Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σταυριάννα: Η Ελληνίδα που βρίσκεται στα παραμύθια και στη Vogue.

Σταυριάννα: Η Ελληνίδα που βρίσκεται στα παραμύθια και στη Vogue.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 22.07.2017 15:26

Tην είδα πρώτη φορά στο εισαγωγικό βίντεο πριν την επίδειξη του σχεδιαστή Στέφανου Χρυσάφη με τίτλο «PHRENO» να δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και να περνάει μηνύματα υψηλών συχνοτήτων. Ήταν το κεντρικό πρόσωπο της πασαρέλας. Σαν βγαλμένη από όνειρο, σαν μια οπτασία στο σκοτάδι, η Σταυριάννα περπάτησε και με καθήλωσε, αφήνοντας μου μια αίσθηση ότι είχα ταξιδέψει μαζί της σε μέρη που φοβούνται οι πολλοί.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=TpIZgNSDEvk[/embed]

Αυτό είναι το ψάρι που το λένε Σταύρι. Βρίσκεται στα παραμύθια και στη Vogue.

Από την Έλενα Φάκου

Μίλησε μας για τον εαυτό σου. Ποιά είναι η Σταυριάννα, με τι ασχολείται, τι αγαπάει, τι τη χαλάει, ποιά είναι η σχέση της για τη μόδα και ότι άλλο νομίζεις ότι θέλει να μοιραστεί μαζί μας…

Σπουδάζω θεωρία και ιστορία της τέχνης στην σχολή καλών τεχνών. Είμαι γενικά δύσκολός και ιδιαίτερος άνθρωπος ή θα με αγαπήσεις η θα με μισήσεις δεν υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο.

Μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία, να περπατάω μεγάλες αποστάσεις και να εξερευνώ εγκαταλελειμμένα κτήρια, αυτό είναι η μεγάλη μου αγάπη.
Ασχολούμαι κυρίως με την συγγραφή και τον χορό αν και έχω σταματήσει προσωρινά. Μου αρέσει να υποδύομαι ρόλους και να μεταμορφώνομαι για της ανάγκες μιας φωτογράφισης.

Όσον αναφορά την σχέση μου με την μόδα, να πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, το ντύσιμο μου συνήθως είναι εκκεντρικό, φοράω απλά ότι θέλω να φορέσω και ότι με κάνει να νιώθω καλά, δεν παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας.

Με θυμώνει αφάνταστα όταν δεν με καταλαβαίνουν ή με παρεξηγούν, συμβαίνει συχνά,απεχθάνομαι το ψέμα, και το να καταπατούν τις δικές μου ελευθερίες η τις ελευθερίες των άλλων.

Αγαπώ τους ανθρώπους που έχουν πάθος για αυτό που κάνουν, που ονειρεύονται ακόμα και δεν έχουν παραιτηθεί και αυτούς που μπορούν να μου μάθουν πράγματα.


Ο Stefanos Chrysafis ο νέος σχεδιαστής του οποίου αποτέλεσες μούσα για την κολεξιόν του PHRENO σε αποκάλεσε Melanie Gaydos της Ελλάδας. Το σχόλιό σου πάνω στη συνεργασία σας;

Θα ήταν πολύ ωραία αν όντως ίσχυε αυτό. Μου αρέσει πολύ η Μelanie ταιριάζουμε σε αρκετά θέματα, και έχω εμπνευστεί πολλές φορές από αυτή.
Ο Στέφανος είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός και γλυκύτατος άνθρωπος, αν και τον είχα παρεξηγήσει στην αρχή.

Είμαι πολύ τυχερή και περήφανή για όλη αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε. Πήρα πολύ ωραίες στιγμές και εμπειρίες από αυτή την συνεργασία και γιατί όχι, ελπίζω και σε επόμενη στο μέλλον.

Όσον αναφορά το κομμάτι της δουλειάς του Στέφανου, λατρεύω όλες τις δημιουργίες του, ενθουσιάζομαι πραγματικά, και μ ‘αρέσει πολύ η οπτική του.


Αποτελείς ένα πρότυπο ομορφιάς έξω από τα τετριμμένα. Κάποτε η Cindy Crawford έδωσε μάχη για να μην αφαιρέσει την ελιά που είχε στο πρόσωπο της. Πόσο θεωρείς ότι έχει αλλάξει η μόδα από τότε;

Αρκετά, αλλά έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης.


Σε έχουμε δει σε πολλά και διαφορετικά καλλιτεχνικά concept. Θα ήθελες να μας αναφέρεις μερικές από τις δουλειές και τις συνεργασίες που ξεχωρίζεις και τους λόγους;

Συνδέομαι θα έλεγα ακόμα και σε φιλικό επίπεδο με πολλούς ανθρώπους που έχω συνεργαστεί. Δεν το βλέπω απρόσωπα όλο αυτό. Δεν με ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι της φωτογράφισης, με ενδιαφέρει να γνωρίσω κυρίως πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που ίσως να μην γνώριζα αλλιώς. Δεν ξεχωρίζω καμία από τις συνεργασίες μου, γιατί μου άρεσαν όλες και όλες μου έδωσαν πράγματα, καθώς με οδήγησαν στις επόμενες.


