει κάποια στιγμή για όλα όσα έχουν συμβεί, για την αγάπη που συνεχίζει να δέχεται το παιδί της, για τις δικές της σκέψεις. Τι είναι αυτό που την έχει κάνει να αποφασίσει να απέχει από τη δημοσιότητα;


Η κυρία Αθηνά είναι μια πληγωμένη μητέρα, που βιώνει το βαρύτερο πόνο που μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος. Να χάσει το παιδί του. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να προβάλει τον πόνο της. Και συμφωνώ απολύτως μαζί της.


Ο πατέρας του Παντελή Παντελίδη είπε στα Μέσα πως η οικογένεια γνώριζε από τις πρώτες μέρες πως δεν οδηγούσε αυτός το μοιραίο τζιπ. Παρ’ όλα αυτά, το συμπέρασμα αυτό έρχεται από πορίσματα ιδιωτών πραγματογνωμόνων και όχι της αστυνομίας μετά το ατύχημα. Είναι στοιχεία που έχετε καταθέσει στην Εισαγγελία. Πότε θα βγει κάποιο συμπέρασμα γύρω από αυτά;


Η οικογένεια είχε αρχικώς αρκετές ενδείξεις που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής. Οι ενδείξεις αυτές επιβεβαιώθηκαν από τις εκθέσεις 6 κορυφαίων πραγματογνωμόνων της χώρας. Έξι βαριές υπογραφές, των κυρίων Κουτσαύτη, Δέδε, Ραυτογιάννη, Τσαντίρη, Φιτσιάλου και Ανδρέου, καταλήγουν στο συμπέρασμα, με επιστημονική τεκμηρίωση, ότι ΔΕΝ οδηγούσε ο Παντελής. Είναι παντελώς αναληθές ότι υπάρχει αντίθετο πόρισμα της τροχαίας. Απλώς στην έκθεση αυτοψίας της τροχαίας καταγράφεται: «Οδηγός του ανωτέρω οχήματος ήταν: σύμφωνα με δήλωση της επιβάτιδος Αρναούτη Μυρσίνης ο Παντελίδης Παντελεήμων…». Αυτό δεν αποτελεί πόρισμα!


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχετε στα χέρια σας, ποιος οδηγούσε το τζιπ;


Θα σας πω επιγραμματικά τα εξής: α) Οι θανατηφόρες μπάρες που εισήλθαν στο αυτοκίνητο κινήθηκαν παράλληλα με τα πλαϊνά παράθυρα του συνοδηγού και του πίσω δεξιού καθίσματος, γι’ αυτό άλλωστε τραυματίστηκε και η κ. Αρναούτη, που καθόταν στο πίσω δεξί κάθισμα. β) Ο Παντελής τραυματίστηκε θανάσιμα στον πλαϊνό αερόσακο του συνοδηγού. γ) Από την πραγματογνωμοσύνη του Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της Υποδ/νσης Βιολογικών & Βιοχημικών Εξετάσεων & Αναλύσεων προέκυψε ότι στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε γενετικό υλικό μόνο του Παντελή. δ) Σύμφωνα με την ίδια πραγματογνωμοσύνη, γενετικό υλικό (αίμα) της αιμορραγούσης κ. Κυριάκου βρέθηκε μόνο στην πλαϊνή κολόνα της θέσης του οδηγού. ε) Δείγμα γενετικού υλικού που προσομοιάζει με τους γενετικούς δείκτες της κ. Κυριάκου βρέθηκε στο τιμόνι του οδηγού. Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Παντελής ήταν συνοδηγός.


Ο Παντελής Παντελίδης έχει αφήσει πολύ ακυκλοφόρητο υλικό από τραγούδια του, κάτι που επιβεβαίωσε ο αδελφός του, Τριαντάφυλλος. Ήδη κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με κάποια από αυτά τα κομμάτια. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια;


Ένα είναι βέβαιο, για πολλά χρόνια ακόμη θα τραγουδάμε όλοι παλιά και νέα τραγούδια βγαλμένα μέσα από την ψυχή του Παντελή.


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:


Η αποκάλυψη που δεν περιμέναμε! Δεν φαντάζεστε με ποιον τραγουδιστή θα συνεργαζόταν ο Παντελίδης αν δεν γινόταν το μοιραίο!


Ο γενετιστής της οικογένειας Παντελίδη «καρφώνει» ξανά την Φρόσω Κυριάκου φέρνοντας έγγραφα στην δημοσιότητα: «Βρέθηκε υλικό της μόνο στην θέση του οδηγού…»


1 χρόνο μετά: Το σπαρακτικό μήνυμα της Αθηνάς Παντελίδου για τον χαμό του γιου της!