Συνέντευξη Στέλλα Σμαραγδή στο Youweekly.gr: «Τα φέρνει όλα …Τούμπα»

Συνέντευξη Στέλλα Σμαραγδή στο Youweekly.gr: «Τα φέρνει όλα …Τούμπα»

Η Στέλλα μένει στην Τούμπα δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, είναι πανελλήνια πρωταθλήτρια του στίβου, πανέξυπνη, λαλίστατη και φοιτήτρια της Νομικής.


Aπό την 'Ελενα Φάκου

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος εστιάζει στα θετικά της ζωής. Δε μου αρέσει η μιζέρια. Θέλω να βλέπω γύρω μου χαμόγελα και να προκαλώ στους άλλους όμορφα συναισθήματα.»



Έχει ξεκινήσει να ασχολείται με τον αθλητισμό από δέκα χρονών και στο δημοτικό κάποιοι προπονητές την ξεχώρισαν ως ταλέντο. Δεν είχαν άδικο. Έχει ήδη διακριθεί και έχει συμμετάσχει σε δυο Παραολυμπιάδες, το 2014 αναδείχθηκε η κορυφαία αθλήτρια ΑΜΕΑ από τον ΠΣΑΤ ενώ το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό.


«Αγωνίζομαι στο άλμα εις μήκος κυρίως αλλά και στο τρέξιμο στα 100 μέτρα. Είμαι πανελλήνια πρωταθλήτρια από το 2008 και κάθε χρόνο, προσπαθώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Μπορώ παράλληλα να αγωνίζομαι και με τους αρτιμελείς όπου μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο για μένα, αλλά εγώ προσπαθώ και εκεί και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη. Αγωνίζομαι με τους αρτιμελείς και δε με ενδιαφέρει καθόλου η σύγκριση. Εγώ πηγαίνω εκεί καθαρά για θέμα βελτίωσης.Έχω συμμετάσχει σε δύο Παραολυμπιάδες, Λονδίνο και Ρίο, έχω πάει σε παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και σε πανευρωπαϊκά. Στο Λονδίνο κατέκτησα την 6η θέση στο άλμα και την 7η στα 100 μέτρα, ενώ στο Ρίο κατέκτησα τη 10η και 11η θέση αντίστοιχα.»



Η αναπηρία της δεν είναι ιδιαίτερα προφανής. Πάσχει από μαιευτική παράλυση η οποία προέκυψε στη γέννα, επειδή ήταν ένα μεγαλόσωμο μωρό το οποίο γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και λόγω του μεγέθους της έσπασε ο ώμος της με αποτέλεσμα να αποκοπούν κάποια νεύρα. Η Στέλλα ουδέποτε προβληματίστηκε ιδιαίτερα για την αναπηρία της αυτή. Μάλιστα, αγαπά πολύ αυτή την ιδιαιτερότητά της και αποκαλεί χαϊδευτικά το χέρι της ως το «τυχερό της πτερύγιο».

«Έχω μάθει να ζω με αυτό. Έχω μεγαλώσει έτσι. Το περιβάλλον μου με αντιμετώπιζε ανέκαθεν ως ένα φυσιολογικότατο παιδί και ο αθλητισμός έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή μου κυρίως στην εφηβεία. Με τον αθλητισμό απέκτησα μεγάλη αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και αποδέχτηκα τον εαυτό μου. Δεν έχω δεχθεί ποτέ bullying για την αναπηρία μου, εξηγούσα στον κάθε ένα τι πρόβλημα έχω και στη συνέχεια δεν απασχολούσε κανέναν περισσότερο.»



Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματά της είναι ότι χειρίζεται άψογα το λόγο και είναι πάρα πολύ αισιόδοξη. Βρίσκεται στο τέταρτο έτος της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και προσπαθεί να συνδυάσει τις σπουδές της με τον πρωταθλητισμό πράγμα που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η πεισματάρα Στέλλα είναι πολύ όμορφη, έξω καρδιά και επικοινωνιακή. Είναι ένα κορίτσι το οποίο χαίρεσαι να το ακούς και να το ζεις.



«Το Καυτατζόγλειο στάδιο είναι το δεύτερό μου σπίτι. Δίνω βάση στις προπονήσεις μου, προσέχω τη διατροφή μου και δεν μου αρέσει να ξενυχτάω. Στον ελεύθερο μου χρόνο προτιμώ να πηγαίνω βόλτες με τις φίλες μου, να πηγαίνω για καφέδες στο πόδι και να ξεκουράζομαι. Για εμένα είναι τόσο σημαντικός ο πρωταθλητισμός και τόσο μεγάλη τιμή το ότι φορώ το εθνόσημο στο στήθος που νιώθω ανατριχίλα και σεβασμό. Δεν το φορώ μόνο στην μπλούζα μου, το φοράω και στην καρδιά μου. Είναι μοναδικό συναίσθημα το να εκπροσωπείς την Ελλάδα.»

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Είμαι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση. Θέλω να φύγω αλλά δε μπορώ. Τί να κάνω;

Θέλεις να πηγαίνεις υπέρκομψη στην παραλία; Σου βρήκαμε τα τρία πιο in beachwear κομμάτια για να παραδώσεις μαθήματα στυλ

Κάντε την παστέλ επανάσταση στα μαλλιά σας ! Πάρτε ιδέες από τα πιο in χρωματα για φέτος το καλοκαίρι!