Ποιό μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στα κορίτσια που μας διαβάζουν και έχουν μια διαφορετικότητα για την οποία ίσως να έχουν υποστεί bullying και ποιό στα αγόρια που συνήθως αναζητούν μια γυναίκα barbie;

Το ξέρω ότι ίσως θα ακουστεί παράξενο, αυτό που θα πω. Δεν έχω δεχτεί bullying γενικότερα από εξωτερικούς παράγοντες (σχολείο κλπ.). Προφανώς και έχω βιώσει ακραίες συμπεριφορές, αλλά ελάχιστες φορές στο δρόμο, δεν με στεναχωρεί ούτε με απασχολεί ιδιαίτερα, γενικότερα αδιαφορώ και το ξεπερνάω πολύ γρηγορά. Είμαι πολύ δυνατή, όλοι εμείς συνήθως είμαστε ποιο δυνατοί. Δυστυχώς το bullying που έχω υποστεί το έχω υποστεί από άτομα της οικογένειας μου, οπότε πιστεύω ότι μετά από αυτό παύουν να σε απασχολούν όλα τα άλλα.

Η συμβουλή μου γενικότερα είναι η προσωπική αγάπη του εαυτού μας, αφού ο μόνος που θα σε καταλάβει και θα σε φροντίσει πραγματικά είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Έχω παρατηρήσει γενικά πως επηρεάστηκα αρνητικά και έγινα αποδέχτης του bullying, μόνο όταν εγώ είχα κάποια αμφιβολία η προβλήματα με τον εαυτό μου. Γενικά να μην σιωπάς όπου σε αδικούν και να διεκδικείς τα δικαιώματα σου. Κάποια στιγμή όλος αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει και θα είσαι ποιο δυνατός-ή.

Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτός ο χαρακτηρισμός ούτε για τις άνδρες αλλά ούτε για της γυναίκες, είναι ανάλογα στο τι αρέσει στον καθένα, ανάλογα τα πρότυπα αισθητικής που έχει.


Σου αρέσει να ζεις στην Ελλάδα του 2017; Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι, τι θα ήταν αυτό; Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό η θα επιμείνεις εδω;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπώ, και κυρίως λατρεύω την Αθήνα. Γιατί είναι μια αντιφατική πόλη που συνδυάζει πολλά στοιχεία και είναι αρκετά μικρή ώστε μπορεί να την παρατηρήσει κανείς εύκολα. Θα ήθελα γενικότερα να παραμείνω και να δημιουργήσω πράγματα εδώ, αλλά δυστυχώς μάλλον θα αναγκαστώ να φύγω. Οι ευκαιρίες είναι ποιο πολλές έξω, ειδικά σε αυτό το χώρο.

Αυτό είναι μεγάλο θέμα, θα άλλαζα πολλά πράγματα, κυρίως σε θέματα παιδείας και ευαισθησίας, θα ήθελα επίσης να μην γίνονταν επιθέσεις στο δρόμο, όπως γίνονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες σήμερα.


Πώς αντιλαμβάνεσαι την ελληνική μόδα; Θεωρείς ότι έχει ακόμη να μάθει πολλά ή ότι έχει να δείξει πολλά; Το ότι είσαι κομμάτι της πώς σε κάνει να αισθάνεσαι;

Δεν ξέρω αν θεωρούμαι κομμάτι της, θα ήμουν περήφανη αν ίσχυε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι η ελληνική μόδα, έχει σίγουρα να δείξει πολλά, έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί, καθότι διέπεται από ένα συντηρητισμό. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι ποιο ανοιχτή και ποιο δεκτική.

Επίσης, δεν έχει ασχοληθεί αρκετά με το κομμάτι της ιδιαιτερότητας κάποιων ανθρώπων, όπως συμβαίνει πολύ συχνά στο εξωτερικό, και το όποιο έχει πολλά να προσφέρει σε αυτό τον χώρο, τείνει να αναπαράγει στερεοτυπικά μοντέλα ομορφιάς αλλά με πολύ πιο τολμηρές δημιουργίες πλέον.

Όλα τα μοντέλα ομορφιάς χρειάζονται. Όπως και στην ζωή υπάρχουν πολλοί τύποι ανθρώπων, όχι μόνο ένας, γιατί να δείχνουμε μόνο ένα;


 

Περίγραψε μου την Σταυριάννα με μια φράση

’’ Είσαι τόσο ρευστή, στις εμμονές όμως βράχος’’ νομίζω ότι είναι, η ποιο σωστή φράση που έχει ειπωθεί για εμένα.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

H Kέιτ Μίντλεντον έκανε μια εμφάνιση η οποία θα ήταν ιδανική εάν δεν…

Τα καλύτερα αξεσουάρ! Πως θα είσαι υπέρκομψη και ταυτόχρονα σέξι χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

Η beauty editor του Youweekly.gr βρήκε τα τρία προϊόντα για την απόλυτη περιποίηση της επιδερμίδας σου

Share