Μπαίνει στο ψυγείο από απόψε η χώρα: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο και πού τα Χριστούγεννα

Μπαίνει στο ψυγείο από απόψε η χώρα: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο και πού τα Χριστούγεννα
Νέα μεταβολή του καιρού περιμένουμε από σήμερα και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά την ενίσχυση των βοριάδων που στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά όχι μόνο σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, αλλά και πιο χαμηλά.

Πρόκειται για μία "εξπρες" και επιλεκτική κακοκαιρία που θα χωρίσει τη χώρα στα δύο όπου από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα ο καιρός θα είναι ανοιχτός με ηλιοφάνεια αλλά και τσουχτερό κρύο και από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα όπου περιμένουμε αυξημένες συννεφιές και χιόνι ή χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη.

Ενδεικτικά τα υψόμετρα χιονόπτωσης για την Θεσσαλία θα είναι από τα 200 μέτρα και πάνω, για την ανατολική Στερεά και την Εύβοια από τα 300 μέτρα και πάνω, για την ανατολική Πελοπόννησο από τα 500 μέτρα και πάνω και για την Κρήτη από τα 700 μέτρα και πάνω.

Συγκεκριμένα για την Αττική περιμένουμε χιονοπτώσεις σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και πρόσκαιρα στον Υμηττό, ενώ το Σάββατο θα χιονίσει και σε περιοχές των βορείων προαστίων με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 350 με 400 μέτρα και πάνω.



Στις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπεδίου θα επικρατεί κατα διαστήματα χιονόνερο με τον ισχυρό βοριά να κάνει το κρύο ιδιαίτερα έντονο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στη βόρεια και ιδιαίτερα στη βορειοδυτική Ελλάδα με τον υδράργυρο σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας να κατρακυλάει ακόμη και κάτω από τους -7 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται το τσουχτερό κρύο όμως παραμένει ενώ μας έρχεται νέα μεταβολή από την Τρίτη της άλλης εβδομάδας και μετά αυτή τη φορά με νοτιάδες και καταιγίδες στα πεδινά και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά δίνοντας μια ευκαιρία στα χιονοδρομικά κέντρα να λειτουργήσουν έστω και στοιχειωδώς για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Πηγή: Κλέαρχος Μαρουσάκης, Φυσικός - Μετεωρολόγος Ε Τν

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Γαργαλιάνοι: Το παιδί της δολοφονημένης Γεωργίας ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη τη μητέρα του

Σοκάρουν οι τελευταίες εξελίξεις για την άτυχη 35χρονη Γεωργία Φιλοπούλου! Ποιος την σκότωσε;

Φρίκη: Νίκησε τον καρκίνο των ωοθηκών και ο φίλος της της έβαλε βενζίνη και την έκαψε! (φώτο